Årets Nøtteproduksjon er i gang! -Salt & Spicy

 

Selv om eg har meg en velfortjent fridag må eg likevel gjøre noe, handler vel mest om egen samvittighet tror eg. Uansett er det bare 2 uker til messe og da er det greit med det som er gjort. Dette er i grunnen kjapt
å lage, men det er jo alltid litt billig, men enkelt er det – Alle fikser det!

Oppskriften eg har brukt tidligere er ikke lenger tilgjengelig så eg og ikkje fant eg en lignende heller –
Da er det bare å gunne på og smake seg frem! Startet med å veie opp nøtter, totalt har eg 1,5 kg nøtter her. En lett blanding av mandler, valnøtter, pekannøtter, cashet og hassel.
Ikke hakk de, tøm de i ei skål som tåler litt varme.

 

 

 

 

Finner meg ei mindre skål og tømmer ei hel flaske med Akasia Honning oppi (350 gr) +
1 pose (liten) med Cayennepepper og ca 3 ts med Maldonsalt. Rører dette godt sammen.

 

 

 

 

Tømmer det så opp i skåla med nøttene. Bruk litt tid her slik at det blir blandet godt og at ingen nøtter er tørre. Der etter tar du det på bakebrett med bakepapir. Eg fordelte det på 3 brett slik at det ikke lå i klumper, men som et lag.

 

 

 

 

Inn i ovnen på 180 gr ca 15 min (Følg med på fargene, de skal bli litt mørke) Vend og snu litt på nøttene et par ganger i løpet av steketiden. Lykken i dag må være at eg faktisk kan se gjnneom glasset på ovnsdøra!!! Lenge siden gitt! Å ja, absolutt helt nydelig med ny komfyr ♥

 

 

 

 

Når du tar de ut drar du bakepapiret ut på benken slik at det avkjøles raskere. Dette blir ikke like hardt som brente mandler, du har mye bedre tid her, men få det likevel av bakepapiret før de er helt kalde. Når eg kan ta på nøttene uten å brenne meg pleier eg “pakke” nøttene inn i papiret og bare kna de litt slik at de slipper hverandre og papiret. Plukk de lett fra hverandre og ha i en skål. Selv i skåla må du gå å “kna” de litt inni mellom slik at de ikke henger i hop.

 

 

 

 

Jadda, nå er eg klar for en avslappende søndags kwell med 71 grader nord! 2 store skåler med nøtter skal pakkes i spissposer og får hver sin merkelapp. Laget også Salte Mandler i samme sleng når eg først var i gang, oppskriften på de finner du HER INNE. Dette er nøtter som blir med på messen altså, nøtter til eget julekjøkken blir nok ikke laget før i desember – Det er da den ordentlige julebaksten starter, det får da være måte på Ho Ho Ho Eg har aldri vært der at eg lager julekaker i september/oktober for så å fryse de….No No, det må gjøre i desember når julepyntingen er ferdig *Stemning*

 

 

 

 

KOS DEG OG HA EN FIN KWELL

 

 

 

 

 

 

 

Go`klem fra Vibbedille 🙂
Vibbedille på Instagram
Vibbedille på TikTok

4 kommentarer
    1. Dette ser kjempespennende ut!

      Kan jeg spørre, hvor mye (lite?) Cayenne inneholder en sånn liten pose? Jeg har bare glass, og de inneholder en del.

      Kos deg på messe, håper du kommer tomhendt hjem.

      1. Eg tok 3 ts og da var det litt igjen, basert på hvordan mine nøtter smaker (kunne vært sterkere) vil eg si du kan bruke hele posen 😀

Siste innlegg