BAK FASADEN ER DET SLETTES IKKJE JUL!

Det skal ikkje så mye til for å klare å ta et koselig Julebilde 🙂 Et par nisser kan fort gi inntrykk av en aldri så koselig kwell, for å si det sånn kan du ved et enkelt knips få alle til å tro at man feirer en helt fantastisk Jul 🙂 Forrige uke så eg selv ganske mørkt på hele jula og det gjorde ikkje ting bedre av å se at de aller fleste rundt omkring var så og si ferdig med det meste…Eg var i grunnen inne forstått med at i år gikk Jule rett vest og at eg mest sannsynlig ikkje orket gjøre noe fordi det var så kort tid igjen!! Da var DU blant en av mangen som sendte meg oppmuntrende meldinger om at eg måtte ikkje gi opp ennå, uansett hvor mørkt det så ut så hadde eg likevel sjansen til å lage til Jul hvis eg virkelig ville! Det var i grunnen det eg trengte for å få fart på arbeidsfolka! Me dundret i bordet og ga klar beskjed at NÅ var det søren meg nok! Det hjalp!

SÅ da, midt i kaoset fikk eg pyntet nå på fredag som var og det er i det minste Jul i stua! Alt annet er i grunnen mer eller mindre kaos! Om eg bryr meg? NOP! Vettu hvorfor? Ikkje skal me ha gjester og IKKJE har me heller tenkt å kose oss annet sted enn i stua så da velger me å overse resten av leiligheten for eg VET at hele leiligheten blir bra til slutt selv om det er kaos nå!

I dag har eg også fått gjort litt! Alle flaskene er klar for hjemmelaga Ingefær Shot! Eg blir alltid gira når eg ser andre lager Julegaver og tenker gjerne: “Heldigen hun! Det er gøy å lage Julegaver, men det har lett for å bli dyre gaver likevel…” Vettu? Det trenger slettes ikkje koste Skjorta om du vil lage Julegaver! Det er søren ikkje alltid like lett å skulle matche gavene som kommer inn i hus fra andre, noen tjener ofte MYE mer enn deg selv og da skal det jammen noe til…du føler gjerne ofte at du slettes ikkje strekker til?  Da er det GØY når du får til å lage noe som slettes ikkje koster skjorta! Ikkje sant? Det kan være hva som helst, et glass med brente mandler f.eks, kok og sylt EKTE rødbeter, det er deilig det! Det koster TID, men ikkje allverdens kroner. Selv var eg heldig å fikk ta ikkje i flotte glassflasker på 1 liter for en rimelig penge (Ja de er helt nye fra butikk, men når man kjenner noen som kjenner noen er det alltid litt rabatt å hente). Fine Julebånd, postlapper og juletre i tre fikk eg sykt billig på Søstrene Grene. De flaskeposene som står bak flaskene kjøpte eg på Kiwi for 12 kr stk 🙂 Da gjenstår det bare å handle til det som skal være opp i flaskene og ikkje minst koke det, skal gjøre det på lørdag eller søndag 🙂 Men eg VET, hvis og når man har litt dårlig råd er det likevel vanskelig å “ta seg råd” selv til slike ting selv om det er billig fordi alt har lett for å bli et ork når ingenting går i hop og alt er vanskelig…Spør da en god venn/venninne om hun/han kan bli med å lage, på den måte blir du nok mer motivert 🙂 Å vettu hva?? Slike flasker har de også veldig billig på f.eks Ikea 🙂 Her kan du fort slippe unna med totalt ca 50-60 kr pr gave + det hele er jo en FLOTT gave! Du har gitt bort MYE av DIN tid og ikkje minst omsorg ved å lage noe 🙂 Hva hadde du klart å kjøpt for 50 kr f.eks som kunne vært en grei Julegave? Bedre enn noe du hadde laget?
Nei, det er søren ikkje enkelt!

 

Hvis du nå sitter der og er helt akterutseilt i forhold til Jula så kan du trøste deg med at det slettes ikkje er optimalt her hos oss heller! LANGT der i fra og vel så det hehe Det er kun 6 dager til Julafta og me har ikkje sjans til å få det strøkent over alt OM me selv vil være oppegående og tilstede for å kose oss med ungene.

Det du må gjøre er å ta utgangspunkt i der hvor dere skal være, noe som mest sannsynlig er stua. Rydd så godt det la seg gjøre. Me har litt esker stående i krokene, de har eg “pakket de inn” i Juletepper og plutselig var de slettes ikkje et blikkfang lenger! Godt tips forresten 😉

 

Det er i grunne fint lite eg kan gjøre ang gangen her og DA bør eg heller ikkje irritere meg over det! Blir ikkje ryddig av den grunn! Parketten som ligger på gulvet til høyre skal inn på kjøkkenet etter Jul og hylla som står til høyre er det ingen vegg til i stua akkurat nå pga av en haug med listen som ligger på gulvet inntil den aktuelle veggen. Så lenge gulvet er RENT kunne eg ikkje brydd meg!

 

Pga av parketten i gangen er døra inn til “Bodene” (Garderoben/Hobbyrommet og Garnrommet mitt) sperret opp til en halv meter, men what to do?? Noe som skal være andre steder må foreløpig lagres innforbi her, men Garnrommet er HELLIG så der er det KUN garn og bortgjemte Julegaver og intet rot! 🙂

Vaskerommet et et SALIG KAOS og slik vil det garantert forbli langt ut i januar!! Siden både Dib, Ali og eg har vært uten kleskap den siste måneden er det ikkje noe sted å legge noen ting hva angår klær, ergo har MYE havnet ut her bare for å slippe ha det rundt omkring! Det å vaske klær er heller ikkje enkelt da det pr nå kun er plass til ett tørkestativ i gangen for tiden…Ja man kan være på nippen til å gi opp, slik eg var forrige uke, men man kan også gjøre et forsøk på å gjøre det BESTE ut av det, ikkje sant??

 

Hva betyr Jula for DEG? Tenk litt på det og erstatt de tankene med alt kaoset som opptar deg og alt det du ikkje rekker å komme i mål med. Da vil du innse at om du kommer i mål eller ei har ingenting å si for det som Jula EGENTLIG handler om  Selv om det fort kan bli en klisjè når man sier at Jula betyr å være sammen med de man er glad i så er det DET som ER Jula! Hva betyr da om mer enn et rom i huset er fullstendig kaos? INGENTING!

Hvorfor dvele ved at man i fjor hadde 16 sorter kaker/snop ferdiglaga i midten av desember hvis man kan være mer enn fornøyd med de 5 man fikk til i år? Hvis det å KOSE seg sammen med sine nærmeste og kjæreste er det som er viktigst så betyr slettes ikkje antall kaker på fatet en dritt!

At noen velger å legge ut bilder av at de tømmer alle kjøkkenskapene i november fordi alt skal være skinnende rent til Jul så er det HELT greit! Hvis du og eg blir irritert av dette så er det ME som har et problem og ikkje den som tømmer kjøkkenskapene, sånn er det med den saken 🙂 Hvorfor skal man bry seg hva andre gjør? Når du ser et glansbildeflott Julebilde så HUSK at personen bak kamera kan ha det likedan som deg og meg med både hybelkaniner bak skapet og innpakket rot i hjørnene 🙂 Det er ikkje alltid ser du at det er sannheten som kommer frem når et bildet postes. Man vil da ikkje bli peket på og man vil jo slettes ikkje at andre skal tenke at man er et rotehue uten sans for orden og system.

For å si det sånn! Dette var VÅR stua forrige uke…HELT TRAGISK OG PÅ TRYNE! Eg var skikkelig sur og forbanna og var helt inneforstått med at JULA ER AVLYST! Men, igjen: Takk til deg og dere andre som oppmuntert meg til å ikkje gi opp! Det gikk på håret kan du si og det blir tross alt Jul i STUA! Nå velger eg bare å gi F`en i resten av leiligheten for så å ta grep ut på nyåret 🙂 Når man bare har tatt en avgjørelse DA kan man slappe av! Det er rett og slett ingen vits i å stress for det kommer det intet godt ut av 🙂

SÅ da, men dette siste bildet her av “dårlige” minner ønsker eg deg en fortsatt fiine førjuls dager! KOS deg det beste du kan uansett hvordan du har det. Har DU det godt i hjertet , ja så er vel DET det beste! Er ungene fornøyde ja så er det mye viktigere enn at andre rister på hue av vaskerommet ditt!

I do not give a SHIT!

 

KOS DEG OG HA EN
VARM OG KOSELIG KWELL

 

 

 

Go`klem fra ei Meget Fornøyd Vibbedille 🙂

2 kommentarer
    1. Hei. Er en fryd å lese bloggen din. Du setter ting litt i persperktiv og peker ofte på det som betyr noe. Og humoren er så herlig. Ha en fantadtisk jul! Iris

Siste innlegg