JULAS BESTE JULEKAKER! -SNADDERKAKE OG VEPSEBOL

Da har eg nok en gang tilbringet dagen på kjøkkenet og nå er både Snadderkakene (over)
og Vepsebola in the box! Ho Ho Ho For du som følger meg på SnapChat (vibbedille) om dagene har du fått med deg at eg tidligere stekte bunnene til disse kaken, eg gjorde det enkelt og brukte bare vanlig KJØPT Kransekakedeig. Om du ønsker å lage den deigen selv så gjør du det. De første åra eg laget disse sto eg å kvernet mandler og styrte i vei, men eg har innsett mine egne begrensninger
og senket krava kan du si. Ingenting å utsette i smaken av kakene anyway 🙂

Så altså, eg startet i dag med ferdige bunner og skulle bare fylle de.
Da lager eg GUL KREM på denne måten:

Kok opp 1,5 dl kremfløte
250 gram sukker
Tilsett litt og litt av eggeplommene (totalt 7 stk)
AVKJØL dette!
Rør deretter inn 325 gr smør
og 2,5 ts vaniljesukker

Eg laget HALVPARTEN av dette da eg kun hadde 40 bunner
(NÅ ser eg forresten hvorfor min krem ble litt tynn…..eg glemte å halvvere fløten….Jaja)

Ha så krem i fordypningen av bunnene, plasser på et brett og sett det i fryseren

I mens smelter du 2 plater kokesjokolade og ca 50 – 100 gr Delfiafett (Fett etter ønske)

Når kakene er stive på det gule dypper du toppen (altså det gule) ned i sjokoladen og setter den tilbake på brettet og inn i fryseren. La de stå der til alt er skikkelig stivt før du plasserer de i en boks 🙂
MÅ oppbevares i fryseren altså 🙂

ANBEFALER å klistre en lapp på lokket hvor du skriver f.eks
“FISKEHODER” Da har du gjerne mer igjen til Julehelga!


Vepsebola er virkelig en skjør smaksbombe som skal være på størrelse med en munnfull
 ALT inn på en gang! JAMMY!

VEPSEBOL:

3 eggehviter piskes stive
Tilsett 200 gr sukker og 2 ts vaniljesukker mens maskinen jobber, 
la det svive til det er ganske så stivt og godt – Marengs

Vend så inn 200 gr hakka mandler og 200 gr hakka sjokolade.
Sett topper på brettet og stek ved 180 gr i 10 min

 

Dette oppskriften skal gi ca 80 kaker



Nå ble i grunnen mine litt store! (Ja de vokser litt også under steking!) + de sikert var store i utgangspunktet! Kunne vært noe mindre! Derfor fikk eg bare 39 stk….BU HU! Jaja

Det VIKTIGSTE er å la de stå på stekebrettet etter steking for hvis ikkje henger de fast!
Når de er kalde løsner de lett, flytt de da over på rist.
Pakk i tett boks med matpapir mellom laga når de er SKIKKELIG kalde!

SALLAN! Vettu ka? Tok en opptelling og nå har me 7 sorter in the box! Ho Ho Ho
Det er vel minstekrave ikkje det??

Meeeen,eg er IKKJE ferdig å bake så du får bare følge med på SnapChat (vibbedille) fremover også!
 


Takk for mange fine og koselige innspill i dag også! Det er skikkelig gøy
og det å bake går jo plutselig som eg lek 🙂


Dette bildet fikk eg av en god FB venn i dag! Ja eg må si at eg til tider føler meg som en kriger
og jammen har eg KJEMPET de siste snart 16 åra! Noen slag har eg vunnet mens andre har vært blodig urettferdige, men uansett om eg vinner eller taper så er kroppen ødelagt og det er ingenting
å gjøre med det bortsett fra å bare akseptere det og respektere restene
og gjøre mitt aller beste. HVER eneste dag resten av livet….

Takk så mye i sammen slenger for masse fine mail, meldinger og kommentarer på dagens
Første Innlegg! Det var vel en utblåsning som traff ganske mangen og for at det skal treffe flere håper eg du hjelper meg på spre det! Innlegget finner du HER!

Nå venter eg straks mor mi inn dørene, hun er i strikkenød og trenger litt hjelp så da
blir det nok en helaften med skravel og strikk da!

KOS DEG OG NYT EN FIN KWELL
OG FINN NOE Å GLED DEG TIL <3

Go`klem fra ei veldig fornøyd Vibbedille 🙂

#julebakst #snadderkake #vepsebol #marengs #mandler #hasselnøtter #sjokolade #kos

2 kommentarer

Siste innlegg