Juleglede Nr 4 – Siste sjanse for nå er det JUL!

Reklame | Holst Garn

 

Det har virkelig vært en koselig desember med gavekos hver søndag så dette blir nok å gjenta til neste år 🙂 Koselig å kunne gi bort sååå flotte gaver og disse her fra Holst Garn skulle eg mer enn gjerne beholdt selv! Det dumme nå er jo at tollgrensen forsvinner fra nyttår, men det skal IKKJE stoppe meg fra å bestille fra Holst Garn!! Det absolutt en av mine største favoritter ♥

 

Altså, eg har ikkje bare en slik garnpakke, men….

 

 

…2 stykker! En i “Silver Grey” og den rett over her heter “Sweet Pea”, nydelige farger begge 2. I hver pakke er det 4 nøster med Holst Supersoft  3 nøster Titicaca ♥ I hver av pakkene er det nok garn til å strikke f.eks en “Ingen Dikkedarer” genser (Str opp til M). Genseren strikkes evn med en tråd av hver kvalitet. Det er kun et forslag fra Helle Holst som har sponset gavene, du kan jo selvfølgelig strikke akkurat det du måtte ønske. Eg kan i allefall gå god for at garnet er fullstendig HIMMELSK lekker ♥

Men ok, hva skal eg finne på i dag da!? Jooo! Fortell meg hva den BESTE Julemiddag er? Den du liker over all annen julemat 🙂 Me skal ha Kalkun på Julaften og eg gleder meg som en unge hvert år, det er bare skikkelig godt ♥

 

Da har du frem til onsdag 25. desember, altså 1.juledag å fortelle meg dette.
Skriv i kommentarfeltet under innlegget her

 

Vil minne om at “Ja Takk”-meldinger og andre meldinger på Facebook ikkje blir regnet med i trekningen,
det er her inne under innlegget du må skrive om du vil bli med 🙂

 

Da er det bare å ønske masse LYKKE TIL 🙂

 

 

Planer for dag…hmm anser meg selv så godt som ferdig nå, skal bare sveipe litt over her og der siden me får besøk i dag, men ellers? Vel, tror eg kommer til å sitte her å strikke, ja og ellers bare nyte freden 🙂

 

 

 

 

KOS DEG OG HA EN
FORTRYLLENDE FIN SØNDAG

 

 

 

Go`klem fra ei godt fornøyd Vibbedille 🙂

172 kommentarer
    1. Må ha ribbe, medisterkaker, surkål og potet. Og svoren på ribba må være sprø, egentlig så hadde jeg klart meg med bare sprø svor……😂😂 Og riskrem med rød saus til dessert selvfølgelig!🥰 God jul til deg, Gro Vibeke, fint navn du har, forresten!😊

    2. Min aller beste julemiddager pinnekjøtt. Kålrabistappe og masse sylteagurker hører til. Poteter trenger jeg ikke. Da er det jul da. 😉

    3. Det blir ikke jul uten røykt pinne kjøtt, mandelpoteter, kålrabistappe og gulrot

    4. Hei! 😊
      Det er ribbe, surkål, sosisser, og poteter. Tyttebær hører til. Langstekt ribbe og sprø svor må det være. Til en slik tung julemiddag har vi ofte valgt en nydelig is. Stappmette er vi klar til å starte den spennende åpningen av pakkene under treet. God jul til alle dere! 😊🎅💕

    5. Jeg eeelsker pinnekjøtt, og MÅ ha det på julaften, med rotmos og mandelpoteter, og hjemmebakt potetlefse 😋 i tillegg har vi ribbe, pølse og surkål 😂
      Til dessert er det krumkakeskåler med multekrem 😋
      Nyttårsafen er det tradisjon med deilig kalkun, ris og hjemmelaget waldorfsalat 🥰
      Riktig god jul til deg og dine, og måtte det nye året bringe massevis av glede og gode minner 🌟🎁🎄

    6. Verdens beste julemiddag for meg er pinnekjøtt. Trenger ikke en gang tilbehøret 🙈 I år er det svinesteik med svor, for det er tradisjonen når vi feirer med min manns familie med danske aner. Pinnekjøttet kommer på 2.juledag, heldigvis ❤️ God jul til dere alle 🎅🎄

    7. Min favoritt-julemiddag er pinnekjøt og blandingsmør frå Brudavoll, dampa på bjørkekvistar som me høgg sjølve, og dei skal det vere bark på. Dei vert lagt i vatn og skrubba med børste får dei vert lagt i panna, og maten vert lagt på. Ei fantastik lukt fyller huset etterkvart som maten dampar 😀 (y) Rabbestappe, surkål og rødkål er godt fylgje – og poteter sjølvsagt.
      Til kaffien etterpå må det vere himmelsk lapskaus i gele og nypiska kremfløte. Rett og slett himmelsk!!

    8. Pinnekjøtt er julemiddagen! Men, var veldig lei av det for flere år siden, og fikk ferdigstekt kylling da det var enklest for mamma, mindre stress for henne siden jeg var sær. Så egentlig liker jeg vel ribbe best 🎄 Fikk kveite til første-dagsmiddag av min svigerinne, og det var så utrolig godt! Lettere middag og godt tilbehør (prøv å piske rømmen litt).

      Setter veldig pris på julegledene og bloggen din! 😍 Håper du nå unngår disse “ja takk” innleggene. Men, kunne jeg bedt om en liten tjeneste? Du “reklamerer” / skriver mye om Nille og Linde garn. Strikket meg Majas Mamelucker (gratis norsk oppskrift) i ren ull, men ble for optimistisk med tanke på garnforbruk, så mangler noen få meter på å få felt av. Du får jo med deg det meste uansett (synes jeg!), kunne du nevnt i et innlegg om de kjører rabatt på Nille? Får det lettest med meg da! 😂 Så får jeg felt av og tatt de i bruk 😀

        1. Det er den som heter koks melert, mener jeg. Deilig garn, litt strikkete, men regner med et milobad fikser det! Følger bloggen din daglig, som om du husker å skrive om det er jeg ikke i tvil om at det er slik jeg finner ut at det er på tilbud enklest. Skal jo kun ha et nøste, men derfor er det jo også gøy med tilbud siden det blir overskuddsgarn 😄

    9. På julaften mååå det være pinnekjøtt. Men én anna ny favoritt jeg har skapt de siste årene, er ribbe med asiatisk vri. Ribbe som er kutta i småbiter og freses på panna med små gulrotterninger. Så heller jeg over hoisin saus. Serveres i hjemmelaga kinesiske pannekaker og toppes med vårløk, agurk og opphakka sprø svor. Naaaam!! Det skal jeg lage til nyttårsaften i år 😌

    10. Her er det ribbe,innmatpølse,medisterpølse,surkål,potet og ribbefett. Multekrem eller riskrem til dessert. Ååå hva jeg gleder meg 😍
      God jul til deg og familien 🙂

      1. Ribbe med surkål, potet, rødkål og waldorfsalat. Selvfølgelig en god og feit brun saus.

    11. Her blir det ribbe, sosisser, hjemmelaget surkål og mandelpotet. Til dessert multe med krem. Det r julaften for meg🤶🏻🎅🏻 Riktig god jul, kos deg med siste rest av gjøremål og strikking🤶🏻🎅🏻

    12. Vår julemiddag er ribbe og pølse. Riskrem til dessert. Gleder meg.🎅🌲🌲

    13. Vi pleier å ha kalkun på julaften, men senere i jula blir det både ribbe og elgsteik. Like godt alt sammen syns jeg. Kalkunen er krydret for et par dager siden og står på et kjølerom og tiner. I morgen (lillejulaften) får den komme inn i varmen. Og tidlig julaften havner den i ovnen for langtidssteiking. Blir jo så mør og god den kalkunen at vi greier nesten ikke stoppe å spise. Til dessert pleier vi å ha multekrem og riskrem.

      1. Sjølve julaften må vi ha fåreribbe, mårpølse, kålrabistappe og potete😋 og til kaffien etter på er det karamellpudding med krem, multesylte og krumkaker …… å kor eg gler meg😀. God jul til deg og alle som er innom.🎅🏽🤶🌲

    14. Favoritt julemiddag er ribbe, medisterkaker, surkål og rosenkål. Riskrem med rød saus til dessert.

      Nå er gaver i hus, jeg har bakt helt minimalt, kun laget mandelstang. Karamellen gikk i søpla da alt gikk gæærnt og smøret pipler ut av massen. Så nå slenger jeg beina på bordet og strikker.

    15. Julemiddagen er ribbe, pøse, surkål og mandelpoteter. Tyttebær og sennep😊 Multekrem og krumkaker tildessert🎄

    16. Her er det ribbe, medisterkaker og julepølse som er favoritt og tradisjon😀 Gleder meg masse til julemiddagen😊😊.
      Ønsker meg nytt strikkegarn nå som alle julegavene er ferdige😃
      Ønsker deg en riktig god jul!

    17. Ho ho ho,🎅🏻 jeg kan ikke helt bestemme meg, om det er ribbe m tilbehør, eller kalkun med stuffing og tilbehør… og så røkt pinnekjøtt da… Alt smaker veldig godt, spesielt i selskap med familien! 🥰 Hmmm etter litt elle melle metoden tenker jeg det blir.
      1. Ribbe
      2. Kalkun
      3. Pinnekjøtt .
      🎄 God jul
      med god mat, hyggelig selskap og strikkepinner. 🧶🥢 All you need is love, og noen strikkepinner ❤️

    18. Hei hei, her i huset kjører vi dobbel midddg julaftenen. Jeg og datteren er mest glad i ribbe og alt tilbehør, mens gutta i huset sverger til pinnekjøtt. Så dobler vi likegodt desserten også, gelé m/vaniljesaus til «barna» ( 17,21, 26 og 32 år…) og moltekrem m/ krumkaker til de voksne 🙂
      God jul til deg og dine , juleklem

    19. Me skal ha pinnakjøt – urøykt – på julafta, med poteter og nepestappa😋 (kålrabistappe). Planlegg alltid dessert, men som oftest orkar me ikkje det😂 Så då blir det kaffi, julekaker og smågodt sånn utpå kvelden i staden for😊

    20. Vi har bestandig spist ribbe (barnas favoritt) på julaften, med medisterkaker, sossiser, medisterpølser (røkt og urøkt), rødkål, mandelpotet, rosenkål og glaserte gulrøtter som tilbehør.
      Første juledag har vi pinnekjøtt (min favoritt) med rotstappe og mandelpoteter.
      Andre juledag har vi torsk (fars favoritt) med mandelpotet, gulrostuing, trillerter og bacon.

      Men, i år blir alt anderledes. Det blir kalkun på julaften hos svigermor, første gang vi skal feire julaften utenfor hjemmet vårt.

    21. Pinnekjøtt! Gleder meg til det i morgen.
      Takk for en inspirerende blogg. God jul til dere alle!

    22. Her er det pinnekjøtt, hjemmelagde kjøttkaker og pølser (vanlige kjøttpølser -ingen her liker julepølse) som er middag, sammen med kålrotstappe og poteter. Middagen henger igjen fra da jeg var liten -og kjøttkaker og pølser skyldes at jeg ikke var så glad i pinnekjøtt. Det kan jeg trygt si har endret seg.
      Mannen vokste opp med kalkun til jul, men da han smakte julemiddagen hos oss første gang var det ut med kalkun og inn med pinnekjøttet for alle penga. Vi damper nemlig ikke bare pinnekjøttet, men legger det på rist og steker det i ovnen de siste 10 minuttene før servering. Da blir det passe sprøtt i stedet for “vassent” som han mente pinnekjøtt var.

      Holstgarn kommer jeg også til å slite litt med å ikke bestille, men jeg trodde det var bare mat og medisiner/kosttilskudd som gjelder fra 1.januar og at resten skulle komme 1.april? Må dobbeltsjekke den kjenner jeg, for jeg må få bestilt opp litt mer Holdstgarn i grå i alle fall før jeg kan gi meg. Har ei stor kone med gult garn her nemlig, og har lyst til å strikke en jakke i striper med gul og grå.

      God jul til deg og dine dersom jeg ikke rekker å stikke innom mer før julaften er over! Håper dere får en koselig feiring og flotte dager sammen!

    23. Hei. Først må jeg få si god søndag.
      Her blir det bare min mann og jeg på julaften. Det er ikke flere pga de fleste er ikke blant oss lenger. Og min mor er på sykehjemmet og det er langt unna.
      Her blir det pinnekjøtt og svineribbe, svinemør, hjemmelaget kålrotstappe og hjemmelaget surkål. Og til dessert blir det multekrem eller riskrem om vi orker.
      Pakker blir det ikke ettersom vi var på ferietur i november. Men jeg fikk likevel julegave hos min mann en ny ipad som jeg har ønsket meg.
      Nå ønsker jeg deg en riktig god jul🎄🎅🎀.

    24. Ribbe er obligatorisk på julaften.☺️ Men på nyttårsaften må det være kalkun.
      God jul🤶🌲

    25. Kalkun med stuffing av svisker, nøtter, abrikos og tlrked tranebear. Da er det deiligste eg veit.

    26. Den BESTE julemiddagen for meg er pinnekjøtt med kålrabistappe og kraft 😊
      Vi skal også ha kalkun på julaften i år😊
      Nyt dagene fremover, det fortjener du 😊
      En riktig God Jul til deg og dine 🎅

    27. Ja dumt at tollgrensen fjernes. Jeg tror nok at man nå kommer til å regne mere på hva man bestiller fra utlandet. Men som du sier, har man virkelig lyst på noe så bestiller man uansett. Jeg har ikke prøvd Holst garn så det vil bli et nytt bekjentskap, om jeg vinner.

      Hos oss er det pinnekjøtt julaften og ribbe på en av de andre juledagene. Dette spiser vi kun i julen så bare lukten minner om jul.

    28. Vanskelig å velge, men pinnekjøtt tar en knipen seier hos meg. Vi har det med mandelpotet, kålrabistappe og pinnefett. Og så blir det ikke skikkelig jul før dampet mårpølse kommer på bordet. En tradisjon svigermor har med seg fra Sunnmøre.
      Riskrem er også fast dessert. Med marsipangris i premie (som ingen liker) – er det ikke rart med disse tradisjonene vi holder på?

    29. Julemiddag her er både ribbe og pinnekjøtt.. Har 3 barn som liker forskjellig, så da må jeg lage begge deler så alle blir fornøyd.. Og riskrem til dessert🙂

    30. Her er det hjemmelaget pinnekjøtt av lammet vi kjøper hver høst.
      Kålrabistappe, rødkål, pølser og poteter er tilbehør.
      Jeg er litt mot strømmen , er ikke så glad i pinnekjøtt men koser meg med tilbehøret.
      Ønsker deg og dine en god og fin jul.

    31. Hjemmelaget pinnekjøtt. Salta på hobbyrommet og tørket i kjelleren. Helst av villsau. Sammen med familien. 🎄🍽❤️

    32. Hos oss er pinnekjøttet den ultimate julemiddagen. Gleder meg sånn! God jul til deg og dine, og takk for en inspirerende blogg!

    33. Her er julemiddagen Ribbe, julepølser og medisterkaker. Ikke alle er like glade i selve ribba. Derfor bruker vi Familieribbe. Og i år skal eldste datter og hennes familie være her. Og han er vant til Skinnesteik. Så da sørger vi for at det blir det også. 1. Juledag blir det Pinnekjøtt. Det hører også med i jula. God jul til deg og dine Vibbedille. Har vært morro å følge deg i julestria.

    34. Lutefisk på hjemmelaget lefse med meierismør, da blir jeg som barn igjen😍 God Jul til deg og dine Vibeke 🎅🤶❤❤

    35. På julaften blir det ribbe, men jeg gleder meg mer til kveitemiddagen vi skal ha senere i jula. Kveita er fisket av onkelen min som er 85 år!
      Du har allerede “lurt”, eller inspirert, meg til å opparbeide et bra lager av Holst-garn i løpet av høsten. Nå har jeg nok garn til et par gensere og en bra bunke sofaputer, tror jeg. Men jeg sier jo ikke nei takk til noen nøster til 😀
      God jul til deg og dine! 🎄

    36. Vi har pinnekjøtt julaften, et must!
      Ellers i jula blir det ribbr, et fiskemåltid, og nyttårsaften blir det kalkun.

    37. Som vestlending er det kun pinnekjøtt som gjelder. Men vi har innført en liten ribbe, fordi det også er veldig godt. Restene av den blir til pålegg første juledag. Tilbehør er poteter og kålrabistappe. Da er julaften komplett for oss🎅🏼

    38. Denne gangen må jeg bare være med! Holst er nok en liten favoritt her også, etter at du hadde fristet meg nok ganger. Favorittgenseren som snart er oppbrukt er Ravello. Favoritt på julematfronten? Tja, hos oss er det i alle år blitt servert ribbe, medisterkaker og julepølse. Blir ikke jul uten! Inntil for noen år siden likte jeg ikke ribbe og surkål, men det er noe som MÅ være med nå! Sprø svor….det BESTE som finnes!!

      Ønsker deg og dine noen fine dager i juleinnspurten 🙂

      Stor klem fra meg

    39. Lutefisk på hjemmelaget lefse med meierismør, da blir jeg som barn igjen😍 God Jul til deg og dine Vibeke 🎅🤶❤❤

    40. Beste julemiddagen er den som nytes med hele familien rundt bordet ❤️På bordet må det være både pinnekjøtt, ribbe, julepølse, kjøtt- eller medisterkaker, potet, rødkål, surkål, kålrotstappe og saus. 🙂

    41. Når duften av pinnekjøtt brer seg i huset, da er det jul😍 Tradisjonelt tilbehør med kålrotstappe og potet. Riskrem med rød saus til dessert✨ God jul og takk for mange timers bloggkos gjennom året😘

    42. Hos oss er det pinnekjøtt som gjelder, alle sammen uten om en datter. Hun får komle siden det er det beste hun vet. Og vi er mange 21 stykker, 5 barn med partnere og 9 barnebarn + det10 på vei 😊 Så må vi ha potetkaker til, det smaker himmelsk. Takk for en fin blogg du skriver, leser den hver dag. God jul til deg og dine 🎅🌲🎂🍬 føler jeg kjenner dere litt alle💞

    43. Ja takk !!!

      Julaften er det ribbe med alt tilbehør. Dessert er riskrem, multekrem eller is. Vi gleder oss!!

    44. Først: tusen takk for en finfin blogg 😍 min julemiddag er ribbe med poteter,gulrøtter, blomkål,surkål og lefser 👍😍 kjedelig i år,da jeg er syk og har litt lite smak,men det kan jo endre seg🤞om jeg er den heldige vinneren ville jeg gjerne hatt sweet pea. Blir mormor til ei jente i mars💝
      Hilsen Janne Linjord Nesland

    45. Hi,og god jul.Her I huset er det pinnekjott,poteter,gronnsaker,risgrot med mandel for presang og krumkaker.

    46. Pinnekjøtt er den optimale julematen her i huset. Kokt i grønnsakskraft ala Helstrøm👌
      Ellers må jeg si at den lillafargen var helskjønn, og den grå var jo bare lekker😍😍
      God jul🎄

    47. Jeg traff mann min på grøftefylla høsten 1995… 1 uke senere flytta han inn og 2 måneder senere forlova vi oss. Jula 1995 var altså første året han – som da var 21 år – lagde julemiddagen til oss ❤ Vi har ALLTID ribbe og medisterpølser, mandelpotet – eller “Vallerser” som han kaller dem – surkål og rødkål. Han lager verdens BESTE og SAFTIGSTE ribbe ❤ Det har han IKKE arva fra sin mor, for hu stresser så ribba blir tørr… Min elskede lager fremdeles julemiddagen vår, og i år kommer eldste sønnen vår på 21 sammen med sin samboer og vår yngste sønn på 20 sammen med sin kjæreste. Første året alle 6 er sammen på juleaften. Det blir kos, og vi gleder oss villt til middag ❤🎄🎅

    48. Den beste julematen for meg er lutefisk 😀🎄 Den spises kun en gang i året i Julen og er en like stor gastronomisk glede hver gang 😀😀😀 Sweet pea hadde vært fint å vinne, da hadde jeg strikket en genser til min datterdatter 😍God Jul 🎄🎅🎄

    49. Hos oss e det pinnekjøtt med kålrabistappe, potet, sosisser, tyttebærsyltetøy og rødkål. Nammenamm
      Og når alt det har sunket godt ned i magen har vi multer med krem og krumkaker, og vaniljeis med o’boy til ho tøtta mi som ikke liker multer.
      God jul 🎄.

    50. Hei😊
      Her blir det pinnekjøtt, som alltid. 😉 I år har jeg ikke “prøvesmakt” på julebord..
      Gleder meg som en unge!!!! 😍
      God jul!! 🎄🎅

    51. Barndommens julemiddag er kokt torsk – aller helst nyfisket – med eggesmør, gulrøtter, potet og sennep. Nå, som vestlending, blir det røykt pinnekjøtt kokt oppå mandelpoteter, servert med kålrabistappe. Min dessert multekrem, de andre i familien riskrem med jordbærsaus. God jul, Vibbedille!

    52. Blir ikke jul ute ribbe og medisterkaker; poteter, surkål og brun saus er tilbehøret. Desserten må være riskrem med rød saus. Ganske tradisjonelt altså, men aldeles nydelig 🤶 GOD JUL 🎅

    53. Det må være kalkun med sage and onion stuffing og yorkshire pudding på julaften. Ribbe blir det 1.juledag med østlandsk mann og da blir min form litt dårligere 2.dag siden jeg ikke tåler svin noe særlig. Må bli jul for alle og det er en gang i året. Den nye tollregelen er 1.1. for næringsmidler og 1.4. for andre varer fikk jeg nylig vite så da har du enda litt tid. Jeg har ikke prøvd dette garnet enda og skulle jeg være heldig å bli trukket ut denne gang kan det vel fort bli enda trangere på hobbyrommet. Ha en strålende flott jul med dine kjære og nære Gro Vibeke og takk for alle fine innlegg og tips i 2019. Gleder meg til å se hva du kommer med i 2020 😘

    54. Jeg er vokst opp med svineribbe, men har fått veldig sansen for pinnekjøtt etter at jeg kom inn i familien til mannen min.
      Vi bor i barndomsheimen til mannen min, og har fortsatt tradisjonen med å lage pinnekjøttet sjøl.

      På julaften har vi langstekt svineribbe med sprø svor, dampa pinnekjøtt som brunes noen minutter under grillen, sunnmørsk mørpølse, sosisser, rotmos, mandelpoteter og surkål. Jeg gleder meg! 😀
      Vi blir 14 til bords i år: Svigerfar og mannens brødre med familier i tillegg til oss sjøl.

      Jeg har strikket med noe Holstgarn før, bl.a sjalet Rock Island, design av Jared Flood. Det strikket jeg i Holst Samarkand, ull/silkeblanding. SÅ lett og mjukt!

    55. Så fine gaver🤶🎄🎅 Her må vi ha ribbe, skinkestek og medisterkaker med grønnsaker og surkål på julaften. Og riskrem til dessert❤ Kalkun er også kjempe godt, det spiser vi på nyttårsaften. Ønsker deg en riktig god jul🤶🎄🎅 Klem

    56. Her blir det full pakke, pinnekjøtt, svineribbe, kålrabimos, surkål og rødkål og mandelpoteter, og så må gubben ha steikt tørrmør og fenalår til..Dessert, orker vi det?? karamellpudding!!

    57. Pinnekjøtt liker jeg, med deilig kålrotstappe. Også må jeg ha moltekrem på julaften 😍. Riktig god jul 🎅

    58. Pinnekjøtt er absolutt en favoritt men er glad i god mat så syns egentlig alle julemiddager er gode, kjøtt eller fisk 😊
      God jul til deg å dine å riktig godt nyttår 🎅

    59. Den beste julemiddagen er medisterkaker fra Gilde, hjemmelaget rødkål med litt julekrydder, hjemmelaget kålrotstappe og poteter (mandel, men helst gulløye). Og multebærkrem til dessert en eller annen gang mens vi åpner pakker. Ønsker deg og dine ei fin og fredelig juletid! 🎄🎁

    60. Som tidligere dansk må vi ha svinekam med sprø svor, frikadeller, dansk medisterpølse og masse brun saus. Som tilbehør har vi hjemmelaget rødkål, potetchips, karamelliserte små poteter, ripsgele og surt. Desserten bli ris a`lamande med rød saus og rørte jordbær.

    61. Lutefisk🤩 jeg kan maule bare lutefisken🙈 spiser det kun til jul og da med bacon, baconfett, ertepuré og mandelpotet. Nesten sånn at jeg sikler når jeg tenker på det😂😂
      Og favirittdesserten over alle etterpå, nemlig multekrem 😍
      En riktig god jul og et godt nyttår til deg og dine☺️

    62. Oppvokst med ribbemiddag på julaften, noe som gjorde at jeg de første 15 årene av livet spiste kun potet og kokt julepølse på julaften 🙈 har blitt “voksen” nå og tar et stykke ribbe når jeg får det servert 😉 men om jeg noengang skal stå for middagen selv, så blir det nok heller en god hjorte-eller elgstek 😉
      Men julestemningen kommer sammen med krumkaka, ingen jul uten 😉

    63. Min beste julemat er ribbe med potet , rødkål svisker og saus. Vi serverer også julepølse og medisterkaker ved siden av, men selv tar jeg bare ribbe. Gleder meg.

    64. Den beste julemiddagen er ribbe, kjøttkaker, surkål, saus og poteter! Og moltekrem til dessert! Gleder meg!
      God Jul🎄🎄

    65. Beste middagen til jul er kokt kveite, gulrot og potet, rømme og smeltet meierismør.
      Til dessert vaniljeis med varme multer med whiskey.
      Det er min barndoms julemat.
      Nå har jeg bøyd meg for flertallet og spiser pinnekjøtt med rødkål, kålrotstappe og potet.
      Til dessert er det både karamellpudding og riskrem.

    66. Det blir ikke jul uten pinnekjøtt på julaften <3 Vi spiser til vi sprekker og så spiser vi litt til 😛

      Nå er det to dager til på jobb så starter julefeiringa 🙂

      Ha ei strålende God StrikkeJul 🙂

    67. Pinnekjøtt på julaften må jeg ha men ikke alle er enige så vi har ribbe og medisterkaker også.

      God jul til deg og dine. 🤶

    68. Vi liker pinnekjøtt best, men har gjerne ribbe 1. Juledag. Og så må det kveite til 2.Juledag. Alle middagene med alt godt tilbehør og koselig selskap. Ha en super jul med masse strikking, det blir det her😀

    69. Pinnekjøtt, mandelpoteter og kårlabistappe gjør julen komplett for meg 🙂

    70. Mitt beste juleminne, er mammas heimelaga lammerull som vi serverer varm, sammen med pinnekjøtt, julemat og rabbestappe med fløte skvett i🎅🤶🎄
      God jul til dokke alle sammen.

    71. Den beste julematen for meg er ribbe på julaften og sodd 1. juledag (min bursdag så da får jeg velge middagen). Til dessert foretrekker jeg krumkaker med krem.

    72. Hos oss er det pinnekjøtt som gjelder *S* Med kålrot og melne poteter *S* og til ‘en god stund etterpå’ Multekrem med krumkaker *S*

      Heldigvis er jeg ferdig med ‘julegavestrikking’ så blir egostrikk framover *S* Min dobbeltstrikkede jakke og et dobbeltstrikket pledd *S* (Ulik pinnetykkelse funker best for mine hender *S*)

      Håper du og dine får en fin jul *S*

    73. I år gleder vi oss over evne. Første julen med vårt første barnebarn. 🥰🥰
      Medisterkakene har jeg laget, ribba er det svigerdatter og mammaen som står for. Saltsprengt ribbe!
      Til og med de som ikke spiser ribbe gleder seg!
      Og selvfølgelig, medisterpølse, rødkål og surkål, rosenkål, gode poteter, ribbefett og saus. Riskrem til dessert.
      God jul og hyggelig julefeiring ønskes til alle.

    74. Julafta er det pinnekjøtt m/kålrabistappe, aldri noe anna. Ser fram til det lang tid i forveien. Så blir det jo ei fantastisk lukt i huset de timane den står å dampa. Tradisjonen tru ser vi “Bertils jul” før vi spiser.
      God jul til dere.

    75. Jeg elsker ribbe, men pga sykdom unngår jeg svin. Så blir bare en liten smakebit.

    76. Hjemme hos meg blir det ribbe. Det var tradisjon når jeg vokste opp, så har jeg fortsett med det, og nå faktisk har mine barn og fortsett med ribbe 😊. Holst garn har jeg ikke enda strikket med, så det må prøves en gang. Da må jeg til slutt takke deg GroVibeke, for de flotte gavene du gir vekk til advent 💜. Og til deg og dine, ha en riktig God Jul 🎄🎅🏻❤️. En god klem fra meg 😃

    77. Her veksler vi mellom ribbe og lutefisk på julaften. I år blir det ribbe på julaften, så de blir det lutefisk 1. juledag. Og så blir det motsatt neste år😉

    78. dette var et deiligt garn,særlig den i lilla ,du for en hærlige farge,hadde selvsagt vært superkoslig å vinne en slik fin gave :=) julekvelden er det pinnekjøtt for min del,det har jeg har hvert år siden jeg kom til Norge 6 årr gammel,jeg liker det meste ,men pinnekjøtt med surkål, rabbestappe ,poteter og deilig nyrørt tyttebærsylte mmmm eg gleder meg

    79. Julaften er det tradisjonen tro Rypesteik med tilbehør til middag og multekrem med krumkaker til dessert.
      Ribbe og pinnekjøtt spiser vi på første og andre juledag.
      God jul til deg og dine🎄

    80. Julaften er det pinnekjøtt, kålrabistappe og potet – og sånn må det bare være. Jordbær med vaniljeis til dessert.

      Prøver lykke selvom jeg vant sist – kanskje er jeg i en god steam ❤️

      Ha en fin dag!

    81. Beste julemiddagen for meg er lett blanding av Ribbe og kalkun. Men beste med julemiddagen er jo det gode selskapet man har på julaften 🤶😍

    82. Den beste julemiddagen for meg er «sosakjøtt» det er oksekjøtt i biter i brun saus og rødbrus til. Da blir jeg lita jente igjen, dette bruker vi å ha annen hver jul,så mannen får sitt ønske som er pinnekjøtt og svineribbe de andre julene. Mamma steikte alltid kjøttet i ovnen lillejulaften,og du kan tenke deg den gode lukten som spredde seg i huset. Ønsker deg en riktig GOD strikkejul🎄

    83. Den beste julemiddagen er pinnekjøtt og kålrabistappe og så må det være riskrem til dessert😊.

    84. Beste julematen er og som har hvert år er ribbe med mandelpotet, sjysaus, rosenkål, rødkål, tyttebærsyltetøy og lett steike epler rulla i kanel og sukker, riskrem til dessert

    85. Vi skal ha ribbe med alt av tilbehør på julaften. Kalkun har vi fast på nyttårsaften 😄

    86. Den aller beste julemiddagen var den på 1st juledag, da var det ørret på menyen. Er ikkje såååå begeistra for hverken ribbe el pinnekjøtt 😊lekre førjulsgaver du har😍ha ein fine søndag 😁

    87. Vi pleier å ha ribbe, medisterkaker, julepølse og med rosenkål og rødkål som tilbehør. Nå er jeg ikke så glad i hverken medisterkaker eller julepølse men nystekt ribbe det elsker jeg. Så da spiser jeg bare ribben og da helst med litt sprø svor. Like spennende hvert år som jeg får til skikkelig sprø svor. God jul!

    88. Julekvelden består av ribbe, medisterpølse, innmatpølse, sosisser, medisterkaker og mammas nyyyydelige karbonader❤️❤️❤️Surkål poteter tyttebær og saus som tilbehør. Ribbefett vil noen ha.
      Datteren min skal ha nøttestek og vegetarfarsekaker, mens lavkarbofolket i familien får kokte grønnsaker.
      Dessert : riskrem , multekrem og fruktsalat.
      Alltid noe for alle ❤️❤️🎅🏻🎄🤶🏼
      God jul ❤️

    89. Åh, ikke noe overgår ribbe m sprø svor, medisterkaker, poteter, rødkål, erter og den mmmmm gode sausen til. Gleder meg hvert eneste år til den middagen. Er som regel for mett til dessert… så den hopper jeg over 🤣🤶🏻🎅🏻🎄
      Om jeg skulle være heldig å vinne, så er jeg glad for en av variantene uansett jeg

    90. Det må være pinnekjøtt på julaften, og det tror jeg har like mye med lukten i huset å gjøre. Med kålrabistappe, poteter og ribbefett😊 God jul 😊

    91. Julemiddag for meg er ribbe laget slik min mor gjør det. Den kokes lillejulaften og stekes i panne før servering. Medisterkakene er laget av medisterdeig og karbonadedeig. Dette lages kun til julaften, aldri ellers i året. Muligens derfor det smaker spesielt godt 😊
      God jul 🎄🤶

    92. Hos oss er det slik at når kalkunen er i ovnen og duften av den brer seg i huset, så er det jul. Det er absolutt det beste som finnes. Sammen med masse deilig tilbehør så er julaften komplett.

    93. Pinnekjøtt m/kolrabistappe. I år skal vi prøve og ha sirup på pinnekjøttet og ha det en runde i ovnen etter det er kokt. Riskrem og rødsaus til dessert.

    94. Vi må alltid ha ribbe, medisterkaker og julepølse på julaften 🤩. Også må vi ha riskrem til dessert 😄. Som regel er vi så mette etter middagen at vi ikke orker dessert, men vi må lage det uansett 🎄.

    95. Ribbe, rosenkål og rødkål er perfekt julemat for meg. Is og kransekake til dessert. Jeg blir også kjempeglad om jeg vinner det nydelige garnet. God jul. 🎅🏻🤶🏻🍀❤️

    96. Her hos oss er det alltid pinnakjøt, kålrabistappa og poteter. Og sjølvsagt riskrem til dessert!! God jul til deg og dine!!

    97. Langtidsstekt ribbe som blir så mør at den ‘faller fra hverandre’ med julepølse, sosisser, medisterkaker og alt av tilbehør, mandelpoteter, saus, sjy, epler, svisker, surkål, rødkål, erterstuing og tyttebær. Og krumkaker med moltekrem til dessert. Da er det jul da 🙂
      Riktig God Jul og Godt Nytt år til deg og dine.

    98. Det aller beste å spise julafta er pinnekjøtt, helst røykt! Til dessert smaker riskrem med bringebærsaus (av ekte bær) best! Gleder meg!

      Ønsker deg og familien en riktig god jul! Det blir nok masse god mat hos dere og…..

    99. Ræst (fermenteret) lammekød, som er en speciel færøysk spise, med brunede kartofler, hvide kartofler og rødkål til, er nr 1. ellers and 🙂
      Desserten må være ris´alamande med kirsebærsovs.
      Glædelig jul til dig og din familie 😀

    100. Vi har både pinnekjøtt og stekt and på juleaften. Klarer ikke helt å bestemme meg for hva som er favoritten, men tror anden leder 😁

    101. Her hos oss blir det pinnekjøtt med mandelpotet,rødkål og kålrabistappe.Det er jo bare så godt.Pleier også å lage til riskrem til dessert,men den blir gjerne inntatt senere på kvelden til en god kopp kaffe. Har ikke ærend om å få ned noe dessert rett etter middag,så derfor får den vente litt.Haha!
      Jeg ønsker deg og dine en koselig julehelg.

    102. Den maten som gir meg skikkelig julevibber er Ribbe❤️ Når eg vokste opp hadde vi alltid ribbe og viktigst av alt : Sprø svor.
      Både far og mor var som et team når svoren skulle sjekkes, det ble dunket lett på svoren for å kjenne om den var sprø nok. Hvis ikke, krisehåndtering og suksess. Vi sto storøyd og fikk med oss alt sammen. Så det gir en ekte glede og steke ribbe og sikre sprø svor. Det blir ikke bare maten, men minner av lukt, varme, stemning og forventning. Åhhh Elsker Ribbe 🍽

    103. Her spiser vi ribbe og pølse. Det beste er desserten, riskrem🥰🌟

    104. Pinnekjøtt med komler, kålrotstappe med gulrot, poteter og grov pølse.

    105. Det blir ikke helt jul hvis jeg ikke lager pinnekjøtt. Den aller beste middagen på julaften 🎄 Ribbe må og lages, så den blir spist 2.juledag. Gleder meg 😍 God jul 🤶🏻🎄🎅🏻

    106. Vi spiser ribbe til jul, men det viktigste er tilbehøret. Sausen som min farfar brukte å lage gir ekstra julestemning. Nå er det min far som lager den og i år skal vi feire sammen igjen, etter noen år med min manns familie.

    107. Ribbe med god sprø svor er min favoritt på julaften. Bruker ikke saus, bare ribbefett. Tilbehør poteter, surkål, gulrøtter, blomkål og brokkoli. Rørte tyttebær må også være med. Dessert Riskrem m/rød saus.

    108. Vi skal ha ribbe- det er tradisjon og fantastisk godt🤶🤶

    109. Jeg er så enkel at for meg er det ribbe og surkål som gir stjerner i blikket. Og med følge av hjemmelagde medisterkaker og rårørt tyttebærsyltetøy har du julemiddagen min. Spør du de andre i huset så kommer det på både medisterpølse og mandelpotet. Og selvfølgelig er ikke julemiddagen perfekt før riskremen er på plass. Ikke min favoritt, men så er jeg ikke noe desertmenneske heller.
      Og garnet, ja helt topp. Må nok finne andre kanaler for å få hjem Holstgarn på heretter. Bekjente eller Danmarkstur.
      Klem fra Liv

    110. Beste julemiddagen æ får er ribbe med surkål, rødkål og sjøldyrket poteter til👍 Ønsker dæ og dine ei riktig god jul🎅

    111. Skrekkelig artig lesing dette. Vi er inne i en massiv forandring av juletradisjonene. Så i dag var det pinnekjøtt av hjort med tradisjonellt tilbehør. I morgen blir det nøttestek med rødkål. Etter barnebarnas valg. Julaften blir hel voksendag for barnebarna skal til pappaen. Da blir det ribbe og torsk med tradisjonellt tilbehør. Torsekn er nok min favoritt selv om det er over 50 år siden pappa og jeg spiste fisk og de andre skinkesteik. Den gangen smakte meg på steika og spyttet ut. Og tok et ekstra stort stykke fisk! Så her er nok torsk det helt store.

    112. Hos oss er det pinnekjøtt på julaften. Kan huske en gang da mamma serverte rødsei (gammelsaltet sei) til julemiddag. Noe uvanlig ja 😂 men julaften falt på den dagen i uken hun vanligvis serverte dette til middag det året

    113. Å himmel og hav; jeg eeelsker holst garn…mer enn jeg elsker pinnekjøtt, som er min favoritt julemiddag. 😍

    114. For meg er det ribbe med sprøsvor, medisterkake, sossisser, julepølse, rødkål, rosenkål,mandelpotet og hjemmelaget brunsaus som er juleaftens mat og ikke for å glemme desserten multekrem av selv plukka multer og hjemme bakt goro😍😍🎅🏻🎄

    115. Hei. Får si som faren min sa da jeg var lita, all mat e god. Jeg spiser alt, så det er ikke noe problem. Men det har blitt så det må være ribbe, medisterkaker og julepølser på julaften. Til dessert er det riskrem med hjemmelaget rød saus. Men nyttårsaften må det være kalkun. Selv om det kan være bare kailln og mæ, så steiker vi en hel kalkun. Tradisjon. GOD JUL til deg og dine. Du er bare super. 🙂

    116. Eg like best ribbe. Når du sette den til steking og går å kjenner på den nydelige lukten det er virkelig noe å glede seg til med alt tilbehøret blir det deilig mat.

    117. Ribbe, mammas kjøttkaker og grønne erter. De som må ligge i vann over natta. De laget mamma bare til jul, og jeg elsket dem. I år fikk jeg svigerinnen min til å lage en ladning til meg, for jeg får de aldri til:) Pinnekjøtt kommer i romjula:)

    118. Pinnekjøtt m/potetstappe og kålrabi er den beste julemiddagen jeg vet😊.
      Holst garn er kjempe godt strikke med. Ha en fortsatt fin kveld. God jul og godt nyttår til deg🎅

    119. Julemiddagen her er pinnekjøt med kålrabistappe, alltid like godt. Desserten er riskrem med raud saus, alle er så mette etter pinnekjøtet at desserten vert sein kaffimat istaden 😄😄 kvart år……

    120. Pinnekjøtt er absolutt min favoritt, det beste jeg får og som bærer med seg minner fra barndommen 🙂

    121. Pinnekjøtt med hjemmelaget kålrabistappe, masse smør og fløte i den, og litt pinnekjøttkraft oppi også. Mandelpoteter hører med, og hjemmelaget surkål og rødkål. Restene blir verdens beste lapskaus i løpet av romjula. Ønsker deg en nydelig jul med familien ❤️Juleklem fra nord.

    122. Hei.
      Jeg er oppvokst med fylt kalkun, men som voksen med egen familie og svigerfamilie har det blitt ribbe med fløtesaus, mandelpotet, surkål, rødkål, grønnsaker og tyttebærsyltetøy. (Syns jo restene man spiser 1.juledag er nesten best jeg😂 Med lefser👌🏻
      Blir glad for (les overlykkelig) for begge farger om jeg skulle være så heldig å vinne😍
      Elsker begge kvalitetene❤️ Tollgrensa skal ikke få stoppe meg heller.
      Til slutt vil jeg ønske deg (og dine) en fantastisk jul og et supert nytt år🎄

    123. Hei 🤗
      På julaften spiser vi ribbe med tilbehør og så må det være mandelpoteter til. Den julematen jeg synes er aller best er imidlertid lutefisk. Det har vært en favoritt siden jeg var lita.
      God jul til deg og dine 🤶🎅

    124. Når det begynner å lukte pinnekjøtt i huset og grytene med kålrabi og poteter koker, DA er det jul 🌲🎅🏻. God jul til deg!

    125. Pinnekjøtt med poteter, kålrotstappe og surkål. Hjemmelaget riskrem ( med ett par mandeldråper i) og rød saus til dessert. Gleder meg til å kjenne middagslukta fylle huset. God jul!

    126. Fylt kalkun med medisterfarse, saus rosenkål,gulerot,blomkål og potet.
      Å det er nydelig. Gleder meg.

    127. Hei

      Her i huset spiser vi pinnekjøtt på julaften, og så må vi ha Dronning Maud pudding til dessert. Om du ikke har prøvd det anbefaler jeg deg å lage det en av juledagene. Utrolig godt …

      Jeg har sikret meg en Holst bestilling før jul, men må nok hamstre litt ekstra før tollen øker. Så at de først skulle starte med mat så da har vi litt tid på oss.

      Kos dere i julen … hilser nok innom igjen …

    128. Julemat ja…
      Her i huset spises alle varianter av julemat, men vi ender alltid opp med ribbe m/tilbehør på julaften. I tillegg koker jeg makaroni. Personlig liker jeg verken potet eller ribbe/medisterkaker, så min meny består av makaroni, medisterpølse (rett fra pølsemaker), saus, parisersurkål, pariseragurk og hele syltede rødbeter.
      Og så er det kaffe og julebakst/snacks under gaveåpningen.
      Ønsker dere en riktig koselig jul – med masse garnkos 💖
      Hilsen Margaretha

    129. Røykt pinnekjøtt med kokEt poteter og kålrabistappe til. Aldeles nydeleg! Sviskegraut med fløytemjølk er fast dessert etterpå. God jol og alt godt for det nye året ynskjer
      Besto

    130. Julemiddag er ribbe, medisterkaker, medisterpølse, rødkål og svisker- og hjemmelaget karamellpudding😊nydelig🎄🎅🏻🎄

    131. Vi bare må ha pinnekjøtt, helst laget etter helstrøm si oppskrift dvs kokt i grønnsakskraft og sprøa opp under grillen et par min rett før servering. Med hjemmelaga kålrotstappe , hjemmebakt flatbrød og godt smør til

    132. Den beste julemiddagen er Pinnekjøtt, mandelpotet og hjemmelaget kålrotstappe. Vi har også 2 typer julepølse og medisterkaker til ( siden det er favoritten til ungene)🎅🤶🎄

    133. Imorgen blir det pinnekjøtt med kålrotstappe, riskrem til dessert. 1 juledag må det være kalkun med alt det som finnes av tilbehør, dessert i år er saftsnø med krem og vaniljesaus. Må nok en gang få takke deg for denne flotte bloggen måtte du fortsette å blogge i mange mange år❤️. Ønsker deg og dine en riktig flott jul🎅🏻🤶🏻

    134. God jul til deg og dine 🤶
      Ordentlig god julemiddag blir pinnekjøtt, mandelpoteter OG waldorfsalat til💗 Salt, søtt og sprøtt sammen med gode poteter ❣️
      Gleder meg til å se videre på strikkeprosjektene dine 🧶🧶

    135. Hos oss er det alltid pinnekjøtt, kålrabistappe og poteter på julaften😊Til dessert er det både riskrem og multekrem😊Gleder meg. Ønsker deg og din familie en riktig god jul.

    136. På julaften må det være pinnekjøtt med mandelpoteter og kålrotstappe! Jeg er veldig glad i sau, både å spise( pinnekjøtt, fårikål, fenalår osv) og ulla såklart! Jeg lider av strikkemani og har gjemt ullskatter i skuffer og skap her, du har strikkeres drømmegarnlager har jeg sett, kjempeflott å følge deg på blogg og snap 🙂 Ønsker deg og dine ei flott jul!

    137. Selve julaftensmiddagen er ribbe, hjemmelagde medisterkaker og sosisser med tilbehør. Riskrem med jordbær coulis /saus til dessert. DA har julefreden senket seg i hjemmet.

      God jul til deg og dine, Gro Vibeke 🙂

    138. Ribbe er favoritten her i huset. I år skal vi prøve en ny vri på rødkålen. Det blir rødkålsalat ALA kokken i Prøysenstua.

    139. Pinnekjøt er tradisjonen hos oss, så det blir det i år også med 17 store og små rundt bordet.

      Eg ynskjer deg og dine ei riktig god jul 🎄🎅🏻🎄

    140. Pinnekjøtt er det beste 🙂 Vi pleier å ha det og ribbe hos oss, men jeg holder meg til pinnekjøttet 😀

    141. Det er ribbe og tilbehøret som er den aller beste julemiddagen 🙂 til og med riskremen til dessert har begynt å vokse på meg og det blir ikke jul uten 🙂
      Riktig god jul til deg og dine, nyt den og jeg håper den blir så magisk og fin som du ønsker den skal bli 🙂

    142. Vår julemiddag består av ribbe,julepølser og medisterkaker.tilbehøt er rød kål og surkål. Vi koser oss gløgg forderva. Mine barn har tatt med seg dette for de ville akke ha som hjemme.det er jeg så glad for 🙂 Jeg ønsker deg en riktig god jul.
      KOSER med med inholdet i bloggene dine.De er så koselige å lese.
      Jeg strikket en lue av de to holstgarnene sammen og den ble fnugglett myk og god Nydelig garn Holst har 🙂

    143. Ribbe,medisterkaker og Bratwurst med alt av tilbehør. Så er det moltekrem og riskrem med bringebær saus til dessert. Jeg er innom bloggen til hver dag og det er alltid hyggelig å lese og du gir mye inspirasjon i hverdagen. Ha en fin jul 🎄🎅✨

    144. Vi får altid farseret kalkun med hvide kartofler, brunede kartofler, rødkål, asier og sovs.
      Til dessert får vi risalamande.

    145. Vi lager alltid to middager da ungene ikke liker pinnekjøtt.Her blir det både kalkunbryst og pinnekjøtt med poteter,kålrabistappe,gulrøtter,rosenkål og rødkål.
      Og riskrem med rørte jordbær til dessert.
      Ønsker deg og dine en riktig god jul 🙂

    146. Den beste julematen er julefrokosten/lunsjen vi har 1 juledag! Da har vi koldtbord med waldorfsalat, mors hjemmelagde sursild, rester fra julemiddagen (pinnekjøtt OG ribbe med fullt tilbehør), nystekte rundstykker og masse annet deilig pålegg 😍
      Da sitter vi leeeeenge tilbords og spiser ofte i flere omganger utover dagen. Å siden barna ikke skal rekke gavene så kan man ta det helt med ro 😂

    147. Vi må ha både griseribbe og pinnekjøtt. Blir ikke jul uten det. Av tilbehør kun potet, gullerøtter, rosenkål og kålrotstappe. God Jul🤶🎅🎁🎄

Siste innlegg