Alpakka in The Wild!

Reklame | Du Store Alpakka

Designet av Trine Lise Høyseth/ Du Store Alpakka/ House Of Yarn

 

Slipp villdyret løst og utford deg selv med helt rykende ferske strikkedesign! Leopard er jo noe som alltid har vært med, nå mer enn før, men eg har aldri strikket det. Ser jo at det kan bli et strikketøy uten serie som selskap så ei god lydbok kan fungere bra her. Det beste med disse nye designene er at alt er strikket i deilig mykt og herlig garn! Igjen, sjekk den herlige hetta da!?! *Må ha en*

 

 

Designet av Trine Lise Høyseth/ Du Store Alpakka/ House Of Yarn

 

Denne go`biten her er strikket i Alpakka Tweed og Faerytale

 

ZIBIAH MØNSTERGENSER OG HETTE
Bildene over
Fra 102 cm til 126 cm i overvidde

 

 

 

Designet av Trine Lise Høyseth/ Du Store Alpakka/ House Of Yarn

 

Strikket i Hexa, et garn eg kun har koset med ♥

 

ZAHRA GENSER
Fra 103 cm til 124 cm i overvidde

 

 

 

Designet av Hrönn Jónsdóttir/ Du Store Alpakka/ House Of Yarn

 

Dette ble min favoritt ♥ For det første så liker eg jo lange jakker og for det andre så er jo leopardelen mer overkommelig for min del. Eg kan har fult fokus et stygge og så kan eg “slappe av”
med noe enklere mønster inni mellom.

Strikket i Hexa og Faerytale

 

 

ZADIEE LANGJAKKE
Fra 93 cm til 130 cm i overvidde

 

 

 

* * * *

 

Hekkan altså! Eg våkna halv 4 i natt og trodde det var morning! Var liksom på vei ut av seng da eg kikket på mobilen! Snudde på sengekanten og krøp under dyna igjen! Er det mulig!?!? Våknet så kl 5, halv og sto opp kvart på 8…KJEDELIG! Eg har bare lyst å sove minst 7 t i strekk uten å våkne…Ganske merkelig siden eg er sååå trøtt når eg legger meg, etter denne rotete natta er eg jo fortsat like trøtt! I tillegg er eg kvalm…det første eg skal gjøre nå når eg kommer meg på beina er å koke ingefæren min! Burde absolutt ha gjort det i går, men siden Kjøkkenet er utav drift lot det seg ikkje gjøre. Eg får brøyte meg vei i dag! Trenger virkelig en stor shot i dag
skal eg ro dette i havn. Kvalme og hodeverk er vel noe av det verste eg vet.

Ali sa i går at han skulle ha hviledag i dag og det håper eg han overholder. Hadde vært godt med en rolig dag uten for mye kaos. Amira kommer også hjem i dag og eg håper ikkje at været langs kysten hindrer henne i det.
Krysser fingrene.

Men nå? Ja eg må bare komme meg på kjøkkenet å skrelle Ingefær og presse noen kilo appelsiner!

 

 

 

 

HA EN ROLIG SØNDAG

 

 

 

 

Go`klem fra ei Optimistisk Vibbedille 🙂

Oppussing = KAOS!

 

At gangen må fylles opp av kjøkkeninnhold kan eg leve med, en plass må det jo faktisk stå når det males. Rart eg drømmer om sånn “TV Oppussing”? Hvor i himmelens navn gjør de av ALT av ting og tang? Ja ikkje bare mens de pusser opp, men når eierene kommer hjem også!? Det er liksom ikkje alltid like rydding og orden i de hjemmene de kommer hjem til. Det er nesten så eg lurer på om alt kastes…?

 

 

Eg hadde jo panikk for at hele kjøkkenet skulle ramle inn i stua, det var på god vei, men da tok eg action og fikk det ut på gangen *ler*. Hadde virkelig fått makk om eg igjen måtte ha sittet å se på alt rotet som eg ikkje kan rydde bort. Maten her har eg plassert bak den ene Tv stolen så da ser eg det ikkje *humrer*

 

 

På kjøkkenet er det litt sånn at man rydder plass til akkurat det man trenger plass til *Svetter*. Me er vel kanskje ikkje heeelt enige her, Ali snakker flis mellom benk og skap…Eg vil heller male dette partiet likt som resten av kjøkkenet og gjør som dette: ⇓

 


Ja, å montere slike “SprutePlater” på hele veggen mellom der. De skal tåle alt unntatt gasskomfyr så det burde gå bra. Ikkje bare syns eg dette er fint, men eg trooor vel egentlig ikkje me kommer til å kunne enes over noen fliser. Smaker vår er ganske forskjellig på det området.

 

 

Fargen bare skjedde egentlig, men eg liker det. Eg har heller ikkje lyst å sette inn de høye skapene igjen for det blir liksom NOK når det skal inn 2 store kombiskap!! Ellers har eg som sagt lyst på kun “underskap” med gode skuffer. Takk og pris så er kjøkkenbord og stoler demontert og borte!

 

 

 

Nå håper eg roen senker seg i heimen og at me kan få inn litt helgefølelse. Har vært litt kaotisk og “travelt”. Eg kjørte å hentet Dib på jobb kl 18, heldigvis! Det var mye forsinkelser i forhold til oppgjør og div så han hadde ikkje nådd bussen, dvs han hadde ikkje vært hjemme før i 20 tiden. + at det regner fra en annen verden og det blåser! Er visst storm på vei gitt 🙂

Har akkurat spist KyllingPesto med Pasta og salat 🙂 Alltid like godt.
Nå ser eg frem til en forhåpentligvis rolig søndag 🙂

 

 

 

NÅ BLIR DET STRIKKING!

 

 

 

 

Go`klem fra ei Optimistisk Vibbedille 🙂
100% Røykfri i hele 9 mnd

Hvem er en taper?

 

 

Hvis et samfunn, vennekrets, idrettslag, arbeidsplass, et land KUN besto av Vinnere og Tapere, hva type miljø hadde det da blitt?? Jo helt klart et enten eller miljø! 2 klaner som overhodet ikkje kunne mingle, ja for har du sett en vinner menge seg med en gjeng tapere?? ALDRI!

Det som måtte vært extra flaut i dette samfunnet, vet du hva det måtte vært?? Jo at Vinnerene KUN vant over nettopp en gjeng med TAPERE! Åååå fy og fy så flaut det måtte vært! Ikkje sant?? Nei for å være en verdig vinner da vil man vel vinne over noen som er omtrent like gode ja som virkelig kjemper godt og vinneren skal virkelig få kjenne på blodsmaken før Gullmedaljen kan innkasseres! Det kan man kalle en vinner og etter vinneren av Gull har du Sølv og Bronse, man TAPER ikkje Sølv, man VINNER, på lik linje som man Vinner Bronse! Man er heller ingen taper f.o.m 4.pl man har da deltatt og gitt ALT man hadde og da er man slettes ingen taper! Noen har garantert vunnet en egen seier, hvem vet hva som kjempes for, men det er ikkje alltid at medaljene står i fokus. Det er ganske mange som deltar KUN fordi det er gøy og det bør absolutt være lov! Det utkjempes konkurranse på alle livets arena, ja både på hjemmearenaen og oppsøkte arene! ALT kan fort bli en konkurranse om man tillater det, noe man slettes ikkje bør gjøre, men noen mennesker er skapt slik at ALT må tevles om! Så hvis man skal leve etter 2-filssystemet er det uhorvelig mange Tapere rundt oss, ja kanskje den som sitter ved din side nå er en av dem?? Men kan man virkelig med vilje skape Tapere?? Eller, er man en taper bare fordi om man ikkje kommer til topps? NEI! Er man en taper fordi man lar barnet sitt slutte i en idrett h*n mener h*n ikkje er egnet for?
 

Ta f.eks en vennegjeng i, ja la oss si i 10.kl på en ungdomskole. Eg gjeng med flott ungdom sett utenefra, men INNAD i gjengen kan det fort bli skapt Vinnere og gjerne opp til et par Tapere! Taperne får KUN være med for å skape store forskjeller slik at Vinneren kan sole seg i glansen av misunnelse! Man kan bli kåret til en vinner fordi man har den dyreste veske eller sko. Går man f.eks med arveklær eller i verste fall klær fra Fretex er man i mange settinger dømt til å være en taper. Det er slettes ikkje alltid at de beste karakterene gir deg status som en vinner, det kommer an på hvilke kriterier deltagerne stiller.
 

Vet du hvor det også er stor konkurranse?? Det er en plass hvor du skulle tro at mangfold betydde mer enn å være best, jo nettopp her på NETT, ja ta Facebook f.eks! MASSE konkurranse med mange TAPERE-flere enn du tror! Det er tapere som kjenner på det hver dag og til slutt så bare forsvinner de bort fra skjermen uten at du egentlig legger merke til det. Tja, siden eg nå har en interesse for Strikking kan me jo ta nesten hvilken som helst Strikkegruppe, DER er det ganske mange som er tapere i noens øyne! Det legges ut masse flotte prosjekter, ferdig og uferdige, lekre, fargerike og masse mønster. Noen får MASSE Like andre får aldri noen! Ofte er det de samme som går igjen med å få Like, mens de som ikkje har de flotteste prosjektene forsvinner sakte men sikkert bort! Vet du hvor mye ETT Like betyr for en som virkelig har kjempe for å strikke en genser?? Kanskje den ikkje er så fin som en annen genser, men den som strikket hadde mer vansker og utfordinger til å klare det og BARE èn Like hadde betydd såååå mye! Mye mer enn Like Nr 300 for en annen strikker. SÅ JA, selv i en Strikkegruppe på Facebook er det Vinnere og Taperen! I mine øyne er den som virkelig sliter med å klare å strikke en fin genser en større vinner enn den som spyr ut en genser og 2 i uka, skjønner du hvor eg vil hen? Et Samfunn med MANGFOLD er sååå MYE mer SPENNENDE enn et samfunn med KUN vinnere!
Hvorfor skal alt være så forbanna PERFEKT til en hver til??

 

Er man kun vakrest om man har de største leppene, puppene, smalest midje, blondest hår, lengst øyevipper og flotteste negler?? Hvorfor er det så mange som ser opp til ei levende Barbie Dukke?? Når ble det egentlig slutt på å se INNSIDEN av en person?? Ja vet du?? Det finnes så mange vakre mennesker der ute, de har sterke meninger og mange gode tanker, men de forsvinner i glansen av de som er overbevist om at de er best!
 

Da eg var 12 år drev eg med alpint og konkurranse og JA eg har opplevd å se en far gi sønnen en drabalig ørefik fordi han ikkje vant!?? Ja det skjer nok i dag også. Men skal et barn vinne fordi foreldre skal kunne gå med hevet hodet?? Ganske mange foreldre lever ut sine drømmer gjennom barna og det er så farlig atte fysj!
 

Er man KUN god nok om man klarer medisinstudiet? Nei, man er GOD nok om man har en jobb man elsker og en jobb man VIL gå til. Man er slettes ikkje en taper om man står bak på søppelbilen eller er kassadame. Man er GOD nok når man har gjort sitt beste og gjennomført, DA er man GOD nok enten man vinner eller ei! MANGE kjemper en daglig kamp om å gjennomføre en vanlig dag, tenk det du, å vinne hver dag!
 

Du skjønner nok hvor eg vil hen? Ja eg kunne fortsatt med eksempler helt til i morgen, ja for det er MYE eg kunne ha sagt og hjernen begynte virkelig å spinne etter et blogginnlegg eg leste for en tid tilbake. Innlegget var i grunnen greit det, men når man legger til alle bitene fra tidligere så blir det litt for mye av det gode og eg kjenner litt på at det er tydeligvis BEST å vinne uansett, noe som absolutt er FEIL! Man er heller ikkje noen taper om man gir opp og prøver noe annet – Langt der i fra.

Neste gang du f.eks er på en idrettsarene og ser en som ikkje har sjanse til å vinne, legg heller merke til innsatsen og berøm det på lik linje som når du ser et par strikka sokker med sine feil og mangler, skryt for det som er bra og oppmuntre heller personen til å prøve igjen eller evn strikke noe enklere. Me har så lett for å dømme ting/personer nedenom og hjem om man ikkje er en vinner –  Det er ikkje et slikt samfunn me vil ha? Eller??

 

 

Uansett, me kan ALLE kose oss
og ha en skjønn Lørdagskwell!

 

 


NYT DEN!

 

 

 

Go`klem fra Vibbedille 🙂
Repost fra 2016

“Åja, er du UFØR??”

Man kan virkelig høre den nedlatende tonen i spørsmålet, man føler seg krenket og man vet slettes ikkje hva man skal respondere med…..Man blir presset opp i et hjørne med en fortvilelse som omtrent tyter ut av ørene på oss….Man blir gjort til en kriminell svindler som graver til seg en formue ved å bli en dagdriver….Det er blitt KNALLTØFT å være syk i dagens samfunn!

 

Eg snakker ikkje om en vanlig influensa for det er jo nesten status å sammenligne, men eg mener VIRKELIG syk, ja så syk at du ALDRI så lenge du lever kan gå tilbake på jobb, selv om DET er ditt eneste ønske og drøm…
En stor del av livet ditt er blitt røsket bort, HELE arbeidlivet ditt blir snappet bort fra deg med et pennestrøk og etter hvert vil de gode arbeidskollegaene dine forsvinne ut av livet ditt, en etter en….til slutt sitter du kun igjen med et par virkelig GODE venner om du er heldig og er du extra heldig har du en familie som støtter deg. Det er det som faktisk venter deg om du er så uheldig 
å bli syk og ufør…..+ dårlig lønn…

At noen personer kan tillate seg å rakke så til DE grader ned på et menneske som er sykt!?? Det er helt utrolig! Det blir forventet at en ufør person skal KUN holde seg hjemme, ja aller helst skal me være sengeliggende 24/7, me skal ikkje ha noe LIV og slettes ikkje være sosial, nei for da, DA kan man like så godt gå på jobb! Er det ikkje nok at me helt UFRIVILLIG er blitt frarøvet en stor del av livet vårt? Den delen av livet som skal opprettholde en viss stander på det livet man ønsker å leve, men ikkje kan gjøre…Skal me rett og slett bare grave oss ned og dø? Ja slik at samfunnet blir kvitt oss?!

Hører det virkelig hjemme å bli spurt på en Strikkekafè hva du gjør der?? Om ikkje du er syk og hvordan du orker det?? Det er jo synonymt med at syke skal slettes ikkje ha et snev av sosialt samvær! Det er rett og slett FREKT!
I steden for å si: “Åååå så KOSELIG å se deg også her!”

Om du passer barnebarnet ditt eller niesa de ei helg så er slettes
ikkje det det samme som du fint kan jobbe i en barnehage!

Ikkje bare mister me en stor del av livet vår, neida, samtidig som me blir trykket ned i søla skal me også lære oss å leve et NYTT liv + forsvare hver eneste aktivitet med måtte delta i! Ja et liv som EVIG syk, hver dag med smerter, hver dag skal me kjempe oss ut av senga, hver dag skal me kjempe oss gjennom en allerede tøff hverdag for å kunne bidra med det me klarer! Ja for det å bidra og delta i sin nære families liv er nå det viktigste for oss! Som kronisk syk blir me eksperter på å ta på en maske for å gjøre hverdagen til de me elsker lettere og da spesielt sine egne barn, masken faller ikkje før me treffer puta utpå natta, det er DA me kan være oss selv 100%, ofte renner tårene mens me forsvinner inn i drømmeland, men like godt så våkner me med et smil til våre kjære <3 Me KJEMPER virkelig HVER dag! Det er en evig kamp og det kommer til å være det så lenge me lever….Joa, det finnes medisiner, GODE medisiner, men det kan IKKJE erstatte et liv som frisk!

Overhodet ikkje, det finnes ikkje noen form for sammenligning what so ever!

T.o.m de som skal hjelpe deg når du er blitt syk setter spørsmål ved din sykdom eller skade! De prøver å overgå de beste spesialistene og haler ut ventetiden! Er slettes ikkje uvanlig å vente noe år før du får knust livet ditt og blir ufør! Det er slettes ikkje noe du vil, men du MÅ, ja for å i det hele tatt overleve! INGEN kan leve uten inntekt så du må kjempe med nebb og klør for hver eneste krone som du får på konto hver måned, det er AKKURAT nok til å betale de viktigste regningene og resten må du spare slik at hvis du er heldig så holder det til mat resten av måneden. Er man ekstra heldig så har man en ektefelle med høyere inntekt og kan iallefall slippe de økonomiske utfordringene, men noen ganger er begge ufør…..det er slitsomt til tider for mange.

Men selv om man er ufør og alvorlig syk er det LOV å være LYKKELIG og GLAD! Man kan leve et veldig godt liv! Men det må læres, du må trene på det, hver dag og hver time! Det er som eg sier:
Finn noe å gled deg over HVER dag, finn på noe som du kan kose deg med! Det er viktigere enn noen sinne å være POSITIV! Det er bevist at syk positive mennesker har en mye bedre livskvalitet enn de som bare legger seg ned….Det gjelder å ikkje bukke under i starten. Selv gikk eg en tur i kjelleren da det var et faktum at eg ALDRI ville komme ut i jobb igjen, skaden min var så pass alvorlig at den kan ikkje fikses….det er endelig liksom. Det er da du må begynne å krype, ja kravle deg langsomt opp trappene til 1.etg. det kan ta tid og ikkje minst krefter, men til slutt vil du kjenne at livsgleden kommer sakte med sikkert tilbake og det eneste du da vil er å LEVE!

DETTE er mye enklere i praksis om “disse friske” menneskene kan la oss være i fred! Slutte å komme med nedlatende kommentarer og tvilsomme, dømmende blikk! Men det finnes en grunn for alt! EN av grunnene er jo at det er temmelig mange som SVINDLER til seg ufør, har i grunnen aldri skjønt hvorfor!?!? Men disse menneskene finnes og de er etter det me skal tro fra media ganske mange, men det betyr ikkje at me IKKJE er syke, det betyr bare at DE er IDIOTER og burde vært sparket dit pepperen gror og helst ENDA lengre!

Så eg BER deg, ja DU, du som er ufør eller i prosessen med å bli det: Hold hodet HEVET, smil og hvis verden at nettopp DU vil leve et GODT liv! SMIL og vær POSISTIV! Gå ut å kos deg når du har overskudd! Gå på Kafè med venninner, ta med deg strikketøyet og sitt på en benk i parken og NYT en nydelige høstdag! NYT LIVET, dans i regnet og kyss dine kjære så mye du orker! DU har overhodet INGENTING å skamme deg over, DU valgte ikkje å bli syk, omstendigheten ville det, ikkje du! Det er en mening med ALT vil eg tro, kanskje nettopp DU kan utrette store ting i den situasjonen du har havnet i?? Hvem vet! Ta sjanse når den dukker opp og hvil deg når behovet melder seg, ja sov i en uke om det må til, men benytt deg av de GODE øyeblikkene til å gjøre noe akkurat DU vil og lov meg at du ikkje bryr deg om de som ikkje tror på deg og din sykdom!

 

 

Det er en menneskerett å være syk
på en slik måte at man kan ha litt Glede av det!

 

 

 

Go`klem fra Livsnyteren Vibbedille 🙂
En Repost fra 2016

All Inclusive Kosegenser

Designet av Anna Johanna

 

Mange go`saker samlet i en og samme genser, noen bedre eller? Selv om eg ikkje kjenner garnet så seeer det jo ganske himmelsk ut, oversize, høy og litt slappy hals og sist, men ikkje minst: VOTTER!?! Eller, pulsvotter da ♥ Akkurat hvor praktisk DET er aner eg ikkje, men i så fall ikkje? Sy igjen hullet, eller bare dropp å lage det 🙂 Uansett, deilig genser. Litt cropped (Akkurat det er jo in nå), men liker du det ikkje så strikker du den så lang du vil – Det er litt av magien du kan tillate deg når du strikker Top/Down. 

 

HARMAS
Bildet over
Fra 102 cm til 167 cm i overvidde

 

 

 

Designet av Anna Johanna

 

Kanskje du ikkje helt har lyst på en genser i dag? Vel, da kan du strikke deg en lekker hals med mye gøy i 🙂
Flere teknikker, farger og mønster på liten plass. Ble jo lekker da ♥

 

VERSO
One Size

 

 

* * * *

Egentlig ganske kjipt å våknet kjempetrøtt en lørdags morgen! Irritert på meg selv fordi eg glemte å kjøpe Sov-I-Ro da eg var innom apoteket i går!! Ja for eg må virkelig teste ut det om det har noe effekt for det røyner på å ikkje få mer enn 4-5 gode timer med søvn. Våkner jo i 5 tiden ca hver morgen og ligger egentlig bare å dupper frem til eg står opp i 8 tiden. Spørs hvor lenge eg holder i dag før eg bare valser tilbake til puta.

På menyen i dag står det PestoKylling (bestemt av Ali), men hvor den skal lages, eller hvem som skal lage den vites ikkje. Kjøkkenet er jo egentlig ganske ut av drift så i mitt hodet hadde det passet bedre med frossen Pizza eller suppe 🙂 Hvis ikkje? Ja så er det grovbrød i boksen + ost og kjeks fra i går 🙂

 

 

 

LAG DEG EN FIN LØRDAG

 

 

 

 

Go`klem fra ei Skamtrøtt Vibbedille 🙂
Røykfri i 9 mnd i dag!

SELVFØLGELIG! Et overraskende sleivespark…

Designet av Isabell Kraemer

 

Ikkje sant!? Ja det måtte jo skje! Satt i grunnen å tenke for litt siden at nå har eg endelig kontroll på strikkeplanene mine frem…men neida! Da kommer jo Isabell Kraemer med denne Go`biten her da vettu, nesten helt ut av intet – Ja akkurat som et saftig sleivespark! Selvfølgelig så frister den, mye mer enn hva eg våger å innrømme for meg selv! Nesten hver gang hun kommer med noe nytt så blir det krøll i mine planer, denne gangen får eg nøye meg med å lagre for nå! Ja eg prøver bare å lure, eller overbevise meg selv, for innerst inne så VET eg at denne kommer til å ligge å ulme…*Sukk*…Det ER knallhardt å være StrikkeAvhengig i disse dager gitt…*Dobbelt sukk*

 

MANOU
Bildet over
Fra 93 cm til 160 cm i overvidde
Fordelt på 9 størrelser

 

 

 

 

Eg skal være standhaftig å strikke på denne heller, nemligen Macey Genseren min! Klarte jo egenlig å lage trøbbel i planene mine sjøl i dag da eg fant DENNE!! Herregud, eg har tenkt på den i hele dag og eg må få til å strikke en som er ferdig samtidig med genseren min! Det blir en herlig kombo det når det blir kaldt,
ja sånn skikkelig VestlandVind og Kaldt!

Ellers så kjenner eg at det er godt at det er kveld! Jepp, er ganske sliten og nå har eg sittet å skrevet en søknad! JØSS! Det er jaggu meg mange år siden, eller egentlig har eg aldri skrevet denne type søknad før MoHaaa Eg har sendt av gårde en flott søknad om IdrettsStipend for Dib til neste år! Han har mye som står på planen, han har store forventninger “hengende” over seg  og det kan fort bli et ganske heftig år med en del reising så da håper eg han er verdig et slikt stipend. Sola Kommune deler hvert år ut Idrettsstipend til lokale idrettsutøver som utmerker seg både nasjonalt og internasjonalt. *neglebite spennende*

Men nå?
Litt ost, kjeks og diverse frukt 🙂

 

 

 

 

LAG DEG EN FORTJENT
GOD FREDAGS KWELL

 

 

 

 

Go`klem fra ei Vibbedille med mange planer 🙂

KULT TILBEHØR – Gratis Strikkeoppskrifter

Reklame | Dale Garn

Designet av Anne-Kirsti Espenes/ Dale Garn/ House Of Yarn

 

DENNE SKAL EG HA!! Eg elsker jo hetter og denne kan eg jo putte på meg hvor som helst uten å ha en spesifikk genser på meg! JuHuuu Det er det tøffeste eg har sett på lenge! Oppskrifta har eg allerede lasta ned til Ipad`n så nå altså!! Woop Woop! Først og fremst kunne eg tenkt meg en som matcher Macey Genseren eg holder på med, og sååå må eg vel klare å overbevis Dib om at han også trenger en! Han er veldig flink med å bruke lue når det er kaldt, ja ungdommen går gjerne med lue + et hetta, så i mitt hodet er jo denne hetta da perfekt?? 🙂

Ikkje bare det! Har du f.eks ungdommer du vil strikke til i Julegaver!? Ok, da vil eg jo si at denne er perfekt!

 

 

Designet av Anne-Kirsti Espenes/ Dale Garn/ House Of Yarn

 

Har du på deg denne får du også litt varme rundt halsen så dette er midt i blinken 🙂 I følge oppskriften strikkes den i NATURAL LANOLIN WOOL (<– Finnes i 51 farger, mange nye!!) eller ALPAKKA FORTE CLASSIC
(<–Helt nytt og vanvittig deilig garn!) Som vanlig strikker du selvfølgelig i akkurat det garnet du vil, men forhold deg til strikkefastheten for at prosjekt skal fremstå slik det gjør i oppskriften.

 

SNØHETTA
Bildene over
One Size
Gratis og Norsk strikkeoppskrift

 

 

 

 

Designet av Anne-Kirsti Espenes/ Dale Garn/ House Of Yarn

 

Hvis du kikker deg rundt så er det mange av de unge som har hetta over hodet, når det er kaldt har de som regel også lua under hetta. Altså, hva er da mer perfekt enn å strikke en matchende lue til å ha under hetta som vist over?? Jepp, jepp, ganske enkelt en helt perfekt gave til f.eks Gutt17! Ikkje det? Eller hu mor på 49 *ler hjertelig*

Eg TRENGER et slikt “sett” i deilig alpakka, hetetokter eller ei, men dette MÅ eg ha!
Luene er strikket i ALPAKKA FORTE CLASSIC

 

 

RIB UNI-LUE
OneSize
Gratis og Norsk Strikkeoppskrift

 

 

 

* * * *

 

FREDAG, takk og pris!! Meeen, det vil ikkje si at det blir ei slaraffenhelg, trooor eg? Ali fikk malt taket på kjøkkenet i går og eg trooor planen hans i dag er å male veggene. Fargen der er me ganske usikker på. Joda, me liker fargen, men kjøkkenet er kanskje litt lite til å takle den? Hmm ganske usikker, men siden me ikkje klarer å komme frem til en bedre(?) farge kjører me på å prøver. Kanskje me blir positivt overrasket? Hvis ikkje, ja så finnes det tonnevis av farger på malerbutikken *puster lettet ut*. Me måtte ut med 2 høyskap fra kjøkkenet pga parketten. Gulvet under kjøleskapet var helt herpet og skapene sto ved siden av. Først trodde me at parketten gikk rundt skapene og at det bare var å dra opp gulvet, men parketten gikk UNDER skapene så da måtte de ut. Eg der i mot vil helst IKKJE ha de inn igjen! Joda, men trenger så ABSOLUTT skaper, men disse skapene er så idiotiske inni! Det er nesten bare halve hyller, ja sånne smale helt inn til ryggen i skapet + hyllene er høye! Veldig høye! Kunne fått inn ganske mye mer i de skapene om de var skikkelige inni. Så ja, eg kunne heller tenkt meg å fått inn noe lavere, som f.eks en form for underskaper/“Kommode“lignende for me hadde fått mye mer plass i noen skuffer enn hva me har i de skapene. Her må nok overtalelsesteknikker tas i bruk og eg vil tro eg har Amira med på laget og SAMMEN pleier me 2 å få det som me vil *fniser*. Hun kommer heldigvis hjem på søndag
og ingen skap skal ikkje inn før det MoHaaa

Må jo også ut i dag da, formen er laber og en ekstrem kvalme har herjet de siste dagen (derfor eg har sovet mye!) Ingefæren har ikkje virket like godt de siste dagene så eg håper ikkje det er noe “nytt under sola”!! Men men, helgekosen må hjem + eg skal handle for mor mi også. Blir vel kanskje til at eg må kjøre
alene siden Ali har tenkt å male, får se hvordan me fikser det 🙂

 

 

 

KOS DEG OG HA
EN FLOTT FREDAG

 

 

 

 

Go`klem fra ei ganske sliten Vibbedille 🙂

Hjelp meg å forstå…

Foto: Patrick Pleul/DPA/NTB Scan pix

 

Me lærte tidlig at søppel ikkje skulle kastes verken på stranda eller i naturen ellers. Spiste me is i bilen skulle ikkje papiret ut av vinduet. Dette har me også prentet inn i hodet på våre små mens me voksne sorterer søppel til den store gullmedaljen. En miljø“stasjon” under vasken på kjøkkenet er blitt ganske så vanlig i de fleste hjem. Rydder man i hus, hage og heim, ja så kjøres ALT til gjenvinnga. Ikkje minst så panter me flasker som aldri før!

Noen av oss går også lengre ved å bli både vegeterianere og veganer – Alt for miljøet. Det oppfordres til kjøttfrie dager, uker, måneder(?). Det kommer mer og mer veganske produkter så alt ligger virkelig til rett
om du vil gjøre din skjerv – For miljøet…

 

 


Etter hvert blir det jo også færre og færre biler i sentrumskjernene, parkeringsplasser ryddes bort. Ingen biler, tja, ingen P-plasser. Enkelt regnestykke. Frem med sykkel og hjelm. Om det blåser, regner, snør eller er orkan? – Spiller ingen rolle – Alt for miljøet.

Alt dette er jo for så vidt vel og grei, Alt for miljøet, ikkje sant? Man vil da ikkje vandalisere ALT for våre etterkommere, men det er da eg sitter her å funderer….

 

 

Hva med….

Foto: Jan Kåre Ness

 

…DETTE…

 

Foto: Brian Cliff Olguin VG

 

…og DETTE??

 

Hvem er det som tjener på dette? Det er jo verken naturen eller havet vil eg si, altså MILJØET, som me kjemper så innbitt for! Føler vel EGENTLIG at den evinnelige sorteringa mi og plukking av strandsøppel
er ganske så forgjeves på en måte…??

 

– Norge reduserer seg selv til en ressurskoloni der vi gir bort våre naturressurser til utenlandske investorer og sitter tilbake med alle ulempene og noen knapper og glansbilder, sier Stein Malkenes

 

 

Please enlighten me??

 

 

 

Go`klem fra ei noe Frustrert Vibbedille.

En i hånden eller 10 på taket? – Strikkeoppskrift

Designet av Natalia Moreva

 

Garantert at du med denne blir et blikkfang for beundring! Til å være strikket er den jo ganske så naturtro og en meis eller 2 er alltid like koselig 🙂 Genseren er strikket i noe tynt garn på pinne 2,5. Overvidden går opp til 108 cm og designeren selv anbefaler å bare gå opp litt i pinnestørrelse om du skulle ha behov for noen flere cm. Genser vil jo fortsatt være “tynn” i kvaliteten, skulle du der i mot ha behov for noen flere cm vil eg egentlig bare anbefale
å bruke en anelse tykkere garn i tillegg. Vanligvis ville eg selv har regnet litt på det for å beholde genseren like tynn
i kvaliteten, men om eg skulle hatt meg denne ville eg strikket med garn som passet til pinne 3,5 🙂
Ville ikkje begitt meg ut på omregningen av dette mønsteret 🙂

Eg kan virkelig ANBEFALE deg å stikke innom HER!!! WOW sier eg bare! Dette er jo KUNST!!

 

TITBIRDS SWEATER
Bildet over
Fra 76 cm til 108 cm i overvidde

 

 

 

 

Designet av Natalia Moreva

 

…eller kanskje det er best med en i hånden likevel?

 

TITBIRDS MITTENS
En størrelse

 

 

 

* * * *

Pille men snart helg igjen gitt…tviler vel på at det blir helgehandel i dag med tanke på kaoset som råder her hjemme, men håper det blir litt kontroll på det i løpet av dagen. Garantert som mange andre gjør så drømmer eg også om at NOEN bare kommer inn med verktøykassa og overtar! Ja og bare får alt ferdig i løpet 3 dager eller noe, i mens kan eg jo sitte å strikke på et hotel! Ååå det hadde vært magisk…men det kommer jo aldri til å skje så det er jo bare å bite seg i det! Er jo heller ikkje helt enkelt når man liker så forskjellige ting, smaken er som baken liksom haha MEN! Til syvende og sist så får eg i allefall de 2 kombiskapene som eg vil ha inn på kjøkkenet
og de er svarte og helt magisk fine!

 

 

KOS DEG OG HA
EN FIN TORSDAG

 

 

 

Go`klem fra ei MATT Vibbedille 🙂

Festlige Juleputer

Designet av Zabet Kempfert

 

Her har du puta vettu! Jepp, en av denne i sofakroken og det er komplett ♥ Garantert morsom å strikke.
Begge putene strikkes rundt på rundpinne så her spiller det egentlig liten rolle at oppskrifta er på engelsk.
Diagram er veldig universale på språk *humrer*

 

 

Designet av Zabet Kempfert

 

Strikkefastheten er 20 m/ 21 row og orginalt strikke de i DETTE GARNET, så da har du egentlig det du trenger for å finne deg evn annet garn. Anbefaler likevel prøvelapp om størrelsen er viktig for deg 🙂

 

 

FAIR ISLE & FESTIVE FOX PILLOWS
Bildene over
Str 45 cm X 45 cm

 

 

* * * *

 

Bortsett fra at eg kjørt Dib på trening for litt siden har dagen vært litt småkjip! Gikk å la meg og sov noen timer og da eg våknet hadde Ali tømt kjøkkenet….ut i gangen og inn i stua!! Kjenner at det ikkje var helt etter planen siden eg foreslo å tømme gangen først. Så ja, kaoset er i grunnen komplett så derfor skal eg rett og slett bare sitte akkurat her å strikke! Kassene med tørrmat som havnet på rekke og rad inn i stua har eg stablet
i høyden bak en stol. “Ut syne…” vettu…

 

 

LAG DEG SELV EN
FIN KWELL

 

 

Go`klem fra ei noe matt Vibbedille 🙂