Hva med felles Nyttårsforsett? Er du med?

 

Alle har me nok hatt opp til flere forsett i årenes løp, noen mer hårete enn andre. De fleste forsetter går som regel ut på å slutte med en uvane, som f.eks røyk/snus, andre er sunnere livsstil og begynne å trene – Eller, trene mer. Dette er også de forsettene som ryker fortest, stort sett før utgangen av januar…de seigeste holde til litt ut i februar, men så er det rett tilbake i gamle mønster. Me er og blir noen vanedyr og endringer trenger som regel litt tid på seg og det nytter ikkje å legge press på heller, da blir me som treåringer i den verste trassalderen.

De enkleste løftene å bryte er jo de me gir oss selv, de aller fleste nyttårsforsetter er jo nettopp det; Endringer me ønsker for oss selv, ergo går det jo bare ut over en selv om de brytes og da er det ikkje så farlig. Ingen andre enn deg selv blir i så fall sur, og ingen blir såret. Da er det vel på tide å endre stategi? Hva med noen løfter som inkl andre enn deg selv? Da er det jo med gang verre å bryte, ikkje det?

Hva med noen løfter som går på hvordan me oppfører oss i det offentlig “rom”? Som i SoMe f.eks? DER er det virkelig stort forbedringspotensiale hos veldig mange! Ja, nesten hos de fleste kanskje?
Hva med å gå inn i 2021 med noe mer ydmykhet, kanskje starte med det?

Sånn generelt så kan me jo love oss selv at når man føler seg provosert av noen sitt innlegg og virkelig har lyst
å hamre løst på tastaturet så setter man seg på hendene og teller til 100? Eller tar en runde rundt huset? Da VET eg at det du så skriver under innlegget vil være mildere enn det du først hadde tenkt å skrive, eller?
Kanskje du da har tenkt deg om og lar heller vær å skrive noe i det hele tatt?

-Slutte å le av dumme spørsmål? Dvs spørsmål du syns er dumme.
Husk at det er ALLTID nybegynnere blant oss og alle er ikkje født verdensmestre.

-Husk å ordlegge deg godt i en diskusjon, bruk evn et smil for å myke opp for å unngå misforståelser som fort kan skape dårlige stemning. Det er fortsatt vanskelig å lese et tonefall, selv om alt ikkje bør tas som verste mening.

-Vær hjelpsom når noen spør om hjelp eller råd.

-Gi ros! Det er ikkje alltid sannheten er på sin plass, eller la vær å svare. Scroll forbi.
Ingen forlanger at du skal slenge med leppa, det er i så fall ditt eget valg.

-Svar på det en trådstarter spør om, det trengs ikkje kveruleres over personen sine valg. La vær å skrive noe som helst om du ikkje har et svar til spørsmålet. Dette er ofte tråder som havner ut med 100`vis av kommentarer uten at trådstarter ble noe klokere. Altså helt unødvendig.

-Ikkje kopier oppskrifter eller bilder. ALT av oppskrifter og bilder SKAL krediteres rettmessig eier,
det finnes intet unntak.

-For all del, ikkje stjel andre sine design og legg det ut som eget. Det er det laveste av dem alle.

 

Ellers? Vær snill og grei, ja vær mot andre slik du ønsker at andre skal være mot deg.

Alle har me enten på den ene eller andre måten hatt et tøft år i år, mye av 2020 blir dratt med inn i det nye året. Sånn er det bare! La oss sammen starte det nye året med en god tone og la den vare
lengre enn kun ut januar, ok? Skal me prøve? Ingen kan tape på dette 🙂

 

 

LYKKE TIL!

 

 

 

Go`klem fra Vibbedille 🙂

9 kommentarer
  1. god morgen,dette er lett for meg å love og jeg er så utrolig enig med deg ,og jeg tenker att er det et svar,en komentar eller lignande jeg ikke liker,ja da skruller jeg videre til noe som er litt mer slik jeg er :=) 2 ganger har jeg hatt nyttårsforsett der jeg ikke skal spise snop og usunne greier i ett år og begge gangene greidde jeg det uten problem :=) gikk ned noen kilo også da :=)

  2. Ett godt forsett.
   Takk for mange fine stunder i bloggen din dette året og. Så bra noen skriver som deg.
   Godt nyttår.

  3. Fortsatt god romjul. Dette burde alle tenke over. Er så godt skrevet. Burde vært enkelt for alle.
   har man ikke noe godt å si kan man la være å si noe tenker jeg. Greit at man kan være uenig i ting, men si det da på en ordentlig måte 🙂

  4. Godt skrevet og så enig❤️ Dette er forsetter som mange bør ha🤗
   Godt nyttår

  5. Veldig gode nyttårsforsett 🥰 Jeg er helt enig med deg 👏🥰

Siste innlegg