hits

Tante er fortsatt Gal

NETTROLL - EN GJENG MED SADISTER

  • 18.07.2017 kl.01:21


Bildet lånt fra CD3D-Centrum Druku3D sin side

 

Felles for nettroll er at de er ut etter å såre andre, helst så hardt som mulig! Det er en gjeng med sadister som verken eier anger eller empati og de går virkelig inn for å bla manipulere og lure andre hvor enn det er en mulighet for å taste i et kommentarfelt. Du ser de over alt, ja enten på en blogg, grupper på Facebook-kommentarfeltene på nyhetsinnslag hos nettavisen kan det virkelig være ille!
En fellesnevner for mange av disse trolla er at de er anonyme! Ja de er feige ser du! Men skal eg fortelle deg en sjokkerende nyhet?? Disse personen som me kaller Nettroll er som oftes vanlige mennesker slik som du og meg....!?? Utrolig ikkje sant!??

 

Eg syns virkelig synd på deg, DU, ja DU som ikkje tørr å si hva du mener face to face,
du gjemmer deg trygt bak et tastatur og lirer ut av deg de vemmeligste glosene og de mest sårende hatordene blir brukt over en lav sko, ingen hemninger what so ever!
Målet ditt er å slå folk i bakken for så å sparke i ribbeina!Finnes det på noen måte unnskyldninger for dette?? Hva får personer til å oppføre seg på denne måten? Er det virkelig BARE en dårlig dag slik som forskerene mener det kan være? Ja at trolla rett
og slett er i dårlig humør?? DET er for lett å si syns eg! ALLE har dårlige dager både titt og ofte,
men ALLE lar ikkje dette går ut over intenanende og uskyldige personer i f.eks ei koselig Hobbygruppe på Facebook?? Eller hva!?? Dette er meg fullstendig uforstående!

 

Du finner disse trolla under et hvilket som helst innhold, ja det spiller nesten ingen rolle hvilket tema innlegget har, de plukker teksten fra hverandre, skrive en provoserende kommentar for så å spy eder og galle over de som måtte finne på å si i mot! Så nei, alle disse trolla har neppe en dårlig dag!
Eg vil nesten driste meg til å si at NOEN er faktisk bare ute på faen og ikkje noen mer, rett og slett!
Ja hvis man leser litt på nett daglig så vil man se de i alle fora, mye av det samme mønsteret brukes
all over og det er ofte gjengangere så det er jo nesten sånn at hvis man ser at vedkomne har kommentert så tør man jo nesten ikkje skrive noe...

Skal me la disse trolla styre verden på nett eller hva??

 

Eg har et bilde i hode av hvordan disse nettrolla ser ut, og NEI det er slettes ikkje noe vakkert *ler rått*

 

Den mannlige varianten sitter der med fett hår, ølvom, en skitten hvit singlet som burde
vært kastet, et overfylt askebeger og tomme ølbokser over alt.
En ustelt leilighet med mer enn bare dritt i hjørnene, innstengt og illeluktende!
Sørgelig med andre ord....

 

 

Den kvinnelige varianten:Det er faktisk ganske sørgelig at det i de fleste tilfellene er bare rett og slett en vanlig person....
med en dårlig dag.....Javel, men da bør i tilfellet denne personen, som så iherdig går inn for å ødelegge andre søke hjelp! Ja de må få hjelp til å takle en dårlig dag og endre sin egen adferd!

 

De som blir utsatt for nettroll kan virkelig lide og få mye av livet sitt ødelagt! Ja, me vet jo aldri hvilke person som sitter i den andre enden og tar i mot! Det er slettes ikkje alle som bare kan reise seg igjen, børste støv av armene og gå videre! Denne personen kan regel rett bli skadet for livet for det er mange grader av nettroll og dette kan gå grusomt for seg!

 

Hva med å opprett en NY arbeidgruppe?? Ja hva med NettPoliti!?? Hvorfor ikkje liksom!??
Me lever jo mye av livet vårt og dagene online og farten rundt hele verden i løpet av en dag,
burde det da ikkje opprettes en innstans slik at man lettere kunne anmelde netthets??

 

Eg og du skjønner jo at Politiet ikkje alltid kan prioritere en anmeldelse av Netthets da det faktisk skjer enda mer alvorlige ting i RL! Men når me ser på grovheten av av all denne hetsen og hvordan det utvikler seg syns eg det er på tide å ta det om enda mer alvorlig!


Ellers, i mens kan du og eg gjør det me kan for å slå hardt ned på disse Nettrolla når me ser de briljerer på sitt verste! Noter evn ned Navn (Som oftes et Nick) følg med og se om dette gjentar seg.
På Facebook er faktisk en del av trolla under fult navn, gjerne med et profilbilde av barnet sitt
(Ja det er helt hårreisende) og eg kan bare ikkje FATTE at det er mulig i det hele tatt!

 

Er du i en gruppe på FB og du ser at noen herjer på denne måten følg med, meld til Admin/Moderatorer og til dere som er Admin, rydd disse personene bort, blokkèr de! Noter som sagt ned navna og dukker de opp igjen andre steder på samme viset kan man faktisk til slutt ha nok materiale til å kunne levere en anmeldelse!


Da håper eg virkelig DU slipper unna disse dyra og at du har muligheten til å kose deg på nett.
Det er jo sååå mye gøy me kan ha det sammen og det er synd at noen alltid må ødelegge. Det er alltid bra med en saklig diskusjon om nødvendig, mer personangrep er UHØRT!


 ELLER FÅR DU HA EN FLOTT SURFERUNDE!


Go`klem fra ei sjokkert Vibbedille

#nettroll #nullempati #vanligemennesker #manipulerende #sadister #netthets #netthat #useriøsepersoner #nettangrep #bevissthandling #sjalusi #hat #grotesk #nettavisen #vgnett #aftenbladet #aftenposten #topplisten #toppblogg #toppblogger #blogglisten

3 kommentarer

Runar

18.07.2017 kl.10:24

Jeg lurer på hva du regner som hets?

For folk har lov til å skrive det aller meste på nett. Men de har ikke lov til f.eks oppfordre til vold/diskriminering.

Om de holder seg innen disse grensene så er det ingenting man kan gjøre.

Vibbedille

18.07.2017 kl.11:47

Runar: Hets er rett og slett nettmobbing. Hvis en og samme person ofte blir utsatt for stygge kommentarer (i verste fall trusler) så er det netthets. Ser det ofte på FB Grupper at det er mange av de samme personene som bli angrepet hvis de legger ut et innlegg. Det er som om Trolla har valgt ut enkelt som et lett offer.

Mye mulig Overmakten ikkje kan gjøre så mye, men me som er i grupper enten som medlemmer eller Admin kan nå i allefall gjøre det me kan for å stoppe det, om ikkje annet begrense det

Hinita

19.07.2017 kl.01:17

Man kommer Såå mye lenger med fine ord og kommentarer. Det gjelder overalt: på nett, i butikken og andre steder.

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

Lenker

Les mer i arkivet » Desember 2017 » November 2017 » Oktober 2017
Design laget av Silje Lien Design