Kreativ Dag på Hobbyrommet – Fullt av minner

 

Det har vært en rolig dag i onepiece`n inne på Hobbyrommet, satt f.eks sluttstreket på et drodleri som er vært
i utvikling den siste uka. Når eg ikkje har visst hva eg skulle bedrive med, vel så har eg drodlet litt. Kan gjøre seg mange tanker her ja
*ler*. Å nei, den er ikkje klippet ut og limt på et gult ark…Nop! Eg har skåret ut passepartouts for hånd med en skalpell, akkurat som eg lærte i studetiden, ingen snarveier altså. Det gule papiret er forresten et sånn type “mais” papir, litt sånn håret strukturpapir, veeeldig tynt….Ikkje sååå lett å skjære i dette, men eg liker jo en utfordring 😀 Syns det ble stilig, så det får stå inne på Hobbyrommet, enn så lenge.

 

 

 

 

Tok også tak i dette, det har ligget på hylla siden våren 2019…Intet hastverk nei hehe Er ikkje så lett å presse 12 år inn i ei ramme når det er sååå mye man vil ha med. Ramma er 50 X 50 og burde hatt plass til en del, men men, eg nøyet meg med noen høydepunkter. Det skulle jo bli sååå mye mer,
men Korona satte jo en stoppet for et påbegynt eventyr..

 

 

 

 

Det endte med hele 5 NM Medaljer og en haug av medaljer i Rogalands Mesterskapet, men midt inni der henger det en sølvmedalje fra Norges Cup i Kick Boxing`21 – Du vet? En dør lukkes og en annen åpner seg. Verden er jo ikkje helt “på stell” ennå, fortsatt er det mye begrensninger, men me må jo ha trua på at Alt blir bra igjen 🙂
Minner er i allefall alltid kjekt å ta med seg videre.

Så ja, det har vært en meget rolig dag på Hobbyrommet, er jo i ventemodus vettu….Vil ikkje starte på noe som eg plutselig må stoppe med når det eg venter på daler ned i posten! Å ja, eg er ganske gira!

 

 

 

 

Mens eg venter driver eg å lese meg litt opp på HJORT! haha Jepp, har aldri laget noe med det før og eg hører så mye om at det er vanskelig, det krever mye…bla…bla…bla. Eg har funnet ei oppskrift på ei Hjortegryte som eg vil lage. Kjøttet har eg i fryseren, svigersønnen fikset det, skutt av hans far 🙂 Det er jo gøy! Så ja, da er planen å briljere på kjøkkenet og invitere de på middag! Ut i fra oppskrifta eg fant trengs det i allefall 2 dager. Oppskriften krever også kantareller og se hva eg fikk i julegave av ei (nett)venninne?? Ikkje sant!? Kjersti plukker masse sopp og kantareller (Så herlig!) Hun har drevet med tørking i høst og eg har følgt prosessen på Snapchat! Gleden var jo til å ta og føle på når eg fikk et stort glass med tørket traktkantarell og trompetkantarell + et glass med Soppsalt. Det var jo akkurat som hun visste at eg akkurat hadde fått et svært stykke hjortekjøtt ♥
Gleder meg til å svinge meg på kjøkkenet!

I dag er det Toro som har brilljert mest på kjøkkenet da eg svingte ei diger form med Lasagne, den som me egentlig skulle hatt på lørdag. Blir sen middag, Dib jobber til kl 21 og er ikkje hjemme før rundt kl 22, men eg satt den i ovnen nå. Blir lasagne og Farmen i kwell. Siden det egentlig er lite på tv eg ser på avsluttes nok kwellen med serie inne på Hobbyrommet 🙂

 

 

KOS DEG OG HA
EN FIN KWELL

 

 

 

Go`klem fra Vibbedille 🙂
Vibbedille på Instagram

4 kommentarer
    1. Hjort er nydelig mat ! Nå vet ikke jeg hvilket stykke du har, men min erfaring er at grytekjøtt ikke er spesielt vrient. Skogsopp er prikken over i’en ❤️.

      1. Eg sendte melding ang det store kjøttstykke og spurte fra hvor på dyret det var og det er Lårsykket. Der med ble det noe mer Googling og da fant eg ut at det er det fint å lage biff av, men fikk heldigvis bekreftet at det også er godt i gryte. Da trooor eg at eg har en løsning: Siden kjøttstykket er stort, skal eg skjære til 4 biffer, resten går i ei gryte. Så nå blir det muligens 2 middager på bordet hehe Gryte og biff med nøttesmør og karamelliserte gulrøtter. Spørsmålet mitt da blir om eg f.eks kan gjøre ferdig gryta dagen før…Hmm…bare sånn at det ikkje blir så voldsomt mye på en dag…Hmm må tenke litt og ikkje minst sette opp en plan 😀

        1. Ja, jeg har nå spist oppvarma rester av hjortegryte som har vært nydelig – så tenker det vil gå fint å lage dagen før 😃.

        2. Hjort er godt. Min erfaring er at viltkjøtt kan være utfordrende å steke som biff fordi kjøttet er magert i seg selv, og kan derfor bli tørt. Selv bruker jeg det, hjort, rådyr, elg, reinsdyr, alltid til gryter. Stek er helt ok, men da bruner jeg først rundt det hele, og bruker stekepose i ovnen. Nam!
          Aller best resultat synes jeg er gryter! Alltid med fløte, det synes jeg er best. Men creme fraîche er godt om en liker en mer syrlig smak. Bon apetit!

Siste innlegg