KITCHENER STITCH – Lær deg det med en gang!

 

Det er ganske mange år siden eg ble gjort oppmerksom på denne teknikken, men neeeei, det var alt for vanskelig og eg skjønte ikkje bæret! Mye enklere å bare felle av med 3 pinner og ferdig med det…NEI! Eller jo, mulig enklere, men det blir så mye finere og ikkje minst mer behageligere med Kitchener Stitch! Så ja, hvis du ennå ikkje har prøvd vil eg jo bare utfordre seg til å prøve! Det er SUPER enkelt, men eg må fortsatt sitte litt alene når eg gjør det, men det er mest pga min egen usikkerhet(?) fordi eg tror bare eg gjør feil 🙂 Blir like fint hver gang!

 

 

 

Nå har eg akkurat gjort det med den første knesokken eg har strikket. Ser du, det har blitt sånn evighets tå! *ler* Det er ingen start og ingen slutt, maskene bare smyger seg fint rundt tåa 🙂 Du kan bruke denne teknikken på flere områder, f.eks sammensying av skuldre—> Blir bare enda mer perfekt.

 

 

 

Dette er en sokk mor mi har strikker, ergo metoden er ikkje brukt. Hun har brukt “Fell av med 3 pinner”, det samme som eg har gjort i flere år. Du får en litt sånn innsnurpet søm og hvis sokkene er akkurat passe kan du (i allefall eg) kjenne en kant inne i sokken, det kan på noen dager irriterer mer enn det er godt for *humrer*. Uansett, en fin avsluttning på et flott stykke arbeid er et must og DERFOR syns eg du også nå skal ta skrittet og rette og slett bare lære deg det! Ikkje det? På tide nå, sant? Vel, HVER eneste gang eg skal felle ei tå så bruker eg DENNE FILMEN på YouTube, den er tydelig og klar på hva og hvordan du skal gjøre det 🙂

 

Resten av dagen og kwellen er forbeholdt sokk nr 2, straaaks ferdig med hællappen der og når man har kommet rundt sving på fellingene så er det beina veien rett ut til tåa 🙂 Jepp, sokker er helt klart ganske kjapt å strikke når eg først har overbevist meg selv om at det går helt fint. Elsker ullsokker, ja det er noe av det beste eg vet! Derfor er gleden ekstra STOR når muligheten til å strikket et par til noen andre dukker opp ♥

Tidligere i dag var eg nede å hentet mor mi, akkurat i øyeblikket tar hu seg ein kwil her på sofaen. Begge ungene er på trening så eg får litt etterlengtet Me-Time før det er kwell. Blir nok bare strikking og skravling frem til leggetid i dag eller til mor mi vil hjem og Ali svipper henne.

Eg må bare huske at eg skal smøre matpakke før eg legger meg!
Har nå i allefall husket å ta opp en brød fra fryseren så da er eg godt på vei.

 

 

HA EN FIN SØNDAG KWELL

 

 

 

 

Go`klem fra ei Vibbedille som er klar for hverdagen! 🙂

0 kommentarer

Siste innlegg