Hvorfor er det greit at mannfolk tar seg godt betalt?

 

Dette er en forlengelse av DETTE INNLEGGET som eg faktisk postet i natt! Det er herlig å se at så vanvittig mange er enige, men samtidig får det meg til å undre på noe annet: Hvorfor er det sånn at mannfolk alltid får mer betalt enn oss damer? Me har jo lenge kjempet for likelønn i arbeidslivet så hvorfor skal me finne oss i å få dårligere betalt med andre ting me driver med, ja som er mer hobbybasert?

Som eg så vidt nevnte i forbindelse med det forrige innlegget; Ta en titt på Julemessa hvis du tar turen i år, legg merke til priser. Veldig ofte er det en stand som selger snekker-/treskjærerarbeid, det er det oftes mannfolk som lager. De lager utrolig MYE flott, ja alt i fra små bruksting til oss som strikker til store og skamflotte leker! Folk går jo mann av huse og snekkeren/treskjæreren har ofte bestillingsliste lange som år. Det er sjeldent at folk klager pga prisen! WOW! Det er som status å regne å ha f.eks en “Hjemmesnekret” gyngehest eller andre leker. Ja det er dyrt med treskjærerarbeid, det er det vel verdt så ingenting å si på det. Dama på nabobordet må der i mot nesten krangle for å få folk til å skjønne at garn koster penger og at hun strikker ikkje gratis, hennes tid er like dyrbar som snekkeren sin. Ei kofte strikket for hånd er søren ikkje noe billigvare!

Slik som dette er det MYE av. Kan jo komme med et egen erfarte tilfelle: Ali er kokk og konditorbaker av yrke (Jobber ikkje nå) Han har mange ganger fått spørsmål om å lage middag til selskap eller fest og prisen som blir tilbudt er søren ikkje snau eller kjip-Det er ganske vanvittig hva noen er villig til å betale for en hjemmelaget middag for 8 personer. Men eg? Ja eg har veldig ofte fått spørsmål som: “Ja eg regner jo med at du Vibeke baker et par kaker og tar med?”. Nå har eg ikkje noe i mot å bake et par kaker for å ta med på noe eg skal delta i eller til noen eg kjenner, men forskjellen er at Ali får tilbud om penger…Dette har skjedd mange ganger. Det er også ganske utrolig hva han har fått tilbudt for å lage grønnsakkasser og platåer til blomsterkrukker, ja slike som han har laget til oss. Men eg? “Siden du stort sett strikker likevel så trenger eg et par gode ulsokker!”

Eg tror gjerne me damer er redde for å skryte av det me lager, ergo den lave prisen, kanskje? Mange er dårlig å ta til seg kompliment og me er flinke til å snakke oss selv ned og f.eks si: “Å ja nei, eg hadde noen nøster liggende så eg tenkte det kunne være kjekt med ei lue”. Me må rett og slett bli flinkere å SKRYTE av oss selv, når noen skryter av kofta me har på oss må me heller gi et inntrykk av hvor mye arbeid det var og ikkje bare hvor
gøy det var å strikke 🙂 Eg må nesten le litt av oss selv ♥

MEN!! Gi en mann strikkepinner og garn, lær han å strikke og han er Rikskjendis over natta om ikkje verdenkjendis *ler*. Ja det er forsidemat og nesten for sensasjon å regne! Ingen stiller spørsmål til hvorfor de enkleste pannebånd strikket av en mann koster 500 kr hehe. All ære til mannen, ja for han har jo fått til noe som
me damer ikkje har skjønt…eller er det kun fordi han er mann?

Eg syns det er flott at menn strikke og enda flere burde gjøre det, dette er ikkje mannen sin feil, men det er nok noe me alle kan takke oss selv for. Enda mer grunn for å endre på det hele og ikkje bare slå oss til ro med at “Jammen det er bare sånn”.

 

 

 

TROR EG SKAL BLI EN
MANN I MITT NESTE LIV…

 

 

 

 

Go`klem fra ei noe lattermild Vibbedille som samtidig rister på hodet 🙂

0 kommentarer

Siste innlegg