NEI! -Det er ikke din oppskrift!

 

“Eg har kjøpt/betalt oppskriften og kan gjør med den hva eg vil!”

Det er faktisk farlig mange som mener akkurat dette, men la meg opplyse deg og “dere andre” for “GudVetHvilkenGang”: Det er ikkje din oppskrift, du eier i beste fall KUN papiret den er trykket/printet på! Du må faktisk betale mye mer enn noen kroner for å få eierskap til noe, ja selv et design koster mer enn det!

Legger du papiroppskriften din på en kopimaskin, eller printer ut en extra fra Library på Ravelry og gir den til noen andre, ja da har du faktisk gjor noe du strengt tatt ikkje har lov til. Er det så vanskelig å skjønne?

 

Altså; Du kan låne bort oppskriften din, strikkehefte ditt eller strikkeboka di – selvfølgelig kan du det, men med en gang en oppskrift begynner å formere seg – Da har du gjort noe du ikkje har lov til, er det så vanskelig å skjønne?

Bare for å ta med en ting til….Nei…det er heller ikkje “Alle sine bilder fritt til bruk” selv om de ligger på nett…DESSVERRE! Å forsvare seg med: “Hvis folk er redde for bildene sine må de ikkje legge de på nett”
Den er for sløv, Les deg opp HER F.eks.

 

Hvor mange åååår har me vært på nett til nå? Begynner å bli en del og ennå er det ganske mange
som oppfører seg fullstendig uvitende!? Er det mulig?

 

 

Ja, dessverre…det ER mulig…

 

 

*

 

 

Hilsen Vibbedille

5 kommentarer
    1. Hahaha.. jeg er kriminell!! Jeg bruker ofte bilder som ligger på nett og bruker som illustrasjonsbilde eller whatever, er veldig klar over at det ikke alltid er innafor iht regler. Men helt ærlig, i en slik verden vi lever i så bryr jeg meg ikke. Bare håper det begynner å regne i Tyrkia nå, hjertet mitt blør, om noen da vil bråke med meg for et bilde – game on!

      1. Veeel, du står jo fritt til å gjøre hva du vil (noe eg også antar at du gjør), men treffer du rett person så kan det virkelig bli dyrt 😳 koster ikkje en kcal å skrive hvem eieren av bildet er under bildet 👍 Billigere er det også

Siste innlegg