ERTERSUPPE – Den BESTE faktisk + Grissini

 

Endelig har eg fått prøvd det ut! Ja å lage ertersuppe på fenalåret etter jul! Det gikk kanooon bra, hekkan det er den beste suppa ever! Nei, eg lyver så klart ikkje:) Har faktisk aldri likt ertersuppe eg…Så ja, det sier jo litt 🙂 Dvs jo si at de som har laget ertersuppene eg har smakt på før ikkje har vært flinke *hehe*

Vel, nå tenkte eg å fortelle deg hvordan eg gjorde. Eg har flere ganger sittet å Google “Ertersuppe på fenalår” og det kommer opp MYE forskjellig, eg plukket litt her og der og juster mål og mengde etter vår gryte og våre mager 🙂 (<—altså ang mengde)

Ok, eg startet på suppa i går, eg knakk fenalåret etter jul i 2 og la det i den store suppegryta (den tar vel en 8-10 liter vil eg tro) Fylte på med vann og lot det stå i ca 2 t og skiftet vann. I dag skrudde eg på plata, tok også opp i ertene som eg la i vann i går kwell (ertene må skylles før de has i gryta) + 2 store løk som eg hadde skåret opp. Dette lot eg koke i nesten 3 t. Skummet av fett underveis. (Etterfyll og juster vannmengden) Etter ca 3 t tok eg ut fenalåret og hadde oppi ca 8 middels store gulrøtter og 3 passe store Persillerøtter. Skar de i skiver. Etter ca 30-40 min hadde eg også oppi en hel purre som eg hadde skåret i skiver. Lot bare dette putre en stund mens eg tok å nappet fenalåret reint for kjøtt. Det var ganske mye kjøtt, skar det i passe småbiter og hadde de i suppa,
lot det bare putre videre mens eg gjorde “ting” klart til servering 🙂

 

Ingredienser:

Halvspist fenalår
7 dl Gule erter
8 middels gulrøtter
3 middels persillerøtter
2 løk
1 hel purreløk
2 lauvbærblader
Vann selvfølgelig
Salt etter smak og behag
Eg tilsatte ikkje salt

 

 

 

 

Var i grunnen ute etter et saftig suppebrød, men så dukket disse Grissini opp og eg måtte bare prøve!! Eg laget dobbel porsjon, trillet ca lillefingtykke lange pølser. Innså etterpå at de som er avbildet i oppskriften må ha vært sånn type sugerørtykke hehe Mine er sprø uten på med en litt myk kjerne. Veldig gode uansett.
Oppskriften finner du HER INNE 🙂

Middagen ble HINSIDES nydelig! Så ja, har DU et halvspist fenalår hengende et sted? Vel, da er det bare å legge det i vann og koke suppe. Eg har nå fått bekreftet at ertersuppe fint kan fryses så det skal eg gjøre.
Ble ganske mye suppe ser du 🙂

 

Bon appétit

 

 

NÅ skal eg trekke 4 vinnere!

 

 

 

Go`klem fra ei Stappmett Vibbedille 🙂

0 kommentarer

Siste innlegg