LAHAM BEAJEN – KJAPP OG HIMMELSK MIDDAG TIL 70 KRONER!

 

Da eg rullet ut av seng i halv 9 tiden i morges var allerede Ali i fullsving på kjøkkenet!
Akkurat som om det var noen bombe!

 

Det var på tide med noen deilige Laham Beajen igjen, ja det er en stund siden og dette er virkelig SnadderKoseMiddag, ikkje bare det, men det er en utrolig billig og kjapp middag ELLER som skikkelig KoseMat til kwells 🙂 En dag, ja da er du nødt til å prøve dette, du tenker gjerne;
Hmm det der er jo bare en vanlig pizza som er liten, men akk så feil kan du ta!

 

Znapp til deg oppskriften, test den ut og se hva du syns 🙂

 

 

OPPSKRIFT:

400 gram kjøttdeig (14% fett)
3 tomater
3 løk
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
0,25 ts Chili
0.5 tv “7 pepper”

(Denne får du kjøpt på arabisk innvandrer butikk)

DEIG:

1 kg mel
1 pose tørrgjær
1,5 ss solsikkeolje
1 ts salt
1 ts sukker
5-6 dl vann

Hakk tomater og løk, bland dette sammen med kjøttdeigen + alt krydderet.
La det stå å “sette seg” litt før du starter, ja du kan jo lage deigen mens du venter.

 

Ta alle de tørre ingrediensene i kjøkkenmaskinen, bland dette og spe på med vannet – Dette kan gjerne være litt lunkent 🙂 Ta deg en kopp kaffi og slapp av mens deigen hever.

Kjevl deigen ut i tynne store “flak” Trygg ut rundinger på max 10 cm i dia. Ta ca 1 ts med kjøttdeig på midten. Ali tar så en brødpose på hånden og “klapper” kjøttdeigen ut over deigen uten å trykke den ned i deigen. Skal bare være et tynt lag med kjøttdeig.

Stekes på ca 200 gr til deigen er bittelitt gyllen

Av denne oppskrifta ble det 45 stk, rart eg sier det er BILLIG!? Kan spises både kalde og varme,
kan fryses uten problem og de er perfekte i matboksen 🙂
 

 

Noe som er EXTRA godt ved siden av er ei skål med Labhan! Da tar du en liter kulturmelk og sper med vann til den er litt suppetynn, tilsett salt etter smak, press 4-5 fedd hvitløk opp og hakk ei agurk eller
2 i små terninger. La den stå i kjøleskapet et par timer. Dette er vel det først du bør lage før du begynner med selve maten for da er den iskald når du skal spise.

 

På selve Laham Bajen`en presser du masse sitron! Jepp, og så er det bare å digge inn!
Du kan også bruke sitron på flaske 🙂

Sånn, da er vel lørdagskosen for denne uka i havn vil eg tro??

* * * *

Selv om eg har en KoseDag i regnværet har eg da fått gjort noe! Shaina litt hist og pist der i blant  rommet til DIbHassan fikk smake på litt Sitron Ajax! Ja og maskin nr 2 med klær surrer og går 🙂
Hva mer kan man forlange på en helt ordinær torsdag??

Når eg ser på været er eg jammen meg glad me tok oss den turen i går kwell, ja for den kan eg leve lenge på – er jo muligheter for at det blir en stund til neste gang!

På strikkefronten er eg snart ca halvveis på arm nr 2 så eg ligger fint plassert i ruta og nye prosjekt suser rundt i hodet mitt og eg aner et snev av fare! Har vært allerede 2 ganger på “Nødvendelig Rommet” mitt å sjekke noe garn som eg kunne tenke meg å bruke, men eg må bremse litt!
SÅ mye eg vil strikke og så har eg jo BARE 2 armer! Så Urettferdig på en måte….

Men men, du får kose deg og ha en herlig ettermiddag! I dag og på mandag utgår treningen til DibHassan siden treninglokalet blir brukt til å stemme så eg trenger for så vidt ikkje
kle meg en gang i dag!! haha Sånn kan det går 🙂

 

 

KOS DEG!

Go`klem fra ei METT Vibbedille 🙂

#middagtilunder100kroner #lahambeajen #libanesiskmat #libanesiskdelikatesse #dagenmiddag #snaddermat #strikkeblogg #strikkeblogger #norgesstørstestrikkeblogg #norgesstørstestrikkeblogger #topplisten #toppblogger #blogglisten

1 kommentar
    1. Å dette er som tyrkiske Lahmacun, de spises også med noen grønne blader oppå. Himmelsk gode.

Siste innlegg