Hvor mange sjal trenger du til vinteren? -Svenske Strikkeoppskrifter

Designet av Linnea Ornstein

 

De gangen eg har strikket sjal som eg elsker så er det sjal som er strikket i 100% ull, som f.eks: Finull (kommer ikkje utenom!!), Kauni og Ask, alle disse sjalene her er strikket i Dette Garnet som er i samme gate som de eg nevnte 🙂 Felles for disse garntypene er at tråden gjerne er litt “ru” som også er årsaken til at flere syns det klør. Alle disse garntypene kan “behandles” for å gjøres mykere. De vil alle bli noe mykere etter en ullvask fordi denne type ullgarn ofte “sveller” litt i vask, dette gjelder spesielt ullgarn som er satt inn med lanolin. Eneste garnet eg virkelig klør av er Lett Lopi!! Har en kjole i det….det ble for intense *ler*

Ellers så er det jo ikkje det største problemet om et sjal er strikket i kløgarn, er det? Man har det jo sjeldent rett på huden? Eg surrer som regel sjalet rundt meg når eg har på meg jakke og da er det minimalt som ligger inn til halsen f.eks, men me bruker nok sjal på mange forskjellige måter. Har sagt det før og sier det igjen: Eg bør virkelig utvide den sjalgarderoben min….Må bare legge noen tusen perler til først hihi

Når eg strikker Lacesjal (har strikket uhorvelig mange!) bruker eg stort sett tynn alpakka, det blir så herlig.

 

 

 

Designet av Linnea Ornstein

 

Dette er det samme sjalet som på det første bildet, utrolig hva fargevalget kan gjøre med et uttrykk 🙂
Velg et av sjalene og lag ditt helt eget uttrykk 🙂 Er sikker på at det kan bli mange flotte og meget forskjellige sjal – Hadde vært spennende å sett!

 

PIRUETT
Bildene over
En størrelse

 

 

 

 

 

Designet av Linnea Ornstein

 

Eg er nok litt for overbegeistret over disse sjala! Syns de er skikkelig flotte og eg ble jo egentlig
dønn forelsket med en gang eg så alle rillene….*eg og riller vettu*

 

BUKETT
En størrelse

 

 

 

 

 

Designet av Linnea Ornstein

 

Ok? Hvilket hadde du valgt?

 

 

RABATT
En størrelse

 

 

 

* * * *

 

 

 

JADDA! Da var det fredag da! Herlig å tenke på at handelen ble tatt i går, men eg må likevel ut IGJEN…Skal bare hente noe på apoteket for mor mi, men utover det er mine planer å perle ferdig (ikkje mye igjen!) og sååå skal eg ut å montere! Uhu-huuu Håper å få det gjort før alt det fine lyset ute forsvinner for eg vil jo også ta bilder! Dessuten har eg planer om å lage til en overraskelse til deg og alle de andre som kommer innom her til meg. Husk at eg enkelt kan se hvem som er trofaste og hvem som KUN popper innom når “noe skjer”. Sånn vil det alltid være og det er selvfølgelig helt greit, men eg syns dere fortjener noe litt extra så DET skal eg fikse i dag – Hvis ikkje noe helt uforberedt skjer! Krysser fingrene 🙂 Ellers? Vel, på eeeen måte har eg lyst at helga skal fyke av sted for NOE er på gang neste uke som eg både gruer og gleder meg til! Vet det er dødskjip å ikkje si noe, men dette er eg livredd for å jinxe!! Eg kan love en ting (tror eg), men eg vet at noen sikkert får litt sjokk!
Selv så blir eg nok ganske stolt!

Anyway, me “Preikast” gjennom dagen så får me bare se hva og hvor mye eg får gjort 🙂
Planene har eg i allefall!

 

 

KOS DEG DU OGSÅ!

 

 

 

Go`klem fra Vibbedille 🙂
Ps: 100% røykfri i snart 2 år!! Tiden fyker!

5 kommentarer
  1. Desse var flotte, skulle ønske eg likte sjal…..det blir for mykje i halsen. Men, det gav ein ide til ein poncho.

  2. Å den «buketten» var nydelig. Så lekker nedover ryggen!
   Først strikke en Ankers genser til barnebarnet på 8 mnd.
   Nydelig vær her i øst, så først ut med hundene før husmora skal svinge seg her. 2×45 min avslapping i pulsatoren etterpå gjør underverker. Da kan helga bare komme.
   God helg til deg og dine.

  3. dette var virkelig lekre sjal ,elsker farger og mønster eg :=) vi tok helgehandelen nå i kveld da har vi helgen fri ,i morgen er planen å gå på fjellet ,håper det forblir fint vær da :=)

  4. Bukett var kjempefint – det kan jo aldri bli for mange sjal så det er mulig jeg prøver meg på det.

   God helg!

Siste innlegg