KJAPP OG DEILIG SURSILD TIL JUL

Jadda, omsider i går kom eg meg nå på kjøkkenet etter hvert. Det ble sånn at eg styrte med mitt mens Ali kokkelerte Lasagne 🙂 Først fikk eg gang på deilig Sursilda – INGEN Jul uten! Må notere på
“Lista mi” at me fra nå av trenger Grovbrød! Mmmm ei grove med sild er bare nydelig!

Eg vil påstå at eg “lager” den beste Sursilda ever! Den faller iallefall godt i smak her i huset og har gjort det i alle år. Eg starter med å skjære 6-8 løk i skiver før eg…..


…siler av 2 slike spann! Jepp, som man vet så er OFTE det Enkleste også det BESTE! I forkant har eg rengjort passende glasser. Legger godt med løk i glasset og fyller på lagvis med sild og løk før eg fordeler laken over igjen. Ser nå at eg “Bommet” litt i år og det skyldes nok det lille glasset min mor skal ha så eg må nok kjøpe ei bøtte til med Sild slik at alle glassene blir smekkfulle. Når det så har stått i kjøleskapet noen dager er løken akkurat passe nydelig til bare å ause oppå ei god skive med litt smør
Digge Di Digg! Gleder meg masse!

 

Hvis eg skal bedømme uti fra telysbeholdningen må eg nok en tur på butikken nå etterpå og da snapper eg til meg ei bøtte slik at eg får det gjort 🙂

Etter at eg hadde fått Sursilda i kjøleskapet hoppet Kenwood`en frem og eg fikk laget en stor og god deig med Smørkjeks som nå bare ligger å venter i kjøleskapet. Den skal eg kose meg med etter en kjapp tur til Rema 🙂 Har planer om å lage ei stor deig til Sjokolade Cookie i dag og den må ligge
i kjøleskapet til i morgen så da har eg noe å gjøre da også 🙂 Syns det er greit med deig som er best etter et døgn i kjøleskapet for eg er akkurat passe gåen etter å ha stått å knadd på benken.
Eg vil nemligen ikkje gjøre for mye av det hver dag for da sitter eg jo som eg slips å verker om kwellen og da får eg jo ikkje strikket! SÅNN kan eg slettes ikkje ha det 🙂
Det er fortsatt BARE 3.desember, så det så 🙂

 

Hvor langt har du kommet med bakinga?
Mange sorter på boks allerede eller tar du litt om gangen som meg?

Mange har spurt etter oppskriften på Smørkjeks og den kommer ganske sikkert i neste innlegg +
at eg kommer til å legge ut oppskriftene på ALT eg baker fremover, dessuten kan du bli med på bakingen hvis du sjekker ut SnapChat/vibbedille 🙂 Send meg gjerne Snap når du selv er i sving på kjøkkenet, det er noe eg syns eg kjempekoselig 🙂

Da må eg nesten komme meg i skoa og få hjem noe mer Sild 🙂

 

 

KOS DEG OG HA EN
STRÅLENDE LØRDAG!

 

 

 

 

Go`klem fra ei GIRA Vibbedille 🙂

#tradisjoner #sursild #detenkleeroftedetbeste #verdensbestesursild
 

3 kommentarer
    1. Vi lager sursild. Starter med å sette garn, fiske sild, vaske og salte i bøtter( hvis vi har fått noe), vente flere uker, renske sild og løk, osv. Osv. Apsålutt tungvintmetoden!!!!
      Grovbrød må til ja—.

    2. Ellbjørg: Åååå det høres jo helt FANTASTISK ut <3 Misunner deg den muligheten 🙂 Har fisket sild EN gang! Da havnet me midt i en stim og Ali klarte å hygge 34 stk med stanga! Beste lørdgaskosen me har hatt etter at Ali sprøstekte de 🙂 NYDELIG! 🙂

Siste innlegg