Nå blir det Jul – Rai Rai!

 

Har du noen gang puttet nesa godt ned i en pose med Anis og trekt godt inn? Ahaaa H E A V E N! Det dufter sååå godt , ennå til har eg aldri laget mat eller bakt noen ting som helst med det…Eg har hver gang eg ser krydderposene tenk: Julekrans! Men har det det blitt noen julekrans? Nop! Øyner et håp i år da for nå har eg i det minste fått det i hus Yeheee….Blir ikkje store kransen av dette da…ikkje bare det, men kransen eg ser for meg vil komme til å koste ei forume! Oh My! Hmm 17 kr for de som ligger i glasset over her, i dag er det greit siden eg vet den gir mye smak og eg trenger jo kun et hint.

Hvis du som eg har langtidsplaner om å lage en stor julekransen en gang anbefaler eg deg å svippe innom en internasjonal butikk, der selger de STORE poser – Til en helt ok pris, dessuten holder deg seg lenge, bare putt de på et tett glass f.eks. Eg må eg tur til Hillevåg i morgen på runden for mor mi så kanskje eg svipper innom IMS ♥

Det eg trenger Anis til nå er gelé, er jo nesten det eneste eg driver med om dagen….Nå er det 3.gang eg koker opp eplegeleén, da gjelder det, er det ikkje så de sier? Har eg fått god innføring av Monica og eg hadde gjort alt riktig bare ikkje kokt det lenge nok. Min plan var å bare kaste hele sullamitten (!!) for eg trodde løpet var kjørt når eg allerede hadde hatt gelantin opp, men neida….Dette går så fint atte!

Nå er eg så HAPPY vettu for eg skal også ta plommesyltetøyet eg laget i sommer og trylle det om til gelé!
Ble i grunnen litt tynt som syltetøy, men nå har eg lært: Regel Nr 1: KOK lenge nok! Plommesyltetøyet skal eg koke opp ei stund til, så skal eg sile av plommene og lage gelé med Anis ♥ Det er eg ganske sikker på
kommer til å falle i smak – Gleder meg ja!

En annen ting eg har tenkt på 100 ganger er å tørke appelsiner! Skal eg lage krans trenge eg det…
Mange planer ser du, men akkurat nå skal eg fokusere på å få eplegeleén stiv!

 

 

 

Foto/Laget av: “Hannas sjarmerende jul

 

Sånne kranser kunne eg også tenkt meg, ja bare til å bruke litt sånn lett henslengt rundt omkring i jula – Det dufter jo så godt! Skikkelig søte var de også ♥ Ja du, en annen ting som kan være greit å plukke med seg fra en internasjonal butikk er store poser med hel kanel. Det svarer seg så absolutt hvis du liker å bruker det til diverse dekor. Når eg lager mat/kaker eller drikke som eg gir bort i gaver eller førjulsgaver
så pynter eg gjerne med røde sløyfer og hel kanel.

Men ok…hvis eg skal få laget en slik krans som eg tenker på må eg jo snart ut i en skog. Kongler er godt å lage krans av, det fyller godt så kan alt det andre bare pynte kransen fint. Mener at det på denne tiden av året det er best å samle kongler? Er litt i tvil for den ene 17.mai når me gikk i toget her i Tananger kom me over et tre som hadde sluppet masse store kongler…Me plukket som en gjeng galne! *ler* Vel vel, nå må eg ut på kjøkkenet
å sjekke geléforholdene – Krysser fingrene 🙂

 

 

LAG DEG EN FIN KWELL
OG KOS DEG

 

 

 

 

Go`klem fra Vibbedille 🙂
Vibbedille på Instagram

2 kommentarer

Siste innlegg