SLUTT! DU KAN SÅRE NOEN!


I dagens samfunn blir man oppfordret  til å ikkje sy puter under armene til ungene våre, neida, de har godt av å komme seg ut å klatrer og hoppe – Ja, gjerne får noen skrubbsår i tillegg, de må lære seg å tåle en støyt rett og slett. Ved å overbeskytte ungene gjør man dem virkelig en bjørnetjeneste! Føler selv at eg er ei hønemor, men eg lar absolutt ungene prøve seg og ikkje minst feile-det er jo en måte å lære å takle livet på. Ja for livet kan til tider være veldig vanskelig, gjerne i korte perioder mens andre kanskje har ÅR som virkelig ses tilbake på med en klump i magen!

ALLE har me opplevd ting enten i oppveksten eller som voksen som man ønsker å slette fra minneboka, noe som selvfølgelig ikkje lar seg gjør! Eg kunne fortalt episoder som ville fått den tøffeste til å gråte, men eg velger å leve med det som har skjedd og takler det på MIN Måte!

MEN, det viktigste: Eg forlanger på ingen måte at andre skal endre sine handlinger pga noe eg opplevde f.eks. Andre må jo leve sitt liv og gjøre det de ønsker uten at de skal ta hensyn til at de gjerne sårer meg. Kunne aldri falt meg inn å kreve noe slik! Det er også en del av livet, det er tross alt ikkje de andre sin feil at det som skjedde skjedde med deg?

Grunnen til at begynte å tenke på dette var pga Denne artikkelen i Dagbladet! HALLO liksom!
Helt ærlig, tro du, at når eg postet…..



…Dette bildet på Facebook i helga tenkte på alle som ble mobbet eller hadde en vond ungdomstid!?? Nei, eg gjorde ikkje det tenk! Hvorfor skal eg ikkje kunne poste et morsomt bilde av meg selv da eg var 18 UTEN å tenke på vonde ting?? Bildet minner meg dessuten om en vellykket dag hvor eg hadde det skikkelig gøy! DET ønsker eg å minnes 🙂 Alt Facebook selv muligens hadde en agenda på dette “spillet” er en helt annen sak

Det begynner jaggu meg å bli ganske så MYE man ikkje bør eller skal gjøre, ja nettopp fordi man kan såre andre! Nå må ikkje du sitte å tro at eg er ei kaldhjerta bitch som driter i alle andre, nei da, eg er faktisk veldig snill og grei og liker ikkje å såre andre, men eg vil OGSÅ leve! Ja tenk om alle skulle listet seg rundt, syns synd på alle de som har eller har hatt det vondt uten å kunne nyte sitt eget liv, ja for det er tross alt noen som ikkje har et liv! Hvilke signaler sender man da ut til sine håpefulle?
“Ikkje bli vellykket eller suksessrik fordi det er mange arbeidsledige som da bli lei seg!” Skal man virkelig ta så mye hensyn at det går på bekostning av seg selv?? Hva med de der putene som man ikkje skulle sy under armene på ungene? Men det er greit at hele samfunnet GÅR på puter??

Ungene våre må heller bli lært opp til at det alltid er noen som har mer, får mer, er flinkere, er penere enn en selv samtidig som det er mennesker som har det verre enn en selv. Man skal leve livet ut i fra eget ståsted og ingen andres! Lær heller ungene til å trø støttende til om det skulle f.eks oppstå en sår situasjon på skolen hvor de kan støtte en som blir satt utenfor, lære ungene dine å bli inkluderende og ikkje være den som mobber eller plager andre. Ungene må også få lov til å fortelle om sin egen ferie uten å holde noe tilbake fordi noen kanskje ikkje hadde så fin ferie, eller ferie i det hele tatt. Ungene må også få lov å lage mors/farsdagskort på skolen, det er alltid noen som har mistet noen, det blir veldig vanskelig å leve OM man hele tiden skal ta hensyn til en gruppe eller en situasjon som kan være vanskelig for andre-det er nesten som man bare må holde seg hjemme…

Da Jr skulle skrive en sommerhistorie tok han utgangspunkt i en fisketur og en flott tur på stranda og tålte fint å høre om de som var ute på flotte reiser. Man må slutte å sette begrensninger for hva andre mennesker kan gjøre og si. Det er jo ikkje riktig at de som har muligheten til å gjøre ting, eller var så heldig å ikkje bli mobbet i ungdomstiden skal måtte unnskylde seg fordi de har det bra!?!? Hvor vil me da ende til slutt?? Hvilke signaler sender med ut da? Skal man unnskylde seg når man sitter å spiser middag fordi det finnes mennesker ute i verden som ikkje har spist skikkelig mat på lange tider? Nei, da skal man takke og være glad fordi man har det godt!

Til slutt kommer man virkelig tilbake til det eg ånder for: NYT NUET! Vær glad for det du har og vær TAKKNEMLIG! At vonde opplevelser i barne/ungdomstiden kan sette sitt preg på livet DET er eg klar over, men det finnes alltid noe man kan glede seg over selv om det gjerne ikkje er hver dag. Man trenger heller ikkje å være overstadig Lykkelig for å ha et godt liv, men UNN andre mennesker lykke og suksess og Behandle andre mennesker slik DU vil at andre skal Behandle deg! Det er i grunnen en veldig GOD leveregel og gid ALLE kunne leve etter den….Me må virkelig bli litt mindre hårsår!

 

 

 

LA DAGEN DIN BLI BRA!

FINN MINST ÈN TING

Å GLED DEG OVER!

Go`klem fra ei veldig Optimistisk og Glad Vibbedille 🙂

 

 

#mobbing #urettferdighet #sjalusi #hverdag #ungdom #barn #oppdragelse #lykke #glede
 

5 kommentarer
    1. Husk på at dette tøvet er noe som Dagbladet konstruerer. Først så har de et møte i sin tankesmie. De tenker ut hvordan de kan lage en idiotdiskusjon og en motfront mot et kjent fenomen. Da får de lesere. SÅ går de ut og finner “forskeren” som har disse meningene.
      Ut i fra hvordan artikkelen er laget så kan man få inntrykk av at rekkefølgen er motsatt. Men det er det ikke.
      Dagbladet trenger lesere. Så da tar man et kjent fenomen. Og finner en “kritisk røst”. Og vips er debatten i gang og pengene ruller inn. Sånn fungerer det.
      Men bra du mener det du mener. Helt enig i det. Man må så klart ikke være selvutslettende hensynsfull. Men hele denne debatten er oppkonstruert av dagbladet for å selge. Så det er litt vanskelig å bli engasjert.

    2. tanketromling: Etter å ha jobbet en del i media så vet eg at slike ting konstrueres, men likevel blir slike “Påstander” satt ut i live, da spesielt i skoler/barnehager og det har eg ringvirkning på oss alle og de rette menneskene går da rundt å har en form for dårlig samvittighet.Kjenner eg koker når man blir utnyttet på denne måten og det finnes mange tilfeller av dette og ennå tas altså disse hensynene f.eks i skolene og elever blir hindret i å uttale seg fra eget ståsted i fare for å såre noen.

    3. Ja derfor er innlegget ditt viktig. Og kanskje ikke min kommentar iom. at du var klar over denne kynismen.
      Veldig bra at folk slår seg løs og er glade. Skal alle være triste fordi at noen har det trist? Det blir jo galskap.

    4. Fantastisk bra skrevet. Er så enig med deg!
      Jeg leser fast noen blogger, deriblant din. Strikker sjøl, så var derfor jeg begynte. Men leser nok mest nå fordi humøret ditt smitter. Du har dine vanskeligheter og utfordringer, men du formidler positivitet! Takk

    5. Monika: Tusen Takk skal du ha 🙂 Blir så GLAD når noen sier de blir glad for det eg skriver, det betyr ganske mye for da er ikkje min tid bortkastet <3 Tusen Takk <3

Siste innlegg