hits

ALKOHOLEN FLYTER PÅ SNAPCHAT!??

 

"Kjendis"bloggerne har fått utlevert samme arbeidsplan og flere forteller den samme historien og bruker de samme (Forteller)"Bildene"! Gammelt nytt må eg virkelig si og velkommen etter! Mange av disse såkalt (H)Æ-kjendisene har ved ganske mangen anledninger postet diverse bilder hvor det har vært avbildet diverse alkoholholdige drikker, men nå er det slutt og det er på tide at man snakker med barna sine og hører hva de syns om at mor og far drikker. EN god mening dekker slettes ikkje opp for hvordan egen oppførsel er!?

__________________________________________________________________________________

 

For all del, ikkje misforstå for eg er ENIG i budskapet, men eg liker ikkje at et så VIKTIG Budskap blir pakket inn i løgner, ja og oppdikta (LIKE?) historier og en masse SVADA! Kjenner eg virkelig får en flau smak i munnen når eg leser...Dette med barn og voksnes alkoholforbruk vil ende om som en klisjè om dette vil fortsette, det vil si at man til slutt bare kommer til å blåse av det og le mens det åpnes en ny vinflaske...

 

Du som kjenner meg vet at eg har et ganske bastandisk syn på dette med barn og alkohol, det burde ikkje skje, nei, verken i sommerferier, jul, påske, vinterferie, høstferie, 17.mai ELLER i hverdagen ellers! Mor og far kan kose seg når barna ikkje er til stedet!

 

Det er som regel ikkje det å SE at sine kjære drikker ungene reagerer på, men sinnsstemningen de får. Ja enten den er negativ eller positiv. Ved en positiv endring av adferd senkes grensene til barna. Plutselig får barn f.eks lov til noe som de vanligvis ikkje får lov til, BARE fordi hu mor/han far er i godt humør etter noe vin eller noen øl. DETTE skaper usikkerhet hos barna. Barna trenger heller ikkje en opplæring på å se hvordan man skal drikke på en fornuftig måte! Man kan snakke med barnet UTEN å måtte vise det. De vil skjønne etter hvert at det ikkje er bra å drikke alkohol når de ser at foreldrene fortrekker brus.

 

Man trenger heller ikkje spør ungene om hva de syns om at mor og far drikker! HALLO liksom!?? Hvor mange barn vil egentlig gå i mot og si at "Nei, dette liker eg ikkje". Alle barna har ikkje et slikt forhold med sine foreldre, spesielt ikkje om foreldrene syns det er godt med et vinglass hver gang det har vært en tung arbeidsdag. 
 

For min del finnes de KUN 1 regel hva angår barn og alkohol: Alkohol og Barn hører ikkje sammen! WHAT SO EVER! Dette betyr ikkje at ungene automatisk får en usunt syn på alkohol!

 

Eg VET at alkoholinntaket har økt blant voksne kvinner, ikkje bare til helga lenger, men oftere og oftere i ukedagene-DETTE kan da umulig være bra?? Ikkje kom å si at du forebygger kreft for det er den dårligste unnskyldningen eg hører!  Ta deg ei PERA heller!

Uansett er det ikkje noe å snakke med små barn om, for her er det jo snakk om mindre barn som garantert ikkje har noe særlig mening om det bortsett fra at de blir utrygge/redde når det drikkes. På lik linje som man tar Sex-Praten med ungene vår når de er store nok og vet hva ting omhandler, kan man ta Alko-Praten når de er gamle til det også, ikkje det?? De fleste barn er store nok lenge før de blir 18 så det trenger da ikkje komme som en bombe på 18 års dagen.

Vel, da, da er det fredags kveld og eg skal kose meg med et glass brus og deilig kaffi!
 

 

 
KOS DEG DU OGSÅ!

Go`klem fra ei muligens streng og Avholds Vibbedille :)

#alkohol #alkoholpåsnapchat #barnogalkohol #stortalkoholforbruks #hverdagsdrikking #alkholihverdagen #avholdsmedbarntilstede #topplisten #toppblogg #toppblogger #blogglisten #nettavisen

Én kommentar

Er så innmari enig med deg i dette. Og jeg har også kjørt nulltoleranse når det gjelder alkohol med barn til stede. Av egen erfaring vet jeg hvor viktig dette er.

Skriv en ny kommentar