EN TØFF OG SLITSOM DAG…

Foto: Gressrot.no

Denne dagen utartet seg søren meg til å bli en skikkelig drittdag….sto jo opp tidlig fordi eg hadde planer om å fortsette der eg slapp på lørdag…eg var jo så godt i gang…me har holdt på en stund nå,
ja i noen uker har me ryddet og premien er jammen ikkje langt unna!
(Skal fortelle om dette en annen gang!)

Men eg visste den måtte komme….dagen da eg ble liggende igjen på dørken…eg har lenge følt at eg har gått på akkord med meg selv, eg har kjent eg har presset meg alt for mye, men samtidig så har det vært så kjekt! Kjekt å se at ting som burde vært gjort bli gjort! Samarbeid er tingen og me jobber godt sammen han Ali og eg….Eg “trooor” eg kan klare alt og vil vel ikkje innse det før det er for sent…andre har lett for kommentere hva ting du bør få på stell, DE tenker ikkje at det er grunn for at det er som det er; Ja at hver dag slettes ikkje er like gode…Ja for det er de så langt i fra! Det er en meget god grunn for mine dårlige diagnoser og det at eg er ufør, ikkje bare ufør, men også 40% med.
Ufør, dvs at 40% av kroppen ute av drift pga store skader med påfølgende smerter…

 

Når du samtidig med å slite med egen kropp blir brukt og utnyttet av andre har egne smerter lett for
å ta seg opp og bli verre, noe som igjen øker medisinbruken! Det er noe eg virkelig hater! Når eg bruker meg opp for andre går eg på tomgang når eg gjør noe for meg selv, DETTE er det veldig lite forståelse for og i dag smalt kroppen så det singlet og eg sitter her som et vissent ugress!

Etter en kopp kaffi i dag men medisinen skulle gjøre sitt sovnet eg i stolen og satt å dormet helt til Ali sto opp, vanligvis er eg fit for fight etter en halv time, men slettes ikkje i dag! 0 respons i dag! Smerter fyker gjennom mage og kropp og ingenting vil liksom reagerer, får i gang en påfylling og krysser fingrene, ja for noe må eg gjør….ikkje minst for min egen samvittighet…Rart hvordan man tenker!

Eg fikk nå på meg ei joggebukse, Ali fikk alt som skulle kastes i bilen og eg bare hanglet med, tenkte at litt frisk luft ville hjelpe, men eg ble sittende i bilen å duppe og var totalt vrak…HVOR er alle de som har problemer med å skjønne at man kan være hjemme og ha ferie hele året uten å få gjort noe??
I dag var eg et slående eksempel på HVORFOR det finnes noe som er ufør…eg er et levende slakt
i dag! Det er også første gang eg blogger når eg virkelig er dårlig! Tenkte kanskje om eg “la” det fra meg her inne at eg muligens ble bedre?

Da me kom hjem var eg dassvåt fra topp til tå, eg orket ikkje løpe fra bilen og inn, eg subbet meg avgårde! Ali kommanderte meg i dusjen og sa at “Du roer ned i dag!

Om eg ikkje ble bedre så føltes det nå i allefall godt med en varm dusj og tørre Koseklær 🙂
Har tatt nok en påfyllingsdose med morfin og håper på det beste! Nå går veien til senga hvor eg skal dra dyna langt over hodet, for eg må gjøre mitt for at kwellen muligens skal bli litt bedre!

 

Selv om denne dagen ble bare dritt, eller nei, egentlig ikkje! Eg ble jo med ut i det minste og DET er en seier i seg selv! Akkurat nå husker eg ikkje spesielt mye av turen innom Rema, men eg vet at eg var der og det er i grunnen nok! Eg følte meg som et vrak der eg pinnholdt på handlekurven og eg skulle visst hva de som så på meg tenkte? Slik kunne hver eneste dag vært, eg må bare få energien min tilbake og det gode humøret 🙂 Det er HUMØRET mitt som gjør dagene mine fine! Er man i godt humør og lar dagene gå i et passende tempo så takler man også bedre smertene, det er i allefall sikkert!
Men når man sliter seg ut for at ANDRE skal få det som de vil så sitter man til slutt igjen som et vrak
i et hjørne….og denne sommeren har vært slitsom på det området. Noen mennesker klarer rett og slett
å suge ut all positiv energi når det går over lengre periode….det er ikkje bra! Skjønner ikkje at det går an å være fult opp med så mye negativitet!?? Man må holde fast på det som ER positivt!

Det er derfor eg alltid GNÅLER om at du MÅ kose deg litt hver dag også, hva det skulle være, ja det må være opp til deg selv 🙂 Eg VET hva min KOS skal være i dag: Etter en god kwil satser eg på å føle meg noe bedre og da skal eg sige godt til rette i Go`Stolen og ha strikketøyet i fanget i det minste!
Planen er å ferdigstille hetta, hvis ikkje det går, ja så gjør eg det i morgen 🙂

Ja for Morgendagen blir garantert MYE bedre <3

 

 

 

 

 

KOS DEG OG NYT
EN BEHAGELIG KWELL!

Go`klem fra ei totalt utslitt Vibbedille 🙂

#smerter #dårligdag #slitsomdag #tøffdag #værpositiv #negativenergi #vanskeligåforstå #hvordantaklesmerter #smertepasient #kroniskstoresmerter

BABY RANGLER – 3 GRATIS OPPSKRIFTER


Mari-Liis Lille

 

Åååå spør om det nå frister å finne frem det lekreste bomullsgarnet og den beste heklenåla!?? ELSKER å hekle slik nusselige dulle ting! Stappe en liten bjelle eller 2 inni og man har den beste rangla man kan lage! Det er jo bare en så søt gave 🙂 Et minne for livet, ja, dette er noe som virkelig kan gå i arv og bli tatt vare på 🙂 Hadde valgt å hekle med mercerisert garn her pga holdbarheten.
Den som har blitt bitt av små nye melketenner vet at de er temmelig skarpe!!
Ikkje mange koteletter som har fått slitt ned de enda! hehe

 

 

BUG RATTLES
Bok

 

 

 

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vendula Maderska

OWL RATTLE
Ca 15 cm høy

 

 

 

 

 

 

 

 

Lucia Lanukas


RATTLE BUNNY TWO LEGGED

Ca 18 cm høy
Gratis Oppskrift

 

 

 

 

 

 

 Gail Hodgman

RATTLE SOCKS
Sy de fast på favorittsokkene 🙂 
Gratis Oppskrift

 

 

 

 

 

 

 Chuchalova Marina

 

THE OWL RATTLE TOY
Ca 10 cm
Gratis Oppskrift

 

 

 

 

 

 

 


Irene Strange

 

BUSY LIZZY RATTLE
Ca 18 cm lang

 

 

 

 

* * * *

Ok, Back to work!! Mandag og pliktene kaller kan man si, ingen kjære mor om me skal bli ferdig snart! Tok en totalt Day-Off i går, søndag er søndag og eg vandret galant forbi alle 3 stativene i gangen
og orket ikkje se på de en gang! Men i dag er det ingen bønn!

Er der i mot litt uggen(kvalm!) og tung i hodet så eg håper det kommer seg!
*Optimist*

 

Har en del plastikk som skal kastet, ja som f.eks små barnestoler, plastkurver etc. Alt skal pakkes
i slike plastsekker for i morgen er det PlastikkBoss som bli hentet og det kunne ikkje passet bedre!
Skal også ned i Fretex Containerene med noe saccosekker 🙂 Kanskje de kan glede noe med mindre romper enn våre? Ja for det er ikkje den digre typen 🙂 Fikk faktisk ryddet det lille soverommet på lørdags kwellen så nå er det gjort. Ali skal få ned med all Julepyntet i garasjen og resten av Sondematen går også i bosstømmingen i morgen 🙂 Dvs at lilledoen også er klar for en
vask og shaining 🙂 Blir deilig 🙂 Selv om me kun er 3 her hjemme er det ikkje alltid så kjekt å stå i kø når 2 stk bare må sitte å scroller på YouTube mens de besøker ringen *ler* Mannfolk!

 

Det som da gjenstår er resten av kjøkkenskapene og vettu hva DA som skjer!?????
GARNROMMET!! Ali skal TØMME det under litt protester hihi Eg “SER” bare alt KAOSET som følger
i kjølvannet for det blir ikkje lite…..men eg får ta det som en form for terapi! *Face Reality”!!!
Han sier han vil “trylle” litt med hyllene der inne, mannen han som du nå vet EI SAG! Ved hjelp av denne tryllinga vil det bli mer gulvplass om mer oversiktelig i hyllene 🙂 Det GLEDES!
Kanskje det kommer til å drysse litt garn innom bloggen her? Tja, neimen ikkje godt å si 🙂

Ser ut for på Yr.no at været blir noe lettere i dag, ja vettu?? I går kwell hørtes det akkurat ut som den heftigste HøstStormen var i gang! Det var så mørkt kan du tro!! Pr nå er det meldt 18 gr OG SOL
i morgen så kanskje eg kan få viftet litt med nesetippen og få meg noen flere fregner!??
Jadda, man må ta det man får ser det ut for i år for det har ikkje vært mye vær å skryte av!
3 uker til skolestart…

Men, ok, får ta å hoppe i ei joggebuksa og raske sammen det som skal bak i bilen så me kommer
i gang med dagens gjøremål 🙂 Er så deilig når alt er borte-borte 🙂 Ser enden nå om ikkje annet!

 

KOS DEG OG NYT LITT AV
DENNE FINE MANDAGEN!

Go`klem fra ei Optimistisk Vibbedille 🙂

#hekle #crochet #pattern #freepattern #gratishekleoppskrifter #babyrattle #babyrangle #barselgave #strikkeblogg #strikkeblogger #norgesstørstestrikkeblogg #norgesstørstestrikkeblogger #topplisten #toppblogg #toppblogger #blogglisten #bloggurat

SPENNENDE DESIGNER I DISTRIKTET – NORSKE STRIKKEOPPSKRIFTER


Helle Slente Design

 

Har virkelig falt for Helle Slente sine design, ja du er nødt til å sjekke det ut! Vettu hva det beste er?? Hun holder hus ikkje så langt her i fra! Juhuuu så da kan eg skryte av å ha en så flott og flink designer
i nærheten. Sjalet over er virkelig noe eg kunne tenkt meg i samlingen min som bor i en kurv
ute i gangen 🙂 Det strikkes i Merino og Tynn alpakka – absolutt i min gate, ja og da har eg ikkje nevnt fargene ennå! Dette er så til DE grader MINE farger så eg er nok nødt til å få dette på pinnene innen kort tid! Tynn alpakka har eg i alle disse fargene + eg har Wollmeise som da er tynn Merino i disse fargene, lider med andre ord absolutt ingen nød!

 


 

BITS & PIECES SJAL
Bildet over
One Size

 

 

 

 

 

 

 


Helle Slente Design

 

Dette sjalet er bare LEKKERT!

 

 

LACELOVER
Str 216 cm X 82 cm

 

 

 

 

 

 

 

 


Helle Slente Design

 

Dette er også et sjal eg kunne tenkt meg ja, det er jo faktisk både tøft, lekkert og morsomt 🙂

 

ADVENTURE  EVENTYR SJAL
Str 195 cm X 55 cm

 

 

 

 

* * * *

I dag har det virkelig vært en sløv dag! Det har regnet i MENGDER, ja bøtter og spann og sånt blir man virkelig sløv av så eg dorma helt bort på sofaen et par timer og våknet til ferdig middag 🙂 Luksus 🙂

Amira har også vært her og i dag var det hun som gruset meg i kortspill! WHAT!?? Nei vettu hva,
eg tror slettes ikkje eg var våken når det skjedde! Skal ikkje skje igjen, det vet eg! Har fått strikket en del også og nå er det slutt på økingene, bare et lite stykke til nå så skal eg starte felling og da er eg straks ferdig med hetta! Volà 🙂 Ser virkelig frem til å ta på meg denne jakken altså 🙂

Tenker som det virkelig KNAKER hva angår lommer! Hvis du har en kul eller morsom, ja fin og flott kan det også være, måte å lage UtenPåLommer så vis meg mer enn gjerne 🙂 DET hadde eg satt pris på! Egentlig kunne eg tenkt meg lommer med en skrå inngang, men er DET mulig på en ferdig strikke jakke?? I tilfellet hvordan? Er åpen for det meste 🙂

Men ok, eg er fullstendig klar for en fin søndags kwell med strikking og det som følger med 🙂
Håper dagen din også har vært fint? Ser jo på SnapChat at NOEN her i landet har noe som ligner veldig på sommer, men eg skal virkelig love deg at det er IKKJE her 🙂
Hvis du vil joine meg på Snap så heter eg overraskende nok Vibbedille der også 🙂

KOS DEG OG HA EN
STRÅLENDE KWELL

Go`klem fra ei fornøyd Vibbedille 🙂

#strikk #knit #pattern #strikkeoppskrifter #norskstrikkeoppskrift #helleslentedesign #fantastiskesjal #strikkeblogg #strikkeblogger #norgesstørstestrikkeblogg #norgesstørstestrikkeblogger #topplisten #toppblogg #toppblogger #blogglisten

WOW! FOR EN NYDELIG WRAP!


Melanie Gibbons

 

Noen prosjekt trenger ingen forklaring eller unnskyldning for å strikkes, det bare MÅ strikkes….fordi! Det er rett og slett bare så nydelig at du bare MÅ ha det! Denne Wrap`en er et slikt prosjekt! Dessuten ser den jo kjempegøy ut å strikke, ja bare seee på det lekre mønsteret og eg er sikker på at det går som en lek! Perfekt til å surre rundt seg på en kjølig høstkwell eller ei kald vinternatt, ikkje sant??

 

Eg kan virkelig gå god for orginalgarnet her som er Cascade Eco Wool/ Eco+, ahaaa det blir bare så konge deilig! Det finnes i forskjellige deilige farger! Tror faktisk eg bare må grabbe til meg denne oppskriften…har noe av dette garnet på lageret så eg trenger faktisk
kun en liten supplering MoHaaaa *Skummelt*

 Melanie Gibbons

 

 

CAMELOT WRAP
Bildene over
Str ca 53 cm X 190 cm

 

 

 

* * * *

KUN 1 øking igjen på hetta, så er det beine veien et stykket før eg bare skal felle litt før eg feller av!
Nå håper eg det riktige båndet kommer snart altså, ja for eg har så lyst å strikkestolpene/kanten
og klippe opp før eg strikker ermene! Er sååå annige på å prøve den skikkelig på liksom 🙂

Spekulerer ennå på om eg skal ordne til noen lommer…? Ser liksom for meg hvordan eg kunne ha gjort det, men vet jo ikkje om det blir bra…tror faktisk eg er nødt til å tegne noen skisser 🙂 Kanskje eg bare skal strikke noen “prøve”(lapp)lommer som eg kan legge på jakka og se hvordan eg evn vil ha de? Hmmm muligens den beste ideèn 🙂 Jaja det kan jo ta litt tid før denne blir ferdig for eg vurderer OGSÅ å fòre hetta….for hånd, noe som ikkje burde vært vanskelig? Tror eg har et stoff i ei kiste som kan passe….ja fra min fanatiske Tilda Periode!! Tror eg har noen Linstoff med smale striper…..hmmm tror eg skal se om eg får tak i det, ja bak “muren” av kurver inn til Garnrommet!

Jadda jadda, mye kjekt arbeid igjen gitt….men etter denne jakka lover eg å få ferdig HonningKrukka min (Den gule/oransje Still Light Tunika), der etter MÅ Grankvist nr 2 få ferdig ermene 🙂 Den må være ferdig slik at begge ungene kan få disse genserene senest i september da de begge har bursdag!

Men nå? Tja, eg får ta meg en kjapp dusj og få meg noen filler før dagen kan starte på en noe langsom måte, ja for det er da trossalt søndag 🙂 Eneste eg skal gjøre, hvis det er tørt, er å brette klær…..
*Håper det fortsatt er vått, HÅÅÅPER det fortsatt er vått!* hehe

KOS DEG OG HA EN
DEILIG SØNDAG!

 

 


I dag er det i grunnen meldt bare regn…..og Lyn&Torden = Strikkevær

Go`klem fra ei Optimistisk Søndag 🙂

#strikk #strikking #knit #knitting #wrap #shawl #teppe #texture #strukturstrikk #cascadeecowool #cascadeeco+ #ullgarn #garnkorgen #strikkeblogg #strikkeblogger #norgesstørstestrikkeblogg #norgesstørstestrikkeblogger #blogglisten #topplisten #toppblogg #toppblogger

FANA JAKKA – SUPER FREMGANG


Nå begynner det virkelig å dra på seg her, har kommet kjempelangt hehe Eg kan SEEE at dette blir jakken eg mest sannsynligvis kommer til å bo i til høsten og vinteren, Hvorfor? Jo fordi eg strikker den AKKURAT slik eg vil ha den og ikkje slik en oppskrifter forteller meg! Denne er jakken strikket etter MITT hode, MEN eg har selvfølgelig brukt orginaldiagrammmet til en Fanagenser 🙂 Det er bare å legge til litt magi så få man det man ønsker seg 🙂 SO EASY!

 

Eg liker veldig godt Fana Mønsteret, har en genser fra før, men nå ville eg ha en laaang jakke!
Denne går godt under rompa litt ned på låra + eg MÅTTE ha den i raglanøking og ikkje rundfelling!

 

Derfor startet eg på TOPP og jobbet meg nedover. Pga RaglanØkinga la eg selve borden nederst på jakka, trenger jo ikkje gjøre det så vanskelig 🙂 Halsen har eg hentet fra Hverdagsjakka til Pinneguri, hvorfor? Jo fordi eg har en Hverdagsjakke og det er til nå den BESTE jakka eg har strikket! Love IT!Dessuten skal denne jakka ha HETTE! Ahaa den blir perfekt! Her fant eg ut at Hetta til Marius jakken passet perfekt, så da strikker eg den 🙂 Eg skal avslutte hele herligheten med å sy i en kraftig hvit Glidelås i fronten og sy på noe skikkelig fine Pyntebånd på innsiden 🙂 

 

Jakken skal eg bare klippe RETT opp foran UTEN å sy! Alltid kjekt å tilføre litt ekstra spenning 🙂 Digger det og krysser fingrene, men siden Østlandgarn er 100% ull vil eg tro det går greit? Eg har gjort det med ASK og det gikk som en drøm. Hvis ikkje får eg vær kjapp med nål og tråd 🙂
Symaskinen kommer eg IKKJE til å røre hehe

Tenk du, vil du ha et perfekt plagg til deg selv så plukker du biter som du liker fra andre plagg og bare setter det samme slik som eg har gjort her 🙂 Det er bare å satse og la det stå til 🙂

 


Utover å fortsette å vaske/henge opp klær tok eg en sjanse i dag: Eg kastet 
Elton The Sheep rett
i vaskemaskinen! Nå er eg lei av å ha han liggende i gangen fordi han var blitt gul og skitten!
Men vettu? Han overlevde helt supert! Krøllene ble litt loete så det plukket eg av, egentlig merkelig
for eg trodde jo at Peer Gynt var et godt garn!??


Når han er ferdig tørka i vinduet hihi skal han få lov å kose seg i sofakroken 🙂
Han er stor og god og passer supert som en extra sofakos 🙂

Nå kan eg i grunnen Ta Kwellen fordi alle 3 tørkestativene er fulle av klær for en startet like godt på dunkene med skittentøy på badet 🙂 Mohaaaa Fikk også langt masse klær på plass 🙂
Ahaaa det er så NYDELIG! *God Samvittighet*

Nå er straks shawarma`en ferdig og me skal digge inn skal vites og etterpå må eg vel finne noe å se på mens eg frezer videre på hetta! jadda, kwellen blir nok sikkert fin den 🙂 

KOS DEG OG HA EN
MAGISK FIN LØRDAGS KWELL!

Go`klem fra ei Vibbedille m/god samvittighet 🙂

#strikk #Knit #pattern #eltonthesheep #fanajakkemedraglan #hverdagsjakka #fanamedhette #strikkeblogg #strikkeblogger #norgesstørstestrikkeblogg #norgesstørstestrikkeblogger #blogglisten #topplisten #toppblogger #toppblogg

TOP/DOWN OG HELT SUPER!


Ysolda Teague

Eg elsker alt som strikkes Top/Down, vet ikkje om det går raskere å strikke, men eg føler det er sååå motiverende og nå velger eg galant bort det som starter nede hvis eg ikkje på en enkel og grei måte kan SNU oppskriften. Det gjorde eg med Wiola Koften og det gikk som en drøm 🙂 Som sagt, det meste går veldig greit om du bare tør å prøve 🙂 Det eneste eg ikkje helt er fortrolig med er rundfelling…
Føler liksom ikkje det ligger så fint på mine skuldre? Syns det er fint når andre har det på, men eg får det ikkje til å passe….kanskje eg ikkje får det til stemme med strikkefastheten i høyden!?? Hmmm
Kan jo være eg har bommet der de gangene eg har prøvd….Tja, det var jo noe å tenke på gitt… Anyway, genseren over likte eg da så pass godt at eg lagret den som en fristelse 🙂
Likte veldig godt fargevalget 🙂


THREIPMUIR

Bildet over
Opp til str 60″/ Dvs 150 cm rundt brystet

 

 

* * * *

 

I DAG ER DET LØRDAG! I går surret eg hele dagen og trodde det var lørdag, noe både meldinger
og Snap fikk erfare hehe Ja, det var liksom skikkelig lørdagsstemning i heimen:

 


 

Amira var her hele dagen og me fikk KnuseKose masse <3  Ali bakte arabiske brød og deilige små pizzabunner, skar opp alle ingrediensene og me danderte til vår egne pizza – Skikkelig snadder!
Det var også chips og sjokolade på bordet, RART eg trodde det var lørdag eller??
Var i grunnen ganske fornøyd når så “Mord & Mysterie” begynte på Tv og det gikk opp for meg at det var fredag *ler* Ja for da hadde eg jo ennå en lørdag til gode haha 2 lørdager på ei uke liksom 🙂

Eg vaska en maskin til i går med håndklær, helt NYE hvite vasket eg…..sammen med 1 rødt!!
Jepp, nå har med ca 10 NYE håndklær som er rosa…de ble ikkje fine for de ble sånn Ushete!! *sur*
JO! Eg sorterte alle håndklærene, for eg hadde en del røde fra Jul liggende i kurven også og var LIVREDDE for at noe skulle følge med, men den lille jækelen smatt likevel inn i maskinen!
Ja eg ble faktisk så sur at kurven med de våte håndklærene står ennå Urørt i gangen…..det frister mest å hive hele skiten…Er jo forgalt det og, men StyggROSA håndklær?? Me bruker KUN turkise og hvite på badet så dette passer overhodet ikkje om du skjønner?? Kanskje noen har et UsheRosa bad hvor det kan passe bedre inn?? Fretex next!?!? Kan uansett bli filleryer 🙂

JuHuuuu vettu? Det går som en drøm med den der hetta altså, faktisk snart halvveis ca! En hette er ganske lang, ja har du målt deg selv fra skuldrene og OPP noen gang!?? Jepp, ganske så riktig,
man er jammen lengre enn man tror + at du må jo strikke den lengre enn hode om det skal bli ei god
og brukanes hette, lite vits med hette om du ikkje kan bruke den 🙂

Fikk også en NY rull med Pyntebånd i posten i går, SUPERFIN og like god som den første, men denne var DOBBEL!?? Dvs det er 2 bånd som er surret sammen og eg bestilte ikkje det andre så dette er nok slik. Så nå har eg også et blått bånd med apekatter 🙂 Blir nok brukt det også 🙂

Tror eg skal slappe av litt mer i dag, kjenner kroppen er totalt MØRBANKET, har vært en hard uke om eg kan si det sånn! Har bare et stativ å brette etter på så får eg ta en avgjørelse på det våte håndklærene + eg har litt klær som skal inn i skapet 🙂 Der etter blir det nok bare en god dusj:)

Ali okkuperer kjøkkenet etter hvert og skal lage Shawarma, der av de arabiske brødene han
bakte i går! Blir nok skikkelig herlig, denne gangen lager av Shawarma av Lam 🙂 SNADDER!
Ellers satser eg på en lørdag i fred og ro….er lov å håper!

KOS DEG OG HA EN
STRÅLENDE LØRDAG 🙂

Go`klem fra ei fortsatt sliten Vibbedille 🙂

#strikk #knitt #topdown #yoke #rundfelling #pattern #strikkeoppskrift #ullgarn #strikkeblogg #strikkeblogger #norgesstørstestrikkeblogg #norgesstørstestrikkeblogger #blogglisten #topplisten #toppblogg #toppblogger #bloggurat

STRIKKEFASTHET: HVA ER SÅ VIKTIG MED DET DA??

aeacreations

 

Ok, fortell meg helt ærlig nå;
Hvor mange ganger har DU strikket noe du enten druknet i eller som en 5 åring kunne tatt på seg??
Ja du tenker nå og bare si det, for ALLE har sine svin på skogen når det kommer til det området!

 

Eg husket så godt en hyttetur eg var på, hadde kjøpt meg nytt strikketøy for anledningen og gledet meg STORT! Skulle strikke en nydelig genser til meg selv og herligheten startet med en ca 20 cm vanskelig blonde. Eg la opp og strikket i vei, ja i god tro om at alt var på stell! Ut på lørdagskwellen ble eg endelig ferdig med blonden og det  tok ganske mange timer. Husker eg virkelig nikoset meg! Da eg kom hjem ut på søndag kwellen og satte meg ned for å strikke syns eg pinnen eg brukte var litt kort så eg fant en lengre og strikket det over. Da kunne eg samtidig prøve genseren på…..OMG! Genseren hadde en omkrets på 170 cm!!! ALT det arbeidet helt forgjeves bortsett fra at blonden gikk bedre 2.gangen, ja for eg måtte jo rekke opp og starte på ny! Hvor mange slike blemmer har du?? Ikkje tro at eg lærte denne gangen for PRØVELAPP var jo seriøst for pyser! Både før og etter denne hytteturen strikket eg alt for store plagg….Men så tok eg afære og fikk prentet inn hva det mentes med din og min strikkefasthet, kan du den regla du??

 

Si du kjøper nytt garn, på banderolen står det 26 m/10 cm, IKKJE ta dette for GOD fisk altså, nå skal eg fortelle deg hvorfor!

 

Si du er en Medium størrelse og i oppskriften står det at brystvidden er 100 cm,
akkurat passe til deg, ok?

 

I følge oppskriften må du legge opp 260 m for å få en brystvidde på 100 cm, ok? Du strikker i vei og er så fornøyd, MEN vettu?? La oss nå si at DIN strikkefasthet er 23 m på 10 cm, ja da ser du,
da blir brystvidden hele 113 cm!! 3 masker kan gjør en ganske stor forskjell!

Det samme gjelder om strikkefastheten din er høyere, la oss se hvis du får 29 m på 10 cm.
Da blir brystvidden KUN 89 cm!

 

Regnestykke eg bruker er:

260 m / 26 m X 10 cm = 100 cm

260 m / 23 m X 10 cm = 113 cm

260 m / 29 m X 10 = 89 cm

 

Du er med nå, ikkje sant?

Foto:The Gift Of Knitting

 

Eg kan IKKJE få sagt det nok ganger: STRIKK EN PRØVELAPP!!! Hvis garnet sier 26 m pr 10 cm,
ja så legg opp 30 m strikk MINST 5 cm og MÅL hvor mange masker DU har på 10 cm!

Hvis du får mindre enn 26 m, ja da går du NED i pinnestørrelse,
ja for da ØKER maskeantallet innen for de 10 cm.

 

Hvis du får flere enn 26 m, ja da går du OPP i pinnestørrelse,
ja for da MINKER maskeantallet innen for de 10 cm

Husk at det som står på banderolen KUN er CA beregninger.

 

Noen ganger står det også hvor mange pinner/rader det innen for 10 cm, er ikkje alltid det betyr noe, spesielt om f.eks genseren strikkes på MÅL! Dvs hvis det står i oppskiften at du skal strikke 5 cm før du bla bla spiller det ingen roller, MEN hvis det står at du skal strikke f.eks 5 pinner, da er også det avgjørende at antall rader i høyden stemmer for at endelig størrelse skal bli riktig.

 

La oss si at det står at du skal ha 30 pinner/rader på 10 cm. Har du flere enn 30 skal du bytte til tykkere pinner og motsatt om du har om du har mindre enn 30 rader, skjønner du hvor viktig det er med prøvelapp for at DIN genser skal bli perfekt til deg?

 

Utenom all denne matten så er det også andre ting som spiller en rolle for din strikkefasthet. Det holder ikkje at du har strikket i garnet før og du VET hvor mange masker du har på 10 cm. Strikker du på en annen type pinner har det innvirkning, strikker du med 2 eller flere farger blir det som regel strammere, eller at du f.eks en gang har strikket rundt og neste gang frem/tilbake. Så det er ikkje bare bare å sette i gang med et nytt strikketøy 🙂

Den optimale prøvelapp er lik evn mønster/struktur du skal bruke i prosjektet og skal du strikke f.eks en genser rundt bør det jo være rundstrikk du prøver ut på, ja for alt har en innvirkning på strikkefastheten.
På rundstrikk strikker eg bare en lapp (Ja eg er litt lat der ennå…) MEN når eg er litt på vei på genseren sjekker eg skikkelig og hver gang viser det seg at eg har mindre masker enn på prøvelappen så JA strikkefastheten endre seg fra frem/tilbakestrikk og rundstrikk, så absolutt. Dette tar eg høyde for når eg legger opp og det er nå lenge siden eg har strikket telt 🙂

 


 

Eg pirker ikkje på dette for å ta motet i fra deg, eg gjør det fordi eg ønsker at DU skal bli fornøyd med det du strikker – Ja for det er vel det viktigste, ikkje det? Det er utrolig surt om genseren er ALT for stor eller liten etter flere ukers strikkekos!?? Jadda, eg vet det er luksus å kunne nyte garnet 2 ganger,
men man blir likevel ganske oppgitt! Det  tar deg toppen 10-20 min å strikke en prøvelapp!
Da blir du virkelig spart for mye kjedelig arbeid 🙂

* * * *

Kan TRO eg var mørbanket i går kwell! Beina mine var helt ømme av alt “springinga”. Det var vondt når eg la meg for da verket det UNDER beina! Ja eg har betennelse i den sena som går i buen under føttene og det merkes godt når eg har gått frem/tilbake hele dagen! Er ganske øm og vond ennå!
Ikkje tro dette blir noe hviledag heller! Muligens mindre enn i går for Amira kommer her og Ali skal okkupere kjøkkenet, dermed utgår planen om å få ferdig kjøkkenskapene. MEN, eg har 3 stativer med klær som skal brettes og legges på plass og det blir vel med det!?? Har vel 2 maskiner til som eg KAN vaske om eg har lyst! hehe Me fant en haug med NYE og nedstøva håndklær på vaskerommet og hvis eg GIDDER vasker eg de og blir ferdig med det 🙂 På badet står det noe sånn litt finere skittentøydunker og opp i der ligger det en del klær, det er de som er i omløp hele tiden,
tenkte eg kunne vaske de over helga!?? Jaja kan være eg starter å rydde ut av de i løpet av morgendag, for garanter at me kan kaste noe av det også! Er alltid noe som blir liggende igjen på bunn hver gang eg tømmer eg hehe Har fått dilla på å kaste! Eller, det blir ikkje kastet, det blir pakka
i sekker og levert i Fretex Containere 🙂 *God Samvittighet*

Når eg så er ferdig med det har eg et skap inne hos DibHassan som er mitt, pga av møblene inne hos han er det vanskelig å komme til det skaper – ERGO; Klærene blir aldri brukt! Inn i det skapet er det MYE som kan kastes….Gjett om me TRENGER det skapet! Man kan aldri få for mange skap er min oppriktige mening så det gjelder å utnytte hver eneste hylle man kan få!

Tja, tror eg tar meg en kopp kaffi og legger en taktisk slagplan for dagen! Kanskje eg bare legger inn årene og setter meg til å strikke?? Ja, eg kan om det er det eg vil hehe Har startet på hetta nå vettu så eg er ganske ivrig etter å komme meg videre 🙂 Får se hva som skjer 🙂

Ali syntes eg har vært så flink og effektiv denne uka at han gikk litt berserk inne hos MesterGrønn
og kjøpte hele 3 buketter med noe eg syns ligner på miniroser på stilk 🙂 Nydelig er de i allefall 🙂

Det er ikkje ofte DibHassan direkte spør/ber om ting, men eg måtte smile da eg oppdaget lappen han hadde heng utenpå døra si før han la seg i natt *ler* Han er jo skjønn dag 🙂 Nudler skal eg nok klare
å fikse, godt han sover lenge så det er ennå en stund til eg trenger å gjør det 🙂

 

KOS DEG OG HA EN
SUPER DAG

Go`klem fra ei mørbanka Vibbedille 🙂
#strikk #knit #strikking #knitting #strikkefasthet #sjekkdinstrikkefasthet #strikkeprøvelapp #prøvelapp #viktig #perfektstrikkeplagg #strikkeblogg #strikkeblogger #norgesstørstestrikkeblogg #norgesstørstestrikkeblogger #kreativ #strikkegal #tanteerfortsattgal #topplisten #toppblogg #toppblogger #blogglisten

DOBBELSTRIKKING – KAN DU DET?


Nathan Taylor


Dette må jo seriøst være et drømmeprosjekt for de som KAN dobbelstrikking?? Wow for en jobb sier nå bare eg! Joa eg har blitt lært å strikke dobbelt, jadda, me hadde minikurs på Strikkekafeèn en gang og eg sleit, ja virkelig altså! Eg fikk til den lille firkanten me holdt på med, men dette er noe eg må sitte alene med, i allefall til eg har det i fingrene 🙂 Har sett TEPPER som er dobbelstrikket
og eg bøyer meg i beundring!

 

Håper du som kan Dobbestrikk falt for dise lekre sjerfa, for det gjorde eg!
Forskjellen er at eg ikkje kan strikke de! hehe

 

 

II BURATO
Bildet over

 

 

 

 

 

 

 Nathan Taylor

 

W12 8QT


Nathan Taylor

 

DITHER SCARF

 

 

 

 

 

 

 Nathan Taylor

 

PERPLEXUS

 

 

 

 

* * * *

Ahaa det var virkelig deilig å våkne på et rent og friskt soverom i dag! Dyna var crispy og fresh! Mmm
Måtte ligge å dra meg litt ekstra bare for å nyte følelsen, men akk så stiv og mør eg er i kroppen,
ja eg tippa til slutt ut av seng og karret meg opp på beina så i dag strekker eg meg KUN til klevask!
Mulig me stikker ned å handle, men det blir vel gjerne ikkje helt med det første! Nei, for først skal eg drikke minst ei halv kanne kaffi og fylle godt opp med litt “falsk” energi og krutt! Ja, hehe da spinner eg vel til slutt ned på Kiwi, kan jo toppe det hele med en kopp der også 🙂 O`Yes, de serverer herlig kaffi til kundene sine hver eneste dag! De kunne godt satt litt kjeks/sjokolade ved siden av også! MoHaaa

Da eg la meg i 2 tiden i natt blåste det skikkelig ute og det var begynt å regne, da eg sto opp plaska det ned og Minisolsikkene lå strødd på terrassen! Det var bare å komme seg ut å redde de, nå sprekker det der i mot opp og sola begynner å titte frem 🙂 Er jo lov å håpe på kletørk-vær vel??

Har en aldri så liten diskusjon med meg selv, Tja, som f.eks; Hvor lang skal eg ha den der vrangborda nede på FanaJakken. Mens eg tenker så strikker eg jo og jo lengre blir den. Eg liker litt brede vrangborder for å få en fint “heng” på jakken, men tro om eg skal stoppe på ca 8 cm på denne!? Da er eg i tilfellet straks ferdig og eg kan starte på hetta! Ser ut for at eg kommer til å gå for den enkleste løsningen på det området…..i grunnen ulikt meg, men eg klarer ikkje vrenge hjernen min rundt for å få et best mulig resultat slik eg egentlig vil ha den! Hmmm Tankene rundt dette kan du lese HER! hihi

Tja, det var den halve literen med kaffi eg skulle drikke, får vel hente meg en kopp til!

KOS DEG OG HA EN
MAGISK TORSDAG!

Go`klem fra ei GodSliten Vibbedille 🙂

#strikk #knit #dobbelstrikk #dobleknit #pattern #strikkeoppskrifter #scarf #sjerf #strikkeblogg #strikkeblogger #norgesstørstestrikkeblogger #norgesstørstestrikkeblogg #blogglisten #topplisten #toppblogger #toppblogg #bloggurat

 

http://bloggurat.net/minblogg/registrere/06d27f8da9c5bb38694b73804eeebaa59dbbdefe

ENDELIG NOE GØY I POSTEN!


ENDELIG! 1 av de mange pakkene med Pyntebånd kom i posten idag og det sto til GULL kan eg si! Vet at flere av dere fryktet at det var stive plastikk lignenede bånd, men det er det absolutt ikkje!
Myke og gode! Kjennes perfekte ut til å sy på en sårkant på ei kofte, eller annen type strikkejakke.
Kan sikkert brukes på alle type sårkanter hehe Nå er det bare å glede seg de ALLE de andre komme, spesielt det eg skal bruke på FanaJakken 🙂 Av det over bestilte eg ca 10 meter,
så ka eg kan strikke MYE haha

 


Kult ikkje sant? Ser ut for at akkurat dette båndet ikkje er der lengre,
men frykt intet, det finnes 1000`vis
HER!

 

 

Nå skal eg virkelig skryte HEMNINGSLØST av meg selv: Eg startet i dag med å vaske og skure stua! Ikkje en eneste kanin overlevde! Pga av alt me holder på med er stua blitt litt oversett så det var absolutt på tide! Etter en liten pause fikk eg bretta alle 3 stativene med sengetøy, ergo var eg nødt for
å rydde i skapet på soverommet, siden alt har en Dominoeffekt tok eg like godt hele soverommet! Vasket og skurte her også, pusset 10`talls speil, vasket vindu,
gulv og flekket av sengetaøyet slik at Ali kunne legge på rent 🙂


Nå er det også tellekanter i skapet! 4 ruver med dynetrekk og putetrekk 🙂
Så DEILIG å vite at ALLE er nyvaska! Det dufter HIMMELSK skal eg si deg!
 

Nå er eg TOTALT kaputt, eg klarte nå å komme meg i dusjen og har parkert meg selv på ubestemt tid! Tro om det ikkje bare MÅ bli en hviledag i morgen?? Eller helt hvile blir det nok ikkje for vaske, brette og henge opp klær maratonnet fortsetter til det er TOMT! JuHuuu
Men da har eg også muligheten til å strikke inne i mellom:)


Eg er halvveis på vrangborda og nå skal eg straks fortsette 🙂 Blir så fin atte!
Åååå fy men eg er sliten, men akk så herlig for samvittigheten 🙂 

 

 

 

 

 

KOS DEG OG HA EN
DIGG KWELL!

Go`klem fra ei sliten Vibbedille 🙂

#strikk #pyntebånd #kantebånd #sårkanterpåstrikkejakker #grosgrain #ebay #kulepyntebånd #topplisten #strikkeblogg #strikkeblogger #norgesstørstestrikkeblogg #norgesstørstestrikkeblogger #toppblogg #toppblogger #blogglisten

KORTE ERMER HELE ÅRET!


Valentina Cosciani


Slike korterma topper kan du jo bruke hele året og ikkje nødvendigvis kun nå på sommeren.
Begge toppene er strikket i Lin og det er jo spesielt godt om sommeren da, men om du f.eks bytter til ull, ja da har du også en deilig vintertopp 🙂 Ja du vet, damer i vår alder trenger da slettes ikkje alltid pakke oss inn i masse ull! Rådet hvis man har hetetokter f.eks er å kle seg i tynne lagvise plagg, ja for da er det rett og slett bare å strippe ned til det inderste plagget om “bølgen”  skulle komme
og DA er det deilig med korte ermer 🙂 

 

Hvis du ønsker lange armer, ja da hadde eg på den første her bare rett og slett strikket ribb helt ned, laaange smale armer er jo fint 🙂 På den blå kan du jo velge, ja, glattstrikk og en vanlig vrangbord
om du vil 🙂 Du har mange muligheter ser du for begge toppene strikkes Top/ down –
VÅG å tørre litt i blant 🙂 Klart du kan!

 

 

 

SOLSTIZIO D`ESTATE
Bildet over
Opp til str 58″/ 147 cm rundt hoftene

 

 

 

 

 

 

 Valentina Cosciani

 

 

MARE CALMO
Opp til str 58″/ 147 cm rundt brystet

 

 

 

 

* * * *

Ok, kjenner eg trenger et par kaffikopper til så skal eg sette i gang her i heimen med noe av det me styrer med 🙂 Det er meldt regn i dag så ALLE 3 stativene må snart inn i gangen og da trenger man en livvidde på 60 cm enkelte steder for å smyge seg opp og ned i gangen hehe Men KAN TRO det dufter HIMMELSK! Nyvaska klær som har fått en dose med Kokos Skyllemiddel er som balsam
for nesehåra mine! Mmmm

 

Tenkte rett og slett at eg skulle ANGRIPE KoppeSkapet i dag! *Snufs* Håper virkelig eg klarer å rydde KoppeHylla slik at eg slippe å kvitte meg med noen! Vet at det står litt sånn ymse bakom som me godt kan kvitte oss med så eg krysser fingrene! Apropo Kopper, me var jo på Jernia i går og DER har de Mummi Kopper! Å du HILDRANDE du men eg falt PLADASK for flere! Eg MÅ i allefall ha 2 av de
(Ja hvis eg MÅ velge bare 2 MoHaaa) som var der! Rosa Snorkefrøken og en med Sniff – Eg ble fullstendig betatt så eg får ønske meg det og penger til bursdagen! hihi Da skal eg i tilfellet fluksens ned på Jernia, der kostet noen kopper 159,- og noen 199,- og det syns eg ikkje var så dyrt!

 

Ali har nå LOVET at han skal lage ei hylle til MEG på kjøkkenet og der skal MummiKoppene mine få BO og henge! Ja de må kunne velge 🙂 Det skal bli koselig 🙂

Hmmm når eg nå ser litt rundt i stua så syns eg nok gjerne stua er blitt litt neglesjert den siste tiden, kanskje eg skulle tatt å svingt filla og moppen en runde først?? Jaja, som sagt, eg tar et par kaffikopper først, er slettes ikkje helt våken ennå, men sånn er det når man sover til kl 11!!

Ellers så håper eg dagen forbigår i fullstendig STILLHET uten noe drama….
Det ER lov å håpe, ikkje sant??

 

 

KOS DEG OG NYT EN
SKJØNN DAG!

Go`klem fra ei Optimistisk Vibbedille 🙂

#strikk #knit #strikking #Knitting #valentinacosciani #strikketopp #korteermer #pattern #strikkeoppskrifter #strikkeblogg Strikkeblogger #norgesstørstestrikkeblogg #norgesstørstestrikkeblogger #topplisten #toppblogg #toppeblogger #blogglisten

 

http://bloggurat.net/kart/registrere/10788/stavanger
http://bloggurat.net/minblogg/registrere/de801aa964d9838b2fdc724c94f5fefac3391939