Min egen Krydderserie!!

 

Hvis me ser bort fra frøposene og de små krydderplantene eg kjøpte på Gartneriet i vår så er det jo dette virkelig kortreist vare! Rett ute på terrassen bugner det av slike go`saker!

I fjor plantet eg frø, men mulig litt for sent på sommeren for det var ikkje mye som kom opp. I år gikk eg altså til innkjøp av småkrydderplanter som eg plantet i ei diger krukke (Se Før/Etterbilder)

 

 

 

 

Som sagt; Det bugner! Eg klipper og klipper, men det vokser omtrent like fort. Eneste “problemet” nå er at det eg plantet i fjor har begynte å hevde seg i kampen, det er bare det at Oreganoen som eg f.eks satte frø på i fjor kommer opp midt i Mynte`n, Timian`n kommer opp i Oreganoen osv…Men det går fint, for nå er eg blitt så god (haha) til å se forskjellen. Litt irriterende er det jo likevel siden eg hadde delt inn krukka så bra, men men det er for en bagatell å regne i den store sammenhengen. Urter er gøy uansett!

 

 

 

 

Nå har eg hatt bunter av alt hengende i kjøkkenvinduet og i går klippet eg de ned, først ut var Mynten!
Det duftet så fantastisk og eg ble ganske snufsete av duften ♥

 

 

 

 

Moste det godt og plukket ut alle stilkene.

 

 

 

 

Puttet alt på tette glass, dette gjorde eg også med Sitronmelissen, Oreganoen og Timian`n. Skal også gjøre det med Rosmarinen og Chili`n. Rosmarinen må det bli litt mer av før eg starter, det kan ikkje bare henges opp, men må i ovnen. Chili har eg mye av, men den er fortsatt grønn – Håper jo på noen gode og varme dager til så er eg nok i gang. Beste måten å tørke chili på er jo i sola, meeen her i vest er ikkje alltid været det du stoler mest på så mulig eg tar den også i ovnen.

 

 

 

 

Sånn! Når alle fire krydderene var plassert på hylle var det bare å starte forfra….

 

 

 

 

…IGJEN!

 

Spørs jo hvor mange glass det blir av hvert krydder, men i forhold til mengden
så er det jo ganske så eksklusivt for en masseproduksjon blir det jo ikkje 🙂

 

Vettu hva eg fikk lyst å prøve meg på nå? Soltørka Tomater! Jepp, satt å leste om det i går og det kan fint gjøres i ovnen 😀 Da er det jo ikkje noe problem, det taaar tiiid da, men det har eg jo. Uansett så klarer tomatene seg selv mens eg gjør andre ting. Lager eg det på denne måten eg leste om HER INNE vil det også vare lenge –
Potensielle Julegaver det der!

Vel vel, det er mandag og her fortsetter klevasken! Har allerede første maskin på sving. Når eg nå reiser meg snart har eg 2 stativ som skal brettes slik at det er plass å henge opp nytt *sjekker været* – Ok, det ser ut for at klærene kan henges ut, det hjelper jo veldig godt på med å få vasket MYE! Har vurdert en kjapp tur på Ikea også
i dag for å bytte noen hyller, men det blir i så fall ikkje før senere.

 

 

LAG DEG EN
FIN MANDAG

 

 

 

Go`klem fra Vibbedille 🙂
Vibbedille på Instagram

0 kommentarer

Siste innlegg