HJELP MEG Å HJELPE DE HJEMLØSE

//sponset materiale

Det skal søren ikkje mye krefter til for å Glede og Hjelpe et menneske som ikkje har det så bra! Ikkje trenger det å koste mange kronene heller 🙂 Mer enn noen gang har det vært viktig å være medmenneske! Verden er et tøft sted å være for mange og hvis me er flere som slår oss sammen kan me i det minste gjøre hverdagen litt bedre og varmere. Det er dags for Kirkens Bymisjons årlige Aksjon:”Gled en Som gruer seg til Jul”!

Da eg fikk spørsmålet om å delta på dette var det ikkje noen tvil; Klart eg skal bli med! Nå er eg medAmbassadør for aksjonen og eg skal virkelig prøve å gjøre en god innsats og en forskjell. I fjor ble det strikket 3500 sjerf på Landsbasis, klarer me 10.000 i år?? Klart me gjør! Me MÅ samle oss!

Det burde være fullt mulig, ja for bare i ÈN Strikkegruppe på Facebook er det jo mange 10 tallstusen strikkere! Hvis ALLE strikket 1 sjerf eller sjal hver…? Ja, det skulle vel da varme ganske så mange!! Derfor HÅPER eg virkelig at DU i det minste DELER dette innlegget slik at det når ut til flest mulig!

Eg fikk garn i posten i dag og satt i gang umiddelbart! La opp 25 masker og strikker 1Rett/ 1Vrang til det er mer enn langt nok (Ca. 2 meter vil eg tro) Planen er iallefall 1 sjerf og er det tid så blir det også et sjal. Grytidlig 1.november skal alle sjerf/sjal deles ut eller knytes på stolper rund omkring i byen og de som har behov kan bare forsyne seg 🙂

Du kan levere sjerfet inn til ditt Lokale Bymisjons Kontor, eller, om du vil, kan du sende det til meg så skal eg passe på at en som trenger det vil få det 🙂


Det orginale sjerfet er strikket i Freestyle fra Dalegarn og oppskriften finner du HER! DU kan selvfølgelig strikke ditt eget sjerf/sjal i akkurat det garnet du vil bare det er ORANSJ! Hver helg i oktober trekker Dalegarn ut noen som kan vinne Oransje GARNPAKKER, for å bli med på dette på du dele bilder av sjerfet ditt/strikketøyet på Instagram og Facebook med hashtaggene: #dalegarnno #tusenideerno #gledensomgruersegtiljul #kirkensbymisjon #oransjesjerf


Nå er eg så heldig og har blitt sponset med garn (Faerytail og Fin AlpakkaSilke) så eg skal virkelig gjør meg flid og tyne garnet maximalt for dette blir noen lekre LuksusSjerf 🙂 Gleder meg masse til å gi de bort <3 

 

 

Historien og fakta om de oransje skjerfene i aksjonen «GLED EN som gruer seg til jul»

Opprinnelsen til «skjerfstuntet» kommer fra Hobbyklubben. De hang ut ullplagg i 2010 for å vise frem norske håndverkstradisjoner. De oppdaget at et ullplagg utenfor kontorbygget ble tatt ned og brukt i løpet av natten og hengt opp igjen grytidlig om morgenen.

Det viste seg å være en hjemløs som brukte det til å varme seg gjennom natten. Det ga ideen om et samarbeid med Kirkens Bymisjon, og året etter hang vi ut noen titalls hjemmestrikkede oransje skjerf i Oslo sentrum for et varmere samfunn. Stuntet skjer på samme dag som kirkens bymisjon starter juleaksjonen «GLED EN som gruer seg til jul».

I et varmere samfunn er det færre som gruer seg til jul. I 2012 økte dette til ca. 300 skjerf, fortsatt bare i Oslo. I 2014 gang flere byer seg på, og i 2015 hang vi opp og delte ut over 3500 oransje skjerf på landsbasis for et varmere samfunn. I 2016 ønsker vi over 10.000! Skjerfene er håndstrikket av gjester, brukere, frivillige, ansatte og samarbeidspartnere fra næringslivet i Kirkens Bymisjon, og i stadig økende grad også privatpersoner som frivillig henger seg på, og er dermed resultat av en storstilt strikkedugnad.

Da håper eg virkelig du har blitt inspirer til å bli med på Årets Aksjon!? Tenk så FLOTT om me hadde klart å strikke OVER 10.000 Sjerf?? Det hadde jo vært helt FANTASTISK og dette kan DU bli med på! Strikker du på Facebook?? Da er du garantert i noen StrikkeGrupper? Del og Del Hele oktober! Vet at eg skal gjøre det!

LYKKE TIL MED SJERFENE!

 

 

Go`klem fra ei GLAD og MOTIVERT Vibbedille 🙂

#dalegarnno #tusenideer #gledensomgruersegtiljul #oransjesjerf #kirkensbymisjon 

2 kommentarer
    1. Jeg syns det er et veldig bra prosjekt! Eneste jeg syns er litt “dumt” er at siden skjerfene er i skarp orange, så blir det veldig synlig hvem som er hjemløse. Det er ikke så gøy å måtte skilles seg ut mer enn nødvendig når man allerede er i en sårbar posisjon.

    2. Trine: Det er kampanjefargen som er oransje så det er vel derfor de har den fargen. Men det er ikkje bare de hjemløse som går med slike sjerf for det oppfordres at alle bruker oransje i november i sympati. Men bare strikk i den fargen du vil sjerfet vil uansett varme godt ??

Siste innlegg