“Hva har du gjort i natt da, Vibbedille?”

 

Du kjenner til “Skal bare?” Oj Oj Det er sååå farlig med “Skal bare”...Kan snakke for meg selv,
men når eg starter me det der så kommer eg meg aldri i seng…
Skulle bare ta å rydde noen av de småskuffene eg har her på Hobbyrommet….

 

 

 

 

…har noen skuffer kan du si, og eg aner jo ikkje hvor noe er...Eg vet sånn noenlunne hva eg har, men i hvilken skuff!?? Vel, da er det ut og inn med alle skuffene….Å nei, eg kommer ikke til å sette lapper på alle skuffene 🙂 Anyway, eg dro ut noen skuffer med ferdigmalte steiner opp i…Da fikk eg en ide!?! Der med havnet eg ut på trappa da vettu, vindstille om kvelden så da satte eg i gang med å lakkere sånn midt i natta!
Steinene ble så skinnende og flotte atte!

 

 

 

 

Samme med disse steinhjertene som eg har støpt. Ja jo, mulig de ser enkle ut, men eg lover: MYE jobb, MYYYE jobb! For å få de sååå blanke, glatte og fine krever virkelig tålmodighet…Her gjelder det å ikke skynte seg 🙂 Venter på mer støpemasse, like greit at de ikke kom før helga for eg har ikke tid å støpe likevel….
Så da blir det flere hjerter til uka! Har 5 hjerter til nå, i forskjellige farger – Alle like fine!!

Er sånn halvveis i farta for eg skal ut på tur! Det er meldt sol og nesten vindstille så da blir det ut på ei jærstrand da vettu!! I dette øyeblikket er det helt overskyet, men eg håper det letter slik at eg kan sole meg litt i samme slengen, det er deilig! Før eller etter tur må eg svinge innom Lyreco en kjapp tur…har en liten plan ser du… 🙂 Tutte-luuuu!

 

 

 

 

KOS DEG

 

 

 

 

Go`klem fra Vibbedille 🙂
Vibbedille på Instagram
Vibbedille på TikTok

Det er helt sant! -Aldri for tidlig med jul!

 

Det er rart med det…når man begynner å pirke i Jula som eg gjorde i morges kan det bare gå en vei! Jepp, etter handlerunden i dag rotet eg skikkelig rundt inne på boden, heldigvis var ikke den store perleboksen helt
i bunn! Hadde bestemt meg for at den måtte frem i dag fordi eg var sikker på at eg også hadde alle helårsperleriene opp i der….Så feil kan man ta! I den boksen var det faktisk kun jul…det er noe tidlig å henge opp julefigurer, selv for meg…Figurene eg var på jakt etter lå et helt annet sted
og mye lettere tilgjengelig sted t.o.m…Er det mulig!!

 

 

 

 

Nå har eg samlet sammen en liten stabel her på spisebordet og så måtte eg søke på Vivian sin blogg…
Hun kjøpte nemlig alle dinosaurene av meg i fjor sommer, men eg kunne ikke huske hva for noe annet eg hadde puttet i den pakken eg sendte…Ikkje kunne eg finne Alpakka`ene heller…Må jo bare le, men takk å pris for denne elektroniske verden, for eg fant alle figurene inne hos Vivian – Da var det greit da, de er allerede
i Bergen hehe Ellers har eg plukket ut alt det som eg kan tenke meg vil passe som helårspynt –
Tar det med meg og ser hva som blir bra 🙂

 

 

 

 

Nå er eg litt usikker (Eg måtte søke på Vivian sin blogg) men eg trooor muligens det er denne muren (?)
Blir spennende å se hvordan dette blir 🙂 Gøy blir det uansett!

 

 

 

 

 

Ellers laget eg meg en skikkelig digg middag nå i kwell! Hadde spicy søtpotetsuppe i fryseren, hadde også en liten pose med mørbrad som eg steikte sammen med teriyaki saus, skar 2 jordskokk i skiver o stekte som litt garnityr og hadde fersk koriander i suppa – JAMMY! Nå tenker eg å strikke resten av kwellen mens eg går frem/tilbake til lilledoen for å lakkere etter hvert!

 

 

 

HA EN FIN KWELL

 

 

 

 

Go`klem fra Vibbedille 🙂

Vibbedille på Instagram
Vibbedille på TikTok

Jul i Juni er aldri for tidlig! – Strikkeoppskrift

Designet av Sarah Schira

 

Nei nei, å tenke jul er aldri for tidlig selv om eg vet om de som brekker seg når eg sitter å styrer med jul midt på sommeren, men sånn må det være – Når jula er her er det for sent, eller...da er det tiden for klipp, lim og glitter om man vil lage noe til jula man befinner seg i. Andre ting som tar litt tid, tja…da er sommeren en fin tid til å gjøre nettopp det 🙂 Skal du på messe, eller bare lage ting for salg i jula...for ikkje å nevne juelgaver…
Ja da er det virkelig på tide å komme i gang! Dessuten trenger ikkje en gnome være synonymt med jul, hagegnomer f.eks de står jo ute hele året, så det så!

 

 

 

Designet av Sarah Schira

 

Eg liker gnomer, har lite av de selv, men eg har en ganske fiiin samling av oppskrifter – Derfor klikket eg hjem denne også. Hvorfor? HA! På denne kan eg, og skal bruke noe av alt det fargesprakende sokkegarnet eg har! Planen pr nu er jo å strikke den feteste gnomen og han skal få bo her på Hobbyrommet hele året – Så det så!

 

GNOME NEWS IS GOOD NEWS
Bildene over
Høyde; Ca 21 cm
Engelsk/Tysk strikkeoppskrift

 

Trenger du litt hjelp til oversettelse av forkortelesen? Skal ikkje så mye til før du fint kan strikke etter engelske strikkeoppskrifter ser du. Oversettelse finner du HER!

 

 

 

Eg var tidlig opp i dag så en runde på “gasskammeret” har eg allerede hatt! Ting tar tiiid om det virkelig skal bli bra, ja for i denne sjangeren er virkelig hastverk lastverk – Bare så det er sagt!
ALT blir lekkert når det blir shainet skikkelig opp!

 

 

 

 

Gudene skal vite at eg har prøvd meg frem i lakkverden…Det er først nå eg tror eg virkelig har landet på en som er skikkelig bra!! Bare det at den lover å ikkje gulne + at den kan stå ute hele året er nok for meg! Eneste minuset er at den er dyr og det går MYE lakk! 119 kr pr flaske er gjerne ikkje så gale, men være obs på at den kun er på 200ml, dvs halvparten av de som me vanligvis gjerne har brukt som er 400ml. Men som sagt; Eg har prøvd mange og dette er desidert den beste! Vær tålmodig, spray mange tynne lag i steden for alt på en gang – Det lønner seg 🙂

Ok, det er fredag, basert på hva eg ser når eg åpner kjøleskapene kan eg ikkje skjønne at det skal være behov for noe handling i dag?? Eg burde ha vært på Megaflis for å kjøpe noen ruller med nanotape, men så sjekket eg skuffa mi haha Utrolig hva man har på lager, eg hadde hele 3 av de store rullene så da tar eg med meg 2 stk til Bergen på søndag – Det skal holde i massevis 🙂 Har Bergen på Yr og oppdaterer flere ganger i løpet av dagen, for å si det sånn så har været endret seg MANGE ganger den siste uka! Håper på opphold i det minste, litt regn er ikkje noe problem bare ikkje veggen er glissvåt, nanotape skal jo kunne lime uansett.
Kanskje like greit å pakke regntøy..? Da pleier jo i allefall sola skinne! Krysser fingrene!

 

 

 

HA EN FLOTT FREDAG

 

 

 

 

Go`klem fra Vibbedille 🙂
Vibbedille på Instagram
Vibbedille på TikTok

Bunny Utfordret meg! -Ei Bøtte for ALS

 

Vanskelig å si nei, eller komme seg unna når noen går ut å utfordrer deg! Da er det bare å stå i det tenker eg, til mitt hell kom sola frem nå i kwellinga så da var det bare å rigge seg til på terrassen! Dib er fotograf, han ville jo egentlig filme, men bilder er roligere hehe Blir så mye hyl og skrik når det er snakk om kaldt vann!
La det står til, tenker eg!

 

 

 

 

 

Ble mye skravling fra min siden før eg liksom skulle prøve meg da, spørsmålet var jo om eg klarte å svinge bøtta fort nok over hodet…! 20 l bøtte er jo litt tungt!

 

 

 

 

Ok…FOKUS!!!

 

 

 

 

UPS!

 

 

 

 

Ok, NÅ!!!

 

 

 

 

Dette bildet er jo helt fantastisk må eg si! For en splæsj!!

 

 

 

 

Kaldt ja! Jo jo var slettes ingen varme for å si det sånn…

 

 

 

Sånn da var det gjort! Det som var verst var at vannet gikk rett i nakken,
innsiden av genseren og ned buksa….ISkaldt ja!

 

 

 

 

 

Dette er en del av Isbøtte-kampanjen, også kjent som «The ice bucket challenge». Dette er en utfordring som begynte i 2016 hvor folk ble utfordret til å tømme en bøtte isvann over seg og å donere penger til ALS-forskning! Det har eg tenkt å gjøre, akkurat som eg faktisk har gjort flere ganger! VIPPS ønsket beløp til 10282! Du trenger ikke tømme ei bøtte vann i hodet først, men siden eg ble utfordret har eg tenkt å utfordre 3 andre!! En ting er sikkert og det er at eg syns Kjerringtanker bør finne seg ei isbøtte! Hun hadde ikke muligheten til å gå fakkeltog sammen oss og Vivian i Bergen, så da syns eg hun bør finne ei bøtte rimelig kjapt! Eg er sikkert på at Vivian selv hadde syns det hadde vært gøy, men noe eg tror hun syns er ENDA morsommere er om finnmarkingen snur ei bøtte sånne at Vivian kan få noe å blogge om! Woop Woop!
Den 3….? Vettu?
Eg vet at Frodith liker å ha det gøy og nå vil eg se henne svinge ei bøtte! JuHuuu

Nå har eg jo nettopp hatt dusj nr 2 i dag, var ganske så oppkvikkende etter en sløv dag så nå er det
pysj og kos resten av kwellen!

 

 

KOS DEG

 

 

 

 

Go`klem fra Vibbedille 🙂
Vibbedille på Instagram
Vibbedille på TikTok

Kort eller lang kjole? – Strikkeoppskrift

Designet av Lene Rix

 

Denne kjolen kan jo fort bli en sånn lekker “liten svart” en som passer til alt og kan brukes til alt, kle den opp eller ned, alt etter som – Som sagt: Passer til det meste 🙂 Litt usikker her: “Broken rib”?? Prøvde å google det under strikking, ja for eg trodde det var patentstrikk? Kom inn på legesiden om brukne ribben…Ok, men det ligner ikkje helt på patent heller, anyway…FIN struktur er det i allefall 🙂

 

 

 

Designet av Lene Rix

 

For å si det sånn; Du skal være ganske slank for å slippe unna med en “innafor” garnpris…Eller, garnprisen er den samme, men jo større kjole, jo flere nøster, jo dyrere kjole…140 kr nøste…Mye mulig du finner et like lekkert garn som ikkje vrenger lommeboka 🙂 Strikkefastheten er 28 m/38 row.

 

TWIG DRESS LIGHT
Bildene over
Passer fra 75 cm til 130 cm i brystomkrets
Dansk og engelsk strikkeoppskrift

 

 

 

* * * *

 

 

 

Våknet ALT for tidlig i dag….før 06:00…Dib sover med Tv på, men i natt ble det akkurat litt for høyt…*Papirvegger”. Så ja, da antar eg at det må bli en kwil i løpet av dagen…Tviler på at eg overlever frem til leggetid på ca 4 t søvn…! Eg som har så mye eg vil gjøre i dag…! Vel vel, eg skal nå starte dagen som vanlig og bare “tenke” at eg har 7 t søvn bak meg og se hvor lenge eg klarer meg! *Optimist* Når og hvis det trengs tror eg bare eg dåner ei stund på sofaen…erfaring tilsier at hvis eg går i senga forsvinner mesteparten av dagen…

Skal ta meg en kattevask og får på meg den Nye deilige Buksa mi og bare komme i gang med dagen!
Det er meldt soool så det er jo bare å glede seg, tenker eg!

 

 

 

LAG DEG EN GOD DAG

 

 

 

 

Go`klem fra Vibbedille 🙂
Vibbedille på Instagram
Vibbedille på TikTok

Ny samlemani?? -Elsker buksene mine!

 

Juhuuu i dag fikk eg min 5. deilige “KoseSlarveSoggy” bukse levert hjem 🙂 *LYKKE* Den nyeste er den eg har på meg – En litt rooolig utgave av solsikkebuksa kan du si – De 2 buksene er sydd i Bomullsjersey, skikkelig digge-digg bukser! Eg hadde jo planer om at Dib skulle ta bilder av meg i alle buksene, men nå er det en gang sånn at når ungene vokser til så har me mødre veldig lite kontroll på ungene sine planer….Så som du ser her måtte eg til med selvutløseren for å fikse det 🙂 Da gadd eg ikke springe inn og ut for å skifte, sååå gode blir ikke bilder med selvutløser…for å si det sånn…! Vel vel, eg e Uansett strååålende fornøyd og i løpet av tiden Monica (Mocina Design) var her ser det nå ut for at det må bli en bukse nr 6….Alle kreative sjeler trenger ei arbeidsbukse!! Ei bukse eg kan tørke fingrene på f.eks…2 av mine godt brukte pysjbukse er fulle av spraymaling etter helgens tid på gasskammeret (Lilledoen i gang som eg bruker
til lakkering når det blåser ute!)

 

 

 

Det er altså Mocina Design som har sydde alle 5 buksene 🙂 Nå er det så greit vettu, hun har alle mine mål så når eg finne et stilig stoff, sjekker eg med henne først om det funker og så bestiller eg bare stoff og sender rett hjem til henne….Såååå greit vettu *fniser*

 

 

 

 

Dette er “fin”buksene, de er mye smalere enn de såkalte kosebuksene. Den brune er i nydelig cord mens den stripene er i et lekkert sommer jeansstoff ♥ De har også sånn hemper på selene så da ser eg så striglet og stelt ut når eg har på de, ikke like gal ut som i de andre, for å si det sånn MoHaaa

 

 

 

 

Dette er “GodtHumør” buksene – Elsker de!! De solsikkene der har eg fått sååå mange kommentarer på når eg er ute å svinser, sånt er gøy! Du kan se nærmere på Julebuksa HER (Den er i linstoff) og Solsikkebuksa finner du HER! Mocina design har også sydd en fantastisk STILIG kjole til meg – Må nok sikkert ha flere av den også…! Ps: Mocina design syr også noen hinsides flotte vesker, bare nevner det i tilfellet du er på jakt! MoHaaaa Dessverre er hun ikkje såååå flink til å poste alt på Instagram…hihi

 

 

 

 

Om ikke alt det var nok så fikk en også norges mest inkluderende sokker fra Turistforeningen!! JuHuuu I år er hele den norske fjellheim kledd i regnbuen i form av passende flagg, DET syns eg er helt nydelig!

 

 

 

HA EN FORTREFFELIG AFTEN

 

 

 

 

Go`klem fra Vibbedille 🙂

Vibbedille på Instagram
Vibbedille på TikTok

NY REKORD!

 

Siden toppturen ble avlyst i dag kjørte eg like godt til Store Stokkavann, hadde en tanke om å gå så fort eg klarte rundt hele vannet – Gå raskt og prøve å holde høyt tempo heeele veien rundt. Det er et stykke så på et tidspunkt ville det sikkert gjøre vondt hehe Når eg starter i høyt tempo blir alltid leggene stive, men eg vet det gir seg så første km må eg bare gjennom liksom – Etter det kan eg egentlig bare gå og gå uten stans.
Ble ingen stopp i dag, alle bilder er mer eller mindre tatt i fart!

 

 

 

 

Derfor passet det flott at svanene fikses seg sin egen lunsj,
hadde havregryn i sekken, men de får ligge til neste tur.

 

 

 

 

Stokkavannet er vel det vannet eg syns er kjekkest å gå rundt. Det varierer og det er noen bakker opp og ned så det er ikke paddeflat rundt hele 🙂

 

 

 

 

Tviler på at alle som sykler rundt vannet har lest dette?! Sjeldent med erfarer at syklistene f.eks har plingeklokke….De rusher som regel forbi i en farlig fart! Her står det svart på hvitt at det er ikke lov å trene her. Den ene gangen me gikk med Byhaugen her smadret en syklist rett inn i gruppa vår, og me holder til den ene siden, men han smalt rett inn! Han kjørt ene av damene rett ned! Selv lå han der å skreik. Han fikk klar beskjed av turledere våre og han innrømmet at han var ute for å teste fart….Æææ du er på feil sted…

 

 

 

 

Eg klarte å holde god fart og selv om eg klarer holde 10-11 min pr km rundt Mosvannet som kun er 3 km er det gøy å se at eg klarer det rundt denne som er over 8 km. 6 km på litt over 1 t, det er bra.
Er ikke lenge siden eg gikk 5 km på 1 t 🙂

 

 

 

 

Måøet var max 1t og 30 min…det ble 1t og 33 min…Hadde eg ikkje startet klokka ved bilen, men heller når eg kom bort til vannet hadde eg klart det 🙂 Vel vel, dette ble uansett beste tid! Stolt av det! Når det gjelder å gå rundt vann konkurrere eg alltid med meg selv 🙂 Alltid litt bedre enn forrige gang er gøy.

Da har Monica (Mocina Design) vært her med nok et samleobjekt! Woop Woop! Hvis Dib har tid når han kommer skal han få hjelpe meg med bilder 🙂 Eg er kjempefornøyd! Holder på å lage meg digg middag så nå må eg på kjøkkenet å dandere til slik at eg får i meg mat! *Sulten*!

 

 

 

HA EN KOSELIG KWELL

 

 

 

 

Go`klem fra Vibbedille 🙂
Vibbedille på Instagram
Vibbedille på TikTok

Topptur avlyst!

 

 

Ok, sånn kan det gå, men eg skal ut på tur likevel – Kjenner det i beina at det må eg! Tar meg en runde rundt Stokkavannet, er en fin tur å ta på sparket. Tar med meg headset og fyrer opp god musikk 🙂 Det er første gang
i historien at søs må avlyse, så da tenker eg at den halsen virkelig ikkje er god ♥

Senere i dag får eg besøk, eg har nemlig begynte å samle på noe spennende OG gøy MoHaaa Da er det jo kjempeservice å få det levert hjem på døra – Tenker eg! Gleder meg! Videre planer denne uka er at eg har tenkt meg til Bergen på søndag, Amira og eg skal dure opp over på en dagstur! Målet er å farte avgårde til Vivian
og dekorere hagen hennes! Eg bare HÅPER at værmeldingen for Bergen er feil, for pr nå er det meldt en del regne…Men eg håper det har kommet seg vekk over fjellene innen den tid….

Men nå?? Chiagrøt og tursko! Tenker det blir digg, vurdere også en kjapp tur innom Lyreco…
Har lyst på MER lim…forstå det den som vil MoHaaa

 

 

 

NYT DAGEN

 

 

 

 

Go`klem fra Vibbedille 🙂
Vibbedille på Instagram
Vibbedille på TikTok

På an igjen…

 

Da er eg kommer i gang med Fluffy Bunny nr 2 🙂 Det er bare å kjøre på når eg nå er i seget, tenker eg 🙂
Ellers har eg skjønt “cluet” med denne Pippigenseren så eg har god kontroll syns eg!

 

 

 

 

Bunny nr 1 sitter her å venter på et klips og merkelapp i øret, kunne godt tenkt meg en selv!!
Absolutt fine til pynt 🙂

 

 

 

 

Har også kjøpt garn til nr 3…Å ja, det er bare å kjøre på tenker eg når eg først er i gang! Ikkje det??

 

 

 

 

Ellers vil eg tro at det også i dag blir litt maling…I går fikk eg lakkert ferdig mye av det eg har laget, lakket sååå mye at eg gikk tom! Har fått avgårde ny bestilling av det eg til nå anser som den BESTE lakken!! (Syns de sprayboksene kunne vært større…!) Så hvis den i tillegg ikkje gulner slik den lover får den topp score hos meg! Trooo meg, eg har prøve mange og blir aldri helt fornøyd…

Så vil eg bare si…Du husker Summer Give Away som eg trakk en vinner av her for 10 dager siden? Vel, vinneren takket i kommentarfeltet, men etter det har eg ikkje hatt kontakt. Ba henne sende adressen i kommentarfeltet (Det står også i innlegget) Søkte i malen min, så at hun har vunnet før – for 1 år siden….Me vet jo at mye kan skje på 1 år så eg sendte en mail for å bekrefte adressen…Ingen respons. Så nå håper eg du leser dette Synnøve og sender meg adressen din, hvis ikkje trekker eg en ny vinner i morgen kveld 🙂

Nå skal eg ut på gasskammeret (Lilledoen) å sjekke om alt eg lakket i går er blir tørt! Åååå det blir så fint atte 🙂

 

 

 

 

KOS DEG OG HA EN FIN DAG

 

 

 

 

Go`klem fra Vibbedille 🙂
Vibbedille på Instagram
Vibbedille på TikTok

Lavkarbo? Ukemeny?? Diett??? – Nop! Kun sunt bondevett og Matorgie!

 

 

Det er noe som heter Sunt Bondevett, hørt om det?Sunt bondevett handler om fornuft og balanse.” Du kan bruke sunt bondevett i alle situasjoner, så lenge du tenker selv, tenker eg 🙂 I hverdagen når det kommer til hva man spiser og hva man gjør er sunt bondevett greit å ha i bakhodet: For mye og for lite kan fort bli et spørsmål til det meste – Så hva velger du? Tja, du bruker sunn fornuft vil eg tro og velger det som passer deg best, ikke sant? Alle vet hvilke mattyper man blir feite av, ja om det er det du prøver å unngå – Alle vet, om man innrømmer det, så er en vektnedgang et mattestykke – Eg strøk i matte, så mye mulig mitt problem ligger der. Leste en god overskrift her om dagen: “Det nytter ikke å spise sunt og sitte i sofakroken”. Noe man må faktisk bevege seg, for skal man ned i vekt må man bruke mer enn det man putter i mathullet,
så enkelt og likevel så vanskelig 🙂

Å nei, eg er fortsatt ikkje på noen form for diett, ei heller er eg på slanker`n. Faktisk. Får stadig spørsmål om hvorfor eg ikke prøver lavkarbo…!? Hmm har aldri ytret ønske om å prøve en gang, men det er en god forklaring på hvorfor eg heller ikke vil eller kan: Eg tåler veldig dårlig fett og fet mat, meierifett og rødt kjøtt er verstingene – dette pga sånn som magen min er blitt. Dette klarer eg fint å leve med. Det er jo sååå mye god mat kan spise og mye man faktisk kan fråtse i om det er det man ønsker.

Eg har lest, ja gudene skal vite at eg har lest mye…Det å ha en del kilo for mye samtidig som man har lavt stoffskifte (Har fjernet skjoldbruskkjertelen) kan være vanskelig, det er hardt å prøve å gå ned i vekt, men det finnes noen gode triks for noen – Ikke alle, dessverre. Noen med LS har god nytte av å kutte ut mel og sukker + matvarer med stivelse som potet og ris. Det er liksom ikke bare på løye at eg har gjort det. Handler ikke om glutenallergi i det hele tatt så eg kan spise et brød om eg vil. Eg tar ingen skade av det,
men eg får vondt i magen.

Mine endringer og det kostholdet eg snart har hatt i 1,5 år er ikkje noe forbigående, men planen er at det skal være varig. Siden eg trente fitness i tenårene har eg hatt høyt kolesterol, etter hvert ble det konkludert med at det var arvelig…Ok…Etter alt som skjedde med mage & Co fikk eg beskjed om at eg ville ikke kunne få lavt kolesterol. For 2 år siden begynte triglyseridene mine å blir veldig høye, over 5,0…Nyrelegen ble bekymret. Etter at eg la om kostholdet i fjor + eg begynte å gå mye tur klarte eg å få det ned til 3,7 i løpet av året, etter at eg nå i februar begynte å drikke Linfrøolje har eg fått det ned til 1,9 og kan faktisk slutte med medisinen for kolesterolet! (Har for beskjed om å avvente litt for å se om det er stabilt lavt)

Ellers så er i grunnen hele kostholdet blitt en vane, tro det eller ei. Eg spiser i grunnen det eg vil, men det blir jo som regel innen for de nye vanene mine, derfor ser eg ikke på dette som noe kur eller diett – Det er bare mitt kosthold, rett og slett 🙂 Tenker eg slenger ut masse gode matbilder, retter som er superraske og enkel å lage. Mye du kan ha på lur både i kjøleskapet og fryseren slik at alt er lett tilgjengelig og valgene blir enkle når du er suuugen på noe godt 🙂 Det krever noen dagen i måneden hvor du tilbereder og organiserer maten.

 

 

 

 

 

Dagens lunsj/middag etter en god tur. Laget en stor boks med salat som eg har i kjøleskapet, det holder seg mange dager på tett boks. Ta de grønnsakene du liker, nå er det sesong for neper og reddiker, det fikk plass i min salat. Eg steker også Spicy Kikerter som eg strør over salaten. Stekte meg også en pakke Kalkunbacon som eg har ved siden av + et par knekkebrød av frø. Ble skikkelig godt og mett, så nyter eg en god smoothie av jordbær/mango (Frosne) med 2 ss linfrøolje 🙂 Oljen kjenner du ikkje!

 

 

 

 

Mens eg sto på kjøkkenet i dag ordnet eg til nye chiliolje, enkelt! En god olje og sterk chili på ei flaske, den blir bedre jo lengre den står. Supert å sprinkle over en salat f.eks

 

 

 

 

Eg spiser fisk et par ganger i uka, retten over er supersunt om det er lov å si,
men det ser jo ut som DEN digge middagen! Ja jo, den er digg altså!

 

 

 

 

T.o.m frokost blir fort et kunsttykke! Husk at man spiser med øynene også! Her er det cottage cheese, hjemmelaget granola + diverse bær 🙂

 

 

 

 

Havrevafler? Superenkelt! Eg kan bruker det som vanlige vafler, men også som middagsvafler 🙂
Du kan også lage de kun med egg, havregryn/mel og havremelk

 

 

 

 

Dette er ei ny dille eg har plukket med meg fra TikTok! Himmelsk godt!

 

 

 

 

 

Ganske så enkelt: Knekkebrød (Kjøper de som de selger på Mega, kun av frø) som pålegg har eg laks og avokado + en haug med grønnsaker

 

 

 

 

Dette drikker eg vær dag: Jordbær/Mango smoothie med linfrøolje + et glass med hjemmelaget rødbetejuice

 

 

 

 

Ovnsbakte grønnsaker

 

 

 

 

Som eg sa; Du kan ha matorgie hver dag!

 

 

 

 

God gryte og supper 🙂 Lag mye, fordel så i poser og frys 🙂

 

 

 

Stekt brokkoli m/mager Jarlsberg 

 

 

 

Enkel lunsj; Rugsprø m/kyllingpålegg + grønnsaker

 

 

 

 

Hamburgere med glutenfritt brød og grønnsaker

 

 

 

 

Noen ganger har Mega gode tilbud på fisk, da HANDLER eg og deler opp til fryseren –
Plutselig veldig enkelt å lage fornuftig middag 😉

 

 

 

Valgfri salat med kyllingfilet, kikerter + deilig Halloumi.

 

 

 

Is såklart! Eg ELSKER is, kan spise det hver dag, men bør vel strengt tatt ikkje det,
derfor lager eg denne sunne isen inni mellom som faktisk er overrasket god!

 

 

 

 

Dette er en KOSE FAVORITT; Dumplings!

 

 

 

 

Bruke ofte søtpotet som base til middag

 

 

 

 

Enkel kosemiddag! Grønnsaker og søtpotet chips som eg tilbereder i airfryer.

 

 

 

 

Fiskeform – Nydelig!

 

 

 

 

Selvfølgelig spiser eg vanlig is også, kan kvele en hel boks eg i løpet av en helg! Men, eg kjøper aldri chips, snop og chips – Da syns eg det er innafor med en del is *humrer*

 

 

 

 

Igjen, gode gryter! Noen ganger spiser eg hjemmelaget potetstappe, men når eg lager den har eg 50/50 potet og jordskokk. Jordskokk ER veldig godt!

 

 

 

 

Enkel salat med ferske reker, husk du trenger f.eks bare et par hekto om du skal lage til deg selv 🙂

 

 

 

 

Klar ferdig snack i kjøleskapet med en dipp du kan dobbeldyppe i!

 

 

 

 

I tørrskapet har eg alt eg trenger av gryn, frø og nøtter 🙂

 

 

 

 

 

Eg har mitt eget kjøleskap og frys (Like rå si det for det i allefall eg som bestemmer i det skapet hehe) Dette er en jobb eg nyter godt av lenge 🙂 Enkelt å plukke frem det man vil ha til middag, supper og gryter fryses også
i zipposer, får plass til sååå mye mer. Eg fryser i 1 porsjon pr pose 🙂

 

 

 

 

Bakt søtpotet er himmelsk! Bruker som regel karbonadedeig, fyller på med hakket løk, paprika, minitomater, lett rømme og salat eller spirer 🙂 Kanskje du fikk noen gode tips nå, ja om det er noe du ønsker å endre.
Det viktigste er jo at du skal kunne leve med valgene du tar, det skal ikke være et ork eller smake vondt! Ingenting er verre enn det, tenker eg!

 

 

 

 

 

GOD APPETITT!

 

 

 

 

 

 

Go`klem fra Vibbedille 🙂
Vibbedille på Instagram
Vibbedille på TikTok