Ok…Blir nok en reprise…

 

Har nå vært hos legen, han så ganske alvorlig ut da eg kom og ganske overrasket over at eg faktisk var ganske ok – God treningen vettu, har vært i gamet en stund! Crp`n var jo veldig høy på mandag så den måtte sjekkes, eg hadde ikkje fått gått hjem igjen om den ikkje hadde gått ned. Alle de andre leverprøvene var også veldig høye tydeligvis. Mine leverprøver har siden 2005 vært forhøyet, men under kontroll. Eg har alltid trodd at den stomidelen eg har på galleveien gjaldt en gallegang og at alle de andre var på en måte friske – FEIL!

Fikk det tegnet og forklart (Tegning over) Alle gallegangene kommer ut av leveren som et tre med flere grener, samles i en “stamme”, altså en ny gallegang og her, ved den røde streken har de kappet bort hos meg og sydd på en slynge fra tynntarmen. Dette ble gjort fordi denne gallegangen sprakk den gang de fjernet galleblæren (Lå med gallevæskelekkasje i 3 døgn…). De drev å fixet og testet fra 2001-05 for å se om det kunne ordnes, men Gastro/Ullevål avgjorde at nok er nok. I påsken 2005 ble altså tynntarmen lagt opp. De ga den nye koblingen en levetid på ca 10 år, nå er det gått 18 år – Dyktig kirurg den gang 🙂 Nå er spørsmålet: Er denne koblingen nå utslitt? Innsnevret? For som sagt, alle har gallesteiner som vandrer vanligvis smertefritt i systemet og ut, men det skal visst ikkje så mye til før det blir irritasjoner/infeksjoner når plassen de trenger blir innsnevret. Dette skjer altså nå, der med må det sjekkes. Får beskjed innen fredag hvordan leverprøvene er, kommer til å bli sendt i MRCP sånn at de kan studere denne koblingen. Synger den på siste verset (noen den før eller siden kommer til å gjøre) må nok operasjonen fra 2005 gjentas. Det er slettes ikkje noe easy fix….lå 9 t på bordet sist og det tar en stund
å komme seg på beina etterpå…Da blir evn den nye koblingen høyere opp, ved grønn strek. Da håper eg det evn varer livet ut for å si det sånn. Me får se, men dette er her eg er nå.

Trodde i grunnen me var ute av tunellen nå, hele 2022 gi “bort” i sykdom på flere hold,
trengte ikkje helt dette nå for å si det sånn…

Nå skal eg lage meg en skål med is! Var innom Kiwi å kjøpte Sørlandis sin sjokoladeis på vei hjem 🙂 

 

 

 

HA EN FIN DAG

 

 

 

Go`klem fra Vibbedille 🙂 
Vibbedille på Instagram

6 kommentarer
  1. Nå føler jeg virkelig med deg. For en som ikke har gjennomgått dette vet ikke hva det vil si, men for deg som har vært der før vil det vel nå komme noen apekatter og elefanter som vil surre rundt i ditt flotte hode. Jag dem vekk ved dype pust og flytt fokus over på noe hyggelig. ( Ja pusten og det å flytte fokus har hjulpet meg gjennom et par tre helveter)
   Tror jeg vil avslutte med noe positivt til deg. Hurra for solgt hus, og gratulerer så mye med bryllupsdagen til din datter og svigersønn.
   Klem fra Liv

   1. Eg er som alltid ved godt mot, bedre enn legen sitt i allefall 🙂 Må eg gjør det en gang til så må eg, det er et sant helv…når det står på, omfattende og ikkje noe som tas lett på. Uansett, eg har i så fall intet valg for det finnes ikkje noe alternativ.

    Dagen i dag er som du sier en flott dag, me har bare sjarmøretappen igjen etter mor mi og det skal føles deilig når me kan lukke den døra for det har vært litt shitshow. Me kan begynne å puste igjen og kanskje kjenne litt på sorgen etter henne. At Amira og de hadde bryllupsdag gikk ikkje opp for meg før i dag morges, det viser hvor mye annet det er å tenke på, men de er lykkelige og alt er gudd 🙂 Har hatt meg sjokoladeis, bare velstand så nå er det på tide å strikke litt 🙂

Siste innlegg