SJOKOLADE COOKIE – KNALL GODE

I dag kl 11 ca kastet eg meg over nesten 2 kilo med Cookie deig 🙂 Når man så skal rulle små klinkekuler blir det en del kan du si! Totalt ble det 175 kaker og eg regner med de får bein å gå alle som en 🙂 JA de ble veldig gode! Deigen ble utrolig god å jobbe med. Gikk i grunnen ganske radig unna.
Du kan bare lage de noe større om du vil

Oppskriften kommer her:

250 gr smør
300 gr brunt sukker
150 hvit sukker
70 gr lys sirup
3 egg
2 ts vanilje ekstrakt/sukker
1 ts natron
500 gr mel
400 gr Hakka sjokolade

Ha smør og begge typer sukker i maskinen og rør det sammen, til sett ett og ett egg, sirup, natron, vanilje og mel, sjokolade har du oppi helt til slutt.

Eg syns det var litt vanskelig å VEIE 70 gr sirup så eg tok 3 ss i steden for, hadde også litt mer mel i da eg syns deigen ble alt for klissete. Nærmere 600 gr vil eg tro.

Del deigen i 2 når alt er blandet, pakk i plastikk og legg i kjøleskapet til dagen etter 🙂

 

 


 

Stekes i 15-20 min på 175 gr

For å bevare seigheten godt i kakene kan du fryse de og ta opp etter hvert. Selv bruker eg matpapir
i bunnen og toppen for å oppnå det samme. Funker iallefall på andre kaker 🙂


Det er fort gjort å fixe papir og HUSK det må være MATPAPIR!


Etter at eg var ferdig med Cookie`ne tok eg å fikset bunnene til Sarah Bernard og Snadderkakene,
god med hva som er gjort 🙂 Vanlig kjøpt Kransekakedeig. Ved å se på SnapChat (vibbedille) får du litt gode råd under veis 🙂 Er i grunnen mange filmer på Snap i dag hehe

Åååå se på dette her da! WOW! Herlig å bo ved havet gitt!

Nå har Amira kommet så det er tid for litt skravling og KOS!

 

 

 

 

 

KOS DEG OG NYT EN
DEILIG SØNDAGS KWELL

Go`klem fra ei fornøyd Vibbedille 🙂

#sjokoladecookie #cookie #julebakst #hjemmebakt #homemade #julen2016

12 kommentarer
    1. Har ikke tenkt å bake så mange kakeslag i år, men det popper fram oppskrifter som frister. Det blir nok vanskelig og stå imot.
      Disse såg da bra gode ut—

    2. Vibeke: Eg bruker Melange 🙂 Tror bare det er i Sirupsnipper og pepperkaker eg bruker Meierismør 🙂 Det blir vel nesten litt smak og behag 🙂

    3. Okei, da er vi like;) Bruker stort sett bare melange jeg og men erfarer ofte at når det står smør i oppskrifter så er det mange som mener ekte meierismør så da bruker jeg å spørre:) Merker sjeldent forskjell, er nøye på det til Sarah Bernhard, suksessterte osv men ellers bruker jeg mest melange:) Skal gjøre klar deigen i morgen. Bakte (etter tips fra deg) i fjor både vepsebol og smørkjeks. I år er de selvskreven på bakelista;) Takk for inspirasjon, du er en skikkelig lykkespreder og et høydepunkt i hverdagen når man setter seg ned i godstolen med en kopp kaffe klar for en bloggrunde. Stå på og god jul❤

    4. Et tips, hvis man sliter med helsa,- er å bruke meierismør i stedet for margarin. Da reduserer man omega 6 tilførselen til kroppen 😉

    5. Marianne: Eg har ikkje behov for å redusere Omega til kroppen da legen nå har søkt om konsentrert Omega til meg pga av Autoimune problem 🙂

    6. Ja, da er nok det Omega 3 😉 For mye Omega 6 forverrer autoimmune reaksjoner og betennelser i kroppen. Men for all del…: dette var bare et tips! ( Les litt om hva margarin er, og hvordan det er fremstilt…. 😉 smør er naturlig)

    7. Marianne: Ahaa eg aner ikkje forskjellen hehe Bare husker han sa han skulle søke om det. Siden eg også har fjernet skjoldbruskkjertelen er det en fordel. Eg bruker i grunnen Margarin pga smaken ikkje noe annet. HVIS eg skal spise Meierismør(SMØR) må eg ha ei rista skive og så må eg skjære smøret med OSTEHØVEL hehe Det skjer ca hvert skuddår hehe Men DET er godt det og så blir eg så dårlig hehe

    8. 😉 forskjellen på Omega 3 og Omega 6 er lurt å lese seg opp på. For mye Omega 6 kan føre til betennelser og vondter i hele kroppen vår…..”La din mat være din medisin, og din medisin være din mat” -Hippokrates

    9. Marianne: Ok, skjønner at dette er lurt og få med seg, men var det i Melange det var Omega6? Det brukes heldigvis om så var KUN i kaker her i hus, noe eg ikkje spiser hihi Smør utover dette verker brukes eller spise. Bruker stort sett Olivenolje. Men i hvilke andre vanlige ting finnes Omega6 i? Joda, eg kan Google, men det var litt intressant å “snakke” om 🙂

    10. Dette er omfattende å forklare “i en fei”, men kort fortalt : Omega 6 finnes i margarin ja, og i vegetabilske oljer.(Olivenolje og rapsolje er de “snilleste”) Ved å lese på innholdsfortegnelsen på de forskjellige matvarene du bruker finner du fort ut at det meste inneholder “vegetabilske oljer” dvs omega 6!. Vi trenger omega 6, men dagens kosthold gir oss altfor mye. Det anbefales å bruke meierismør til steking da det tåler oppvarming best. Omega 3 får du gjennom fisk og fiskeoljer. Får du i deg lite omega 3, “tåler” du mindre omega 6 hvis du skjønner. 😉 Anbefaler deg å lese om dette, da gjør du kroppen din en tjeneste!

    11. Marianne: Da er det nok Omega 3 eg skal ha mer av ja.Som eg fortalte har legen min søk om at eg få innvilget noen Omega Kapser som er ekstremt konsentrerte. De sådyre at de er ikkje løsing sa han så dette var normalt å søke om til enkelte pasienter. Får eg innvilget regner eg med at kroppen vil reagere positivt på det 🙂 Skal søren meg sette meg mer inn i dette, noe legen min også sa var lurt. Men det er ikkje så lett å forstå hva man leser når man leser autoimmune problem og nyrer og hormoner som må tilsettes pga manglende skjoldbruskkjertel 🙂 Får prøve! Takk fo at du tok deg tid 🙂

Siste innlegg