Helt enkel hverdagskjole i store størrelser – Strikkeoppskrift

Designet av Chai Crafts

 

Uansett årstid så er virkelig strikkekjoler og tunika veldig populært, så ja, da denne go`biten her poppet opp i går var eg ikkje i tvil: Den måtte plukkes med 🙂 Dessuten slår det aldri feil, hver eneste gang eg f.eks legger ut en snerten kjole så kommer spørsmålene: “Hvor store er størrelsen?”, eller “Hvordan kan eg enklest strikke den større?” Dette er noe eg i maaange år har bitt meg merke i og når eg sitter å scroller og koser meg på jakt etter noe fint sjekker eg alltid størrelsene. Ikkje fordi eg selv nødvendigvis trenger den største, men det gjør meg glad når enda flere blir inkl og kan kose seg med gode og fine oppskrifter uten at de må frem med det tjukkeste garnet. I årenes løp har eg sendt utallige mail til diverse strikkedesignere ang størrelser. Ja for det er ikkje sååå mange år siden at en størrelse XL f.eks ikkje var så mye mer enn gjerne 98 cm over brystet.

 

 

Designet av Chai Crafts

 

Ennå finnes det selvfølgelig designere som kunne har vært litt rausere i måla, men alt i alt så har det blitt myyye bedre! Noe har virkelig dratt til skikkelig og laget store og gode størrelser for damer som er større enn en standar XL. Det gjør meg glad! Eg mener, selv om det ikkje er bra å være for stor så må man jo få lov å kle seg både snertent, lekker, tøft og ikkje minst moteriktig og ikkje bare træ ei vanlig T-shirt/genser i str 5XL over hodet fordi det ikkje finnes noe annet? Det blir jo nesten som en extra straff fordi man er stor? Det gjelder jo like mye, om ikkje enda mer, butikklær. Har hørt historier fra store damer som er innom klebutikker for å kjøpe seg et antrekk, men de store størrelsene er så små at det meste stopper på låra eller under haka når det gjelder kjoler.

Må bare nevne noe, for dette gjelder jo faktisk ikkje bare klær klær, ta sokker f.eks. Det er en ting at man kan strikke sokker i store størrelser, f.eks 47, men de vil uansett ikkje passe en mann eller dame på nesten 200 kg. Like fult så trenger han sokker, kanskje HAN også har lyst på kule sokker med fint mønster? Grunnen til at eg kom på akkurat dette er at for en god del år siden fikk eg nettopp en slike forespørsel og måtte legge de små grå i bløt, men det gikk jo greit så klart. Alle er ikkje like trygge på å “bare strikke” noe tøffe store sokker, det samme gjelder egentlig også votter. Da mener eg ikkje enfarga sokker/votter hvor det bare er å legge opp flere masker, neida, sokker/votter med det samme designet som sokker i str 40 har f.eks.

Kanskje en utfordring til noen av alle de flinke sokke/vottedesignerene “der ute” ? 🙂

 

 

Designet av Chai Crafts/  Bildet av kbeardek

 

Om klær strammer litt her og der så er det veldig komfortabelt å ta på seg en kjole og være litt fin i hverdagen,
ja det gjelder for så vidt uansett størrelse 🙂 Lette kjoler i et lekkert garn kan for mange være en høydar og denne kjolen er akkurat det! Helt enkel uten de store utfordringene, ikkje så vanskelig å legge til evn litt
mønster eller flere farger 🙂

 

 

STAV
Bildene over
Str fra 83 cm til 163 cm i overvidde og hofter

 

 

* * * *

Sånn plutselig ble det litt kaldere igjen! Hjem fra trening i går var det bare 2 grader, regn og hagel! Til gjengjeld var det nydelig å legge seg, et stort + at Milo (<–katta) var kommet inn før eg la meg for da kan eg la vinduet stå godt åpent! Er Milo ut så kommer han hoppende inn vinduet og lander rett på putene våre, i følge Ali lander han alltid på hans pute haha Ikkje populært for å si det sånn. Eg har 0 problem om Milo ligger i fotenden å sover,
heller det enn å stå opp og få han ut og inn i stua!

Eg våknet hvart over 8 i dag, lå litt og sto opp etter en liten stund. Med EN gang eg kom ut på gangen “Kjente” eg at NOE ikkje stemte! Hmm gikk på badet og siden inn på kjøkkenet så tenkte eg: “Hmm har ikkje ungene gått ennå?” Banket på Amira sin dør; “Hallo?” Hører at dynene beveger seg der inne, og så: “Mmmm Hæ? Oj! Shit! Faen og!” Forsovelse nr 1. Kommer inn  i stua, reagerer på at døra til Dib sitt rom er lukket, den står ALLTID på vid gap når han er gått, banker på døra og det er paniske bevegelse og lyder fra den senga kan du si!! “Åååå nei, eg GLEMTE å sette på alarmen, ååå nei!!” Han er kjappest og er påkledd og klar før eg har kommet meg tilbake på kjøkkenet. For å si den sånn, eg vekket han 08.26 og 08.35 satt han på bussen og det ER et stykke ned til busstoppet haha Amira hadde litt bedre tid og skulle ikkje gå før 10 på 9, men likevel, en veldig rar morgen.
Dib pleier jo å gå 06.15 så det å våkne så sent som i dag har aldri før skjedd! Han skulle innom skolen ei stund først og så ha kjøretime halv 10, men nå ble det rett til kjøreskolen i steden for.

Eg? Ja eg kunne jo bare skjenke meg en god kopp med kaffi og krype opp i go`stolen og nyte morgenstundens fred, et privilegium me nav`ere er så heldige å ha, stort sett hver morgen. Andre morninger er me kanskje bare glad for at me kommer oss ut av seng, eller? I det hele tatt våkner!

 

 

 

LAG DEG EN GOD DAG,
DET FORTJENER DU!

 

 

 

 

Go`klem fra ei Optimistisk Vibbedille 🙂

0 kommentarer

Siste innlegg