MA`AMOUL OPPSKRIFT – EN LIBANESISK OG SWEET DELIGATESSE


Ok, som mangen av dere fikk med dere på Snapchat så bakte Ali og eg Ma`amoul i går og det tok nesten hele dagen 🙂 Utgangspunktet vårt var da en kakedeig på hele 6,3 kg
så Ali ba jo om det selv kan du si hehe

 

Nå har eg klart å lirke oppskrifta ut av Ali, det er ikkje lett når man har den kun i hodet og etter gode råd og tips fra oppveksten når moren laget disse. Det er en grunnoppskrift og flere forskjellige fyll med samme fremgangsmåte 🙂 Oppskriften er også mye mindre enn den me jobbet me i går.

 

 


Me laget kaker med Valnøtt, Mandel, Pistasje og Daddel fyll 🙂
Håper du prøver denne oppskriften for det er skikkelig gøy, absolutt noe å dra med mann og barn på!

Finn penn og papir, her har du oppskrifta! En GODT bevart familihemmelighet
og bruker du den syns eg du skal kreditere Ali og min fantastiske svigermor Chader <3

 

1 pakke Semuliegryn (500/550 gr)
150 gr margarin
0,5 kopp solsikkeolje
1,5 kopp mel
1 kopp melis
1 ts malt muskat
1 ts bakepulver
1/4 ts salt
2ts vanilje sukker
1/4 kopp melk (Max 0,5 kopp)
3 ts Mascher (Appelsinblomst vann)
4 ts Mewerd (Rose Water)

Hvis deigen blir “bløt” og siger ut spe den med noe mer mel
Hvis du skal bake den samme dag la den stå tildekket på kjøkkenbenken ca 6 t, skal du bake dagen etter, sett den i kjøleskapet, men la den stå ute et par timer før du begynner

FYLL:

ca 200 gr valnøtter (Bruk de nøttene du liker best)
4 ss sukker
2 ts Mascher (Appelsinblomstvann)
2 ts Mewerd (Rose Water)
Spe med vann, men blanding skal være litt fast

Du bruker sammen fremgangsmåte til både valnøtter, mandler og pistasje
Når du lager av Daddler kutter du bare ut sukker og vann

Mal nøttene i en sånn “Swwiiwiwiwiiw” på Kenwood`en og bland inn det andre godt 🙂

Del deigen i emner, ca SÅåå store! hehe Tja, litt mindre enn en golfball!?ca
Hul ut med pekefingeren som en liten sylinder, fyll opp ca halvveis med fyll, lukk toppen og rull den forsiktig i hendene. Putt “kula” så opp i….
 

……en slik med skjøten mot deg. Klem fast og forsiktig, snu den og bank den ut! Smør denne treformen med litt olje før du starter. Denne formen har me kjøpt i Libanon, men flere Arabiske Innvandrer butikker har slik og det finnes med forskjellige former. Me ha minst 2 til som er ulike,
greit når man lager med diverse nøtter 🙂

Tja, da er det bare å ta seg en handlerunde og KOSE seg, ikkje det??
Dette er en tradisjonskake og veldig vanlig når det er A`id, Ali pleier også bake de til Jul 🙂

 

 

Det kan svare seg å kjøpe nøtter i løs vekt på en innvandrer butikk 🙂 

 


Disse 2 flaskene MÅ du ha! De kosten ca 20-30 kr stk (Er ganske store),
disse får du KUN på Arabisk Innvandrer butikk 🙂

Den blanke flaska er Mascher (Appelsinblomst Vann) og den Grønne er Mewerd (Rose Water) og NEI, ingenting annet kan erstatte disse smakene

 

 


Når kakene er stekt
(ca 230 grader i 12-15 minutter) legger du de på rist, når de er kalde kan du fint fryse de
i en plastpose. Før du serverer de drukner du de i melis som vist på bildet 🙂


Dette er neppe kakene du kan smugspise uten å bli tatt!
Melis kan være ganske så avslørende! *ler* Kan også oppbevares i tett boks med matpapir mellom.

* * * *

Nå er eg ganske straks klar for kwellen! En halv hamburger er plassert i magen og nå trengs det litt kaker på bordet + Nytrakta kaffi 🙂 19.30 der i mot er eg klar med Tv2 og “Skal Vi Danse” på skjermen! Denne sesongen gleder eg med stort til, er nemligen ikkje alltid eg gidder se på, men eg krysser fingrene for Marna /Komikerfrue 🙂 Håper hun fikser dette selv om hun kom sent inn 🙂

Dessuten har eg KUN ca 10 cm igjen på første arm og eg må da klare å få den ferdig i løpet av helga?? Ja hvis eg slutter å sulle så VET eg at den blir ferdig,men du vet…“Skal Bare…” Ja eg må få ferdig den andre stolpen på FanaJakken også….for da kan eg designe lommer, vaske og klippe opp!
Men søren heller! Det der kantebåndet har ennå ikkje kommet! Har send klage til selger da! Hvis ikkje må eg jo starte en NY jakt på det perfekte kantebåndet…Det er jo en Jungel der ut av det!!

Anyway, håper du har hatt en fin dag? Formen god?

KOS DEG OG HA EN
AVSLAPPENDE OG HERLIG KWELL!

Go`klem fra ei Vibbedille i KoseModus <3

#alisdelikatesse #mamoul #libanesiskdelikatesse #tradisjonskakefralibanon #libanon #arabisksøtkake #nydelig #valnøtt #pistasje #mandel #daddel #strikkeblogg #strikkeblogger #norgesstørstestrikkeblogg #norgesstørstestrikkeblogger #topplisten #blogglisten #toppblogg #toppblogger

7 kommentarer
    1. Nå har eg sikla meg gjønå innlegget 😁
      Ååååå de såg så goe ud 😍
      Ali lage så møje fristande 😍 Eg vise Gubben alt det goa han lage, og han sikle han og 😁
      Ønske dokk ei herlige helg ❤

    2. Oppskrift er notert, handleliste er klar. Då mangler bare steiketemperaturen. Gleder meg!

    3. Åh, fikk smake Ma’amoul og andre arabiske kaker på jobb i dag. Vi har tre syriske familier i bygda, og en familie hadde sendt med ungene kaker til alle lærerne etter helgas feiring. Ma’amoulen var med dadler og jeg smakte også noe som lignet baklava med pistasje. Veldig godt! Ma’amoulen var tydelig laga med samme form som deres, men et annet mønster. Morsomt etter å ha lest dette innlegget i helga.

    4. Jane: Åååå Baklava er også himmelsk godt, spesielt når de er helt ferske 🙂 Neste prosjekt blir å lage noe som heter Knefhe, endelig funnet riktig ost 🙂

Siste innlegg