Påskekrim: “Den Grønne SuksessKaka”

 

Uten å være særlig flau kan eg fint si at eg briljerer på kjøkkenet når det kommer til baking, eg syns det er gøy og eg får det stort sett til, men HEKKAN for et bakedøgn eg har hatt da! Alt gikk i grunnen i dass og eg har brukt uante mengder egg f.eks….! Håper bonden får inn nye egg før påske! *Potensiell krise*. Etter Dagen i går var eg
i grunnen bunnskrapt for energi da eg så positiv som eg kunne entret kjøkkenet i dag.

For det første var eg meeeget skeptisk til den GULE kremen til suksesskaka, ja for den ble bare mer og mer GRØNN jo lenger eg så på den…Eg laget Gule Bomber første gang julen 2006, har laget de hvert år siden og aldri, ikkje i nærheten en gang har den gulekremen blitt grønn…Det ble ganske hektisk på Snapchat da eg viste dette fenomenet…var ganske mange som mente det kunne ha med fóret til høna.
Plommene var påskegule, men alt endret seg i gryta…

 

 

 

 

Vel, eg startet nå dagen med å sprøyte kremen på kaka, meeeget skeptis. Slengte kaka i fryseren, men var slettes ikkje fornøyd…Laget en runde til med gul krem——> GRØNN!!! Å ja, både gryta og vipsen er de samme som eg har brukt i flere år, men eg ble likevel mer og mer sikker på at det måtte jo være gryta!? Grønn krem nr 2 gikk i søpla! Nå hadde eg ikkje mer kremfløte igjen så eg satte i gang med Sting Kaka. Kokte det som skulle kokes og pisket eggehvitene…TOMT FOR BAKEPULVER!! Shit altså! Siste man på boksen har ikkje gitt beskjed at det er tomt, me har da tross alt lager her i heimen, men nå var det tomt! Dib var ute så eg sendte melding til han og at han også måtte kjøpe en stor kartong med kremfløte…Gir meg ikkje…Vel, Dib tar sin tid når han er ute og klokka går, beina mine har eg på dette tidspunktet ikkje kjent på et par timer…Mens eg venter svinger eg en bolledeig, setter den til heving og purrer på Dib…*Kommer ganske snart!* – Vel…det gikk over 2 t fra han gikk til han kom hjem, da var bolledeigen over sine bredder, men de måtte vente for kaka skulle stekes først. Fikk nå svingt Sting kaka, eggehvitene som VAR stive hadde begynt å bli “Våte” -Vel vel nå fikk det bare stå til!
SMÆKK! Kaka ble perfekt!

Når kaka var ute av ovnen og et brett med boller hadde kommet seg i ovnen steg optimismen og eg skilte 6 nye egg og satte i gang med NY Gul krem…Tok en annen gryte og en annen visp og….

 

 

 


….VOLÁ!

Sjokoladekremen til Stingkaka er og ferdig og skal bare piskes før den skal på kaka. Eg prøvde å ta av den grønne kremen på suksesskaka, men det var jaggu ikkje lett. Den nye gule kremen sprøyter eg på den andre bunnen eg har, hva som skjer med den grønna kaka er jaggu ikkje godt å si…

 

 

 

 

Eg måtte teste ei bolle med Jarlsberg Ost!! O`la la!
Neste gang du baker boller bør du virkelig prøve STATOIL BOLLENE!

Nå har eg akkurat hatt meg en lang dusj og har ingen planer om å bevege meg annet enn nødvendig her inne på Hobbyrommet! Tenker en koselig serie er på sin plass i kwell. AltiBox og Tv2 er uenige så eg gidder ikkje se på tv. Ikkje for det, lite å se på TV2, men det er jaggu enda mindre på de andre kanalene syns eg….
Takk og pris for strømmetjenester!

 

 

KOS DEG OG HA
EN FIN KWELL

 

 

 

Go`klem fra Vibbedille 🙂
Vibbedille på Instagram

3 kommentarer
    1. Så flott det ordna seg med den gule kremen.
      Vil tro det er aluminiumen i kjelen som er årsaken til fargen på kremen.
      Kos dokker idag, æ å Dib dela jo bursdag, så husker alltid på han.

    2. De gamle luminiumskjelene kan ha den virkningen på eggeplommene at de skifter farve, muligens også enkelte metallvisper

Siste innlegg