Nå kan du begynne å øve! -Snart Påske!

 

Endelig bestemte eg meg for at NÅ skal eg lage egg! Jammen glad er eg nå for at Montér ikkje hadde gips! haha Da var eg nødt for å dra på en hobbybutikk å kjøpe der, og det er absolutt den gipsen du bør velge til dette. Eg har brukt “byggvare”gips på andre ting og den gipsen er mer grov og blir overhodet ikkje sååå silkeglatt,
hvit og “til å spise” opp som denne 🙂 For å si det sånn så er eg superfornøyd,
og det var da slettes ikkje så vanskelig som eg hadde trodd.

 

Innlegget er postet tidligere år, men en fin tutorial om du vil prøve deg 🙂 

 

 

 

 

Det du MÅ ha er tålmodighet uten å miste fokus haha Beregn ca 12 min på hvert egg og de 12 minuttene BØR være på egget du lager og på intet annet. Jepp, eg lært fort at det er dumt å miste fokus.

 

 

 

 

Altså, når du har fått gipsen i ballong, ja da er det den du fokuserer på. Selv om eg på et tidspunkt var nødt for
å ha 2 små ballonger samtidig siden den ene ballongen mistet luft og eg hadde flytende gips til overs og fylte
i ballong nr 2, anbefaler eg det ikkje! Da har du ingen “pause” og må stå å ruller på annen hver ballong heeelt til gipsen er stivnet – Altså ca 12 min.

(I bakgrunnen på bildet ser du gipsen eg brukte, hurtigtørkende som er ganske vesentlig i denne sammenhengen)

På gipsposen står det at man skal blande 1 del vann og 2 deler gips, det ble noe tynt syns eg så eg tok 2,5 –
ja nesten 3 med gips. Du ser det lille shotglasset på bildet over?
Brukte det glasset som mål og det var nok gips til et egg.

 

 

 

 

Dette er mitt første egg…Etter at eg hadde ruller rundt på ballongen, satte eg den fra meg. Ballongen må stå mellom hver gang du ruller gipsen rundt inni der slik at den får en flate å stå på. Så ja, mens ballongen sto der
å ventet litt begynte eg å rydde litt smådill på kjøkkenet
 – Minuttene går fort da og plutselig var jo gipsen stiv…

det var kun en bunn i den gitt!

 

 

 


Etter å ha kikket litt på nett hvordan man enklest får gipsen inn i ballongen uten for mye søl kom eg på min egen løsning. Det fristet ikkje å begynne å klippe i stykker halvliter brusflasker for å få en type “trakt”, for så å putte den inn i en stor flaske. Neeei da, eg tok den ene ProteinShakere`n til Dib, blandet gipsen opp i, på med lokket, ristet og så vippet eg opp drikkehullet, blåste litt lufte i ballongen (blås den ca så stor som du ønsker egget) og brettet halsen på ballongen over drikketuten. Da var det bare å helle gipsen i ballongen.
Knytet og satte ballongen fra meg. Satte på alarmen på 5 min:

 

 

 


Begynner så å rulle gipsen rundt inni ballongen, la gipsen gå så høyt som du ca ønsker eggets kanter skal bli. Sett ballongen fra deg ca 20 sek før du ruller igjen. Fortsett slik til alarmen ringer. Sett alarmen på nye 5 min og gjør det samme, men nå med noe kortere pause. Etter 10 min totalt vil gipsen nå begynne å bli litt varm og tjukk. Eg satte alarmen på 2 min og sto å rullet ballongen hele tiden i de 2 min. Nå er gipsen seeeig og når du ikkje klarer
å bevege den mer setter du ballongen fra deg og lar den stå.

Gipsen/ballongen blir etter hver ganske varm, når den så er kald igjen spylte eg ballongen og dyttet ned alt det tynneste av gipsen. Klippet av knuten på ballongen og hjalp ballongen forsiktig av og….

 

 

 

…VOLÁ!!

Dette var da slettes ikkje vanskelig så da laget eg like godt 4 til 🙂
Det er jo alltid noen man kan glede litt i påsken.

 

 

 

Kledde eggene med alm.folie på innsiden og bare satte minipåskeliljer og små stemors blomster oppi. Eg delte opp liljene og på noen klippet eg av en del av røttene på de som skulle opp i de små eggene. På toppen la eg mose for å dekke fint over. Vil tro at når disse skal vannes bruker eg bare en sprayflaske, dessuten holder mosen på fuktighet så eg tror dette skal gå helt fint. Etter påske planter eg blomstene ut 🙂

 

 

 

 

 

 

KOS DEG OG HA
EN FIN KWELL!

 

Lykke til med eggene!

 

 

 

Go`klem fra Vibbedille 🙂
Vibbedille på Instagram

2 kommentarer

Siste innlegg