*PrideKiss* – Fremgangsmåte og oppskrift

 

Er det NOE eg kan, og er trygg på så er det denne type marengs; Pikekyss, eller “Pride Kiss” som eg har valgt
å kalle disse. Cluet til å få den perfekt er litt extra tålmodighet, intet annet 🙂

Pikekyss lager eg i julen, i julens farger, men nå er det Juni som da er Pridemåneden for de som ikkje har fått det med seg 🙂 Tanken er å ha ei skål med små Pridekyss på bordet under Tananger Dagene, typ smaksprøver for den som vil (våger?) *ler* De store på pinne skal selvfølgelig pakkes i cellofan, så får me sjå da om
de faller i smak. Disse smaker et hint av jordbær.

 

 

 

 

 

Disse står nå i ovnen og senere i kwell blir det en porsjon til, men da i andre farger + litt ekstern pynt, det har eg aldri prøvd før 🙂 Tips for å lage de store på pinne er å ta litt marengs på bakearket,
legg pinnen opp i og lag rosett.

 

Oppskriften har eg brukt i mange år og er som sølger:

4 eggehviter
150 gr sukker
150 gr melis

 

Pisk hvitene sammen med litt sukker til de er skummet/stivt, tilsett resten av sukkeret og la maskinen suse og gå ei stund, minst 10 min ca. Tilsett så melisen litt og litt og la maskinen dure videre omtrent like lenge, eller helt til den er blank som perlemor og helt stiv. Marengsen skal være stiv.

Skulle den ikkje bli stiv har du nok gjort noe feil eller dumt….start på nytt.

Får å pridefargene har eg malt sprøyteposen på innsiden. Det ligger film på Snapchat nå (vibbedille) om hvordan eg gjorde det, om du vil se. Eg har rødt, gult, blått og grønt (Kjør gjerne må med lilla og oransj også) Altså, eg har 4 farger (Mulig de burde hete GoogleKiss?) mal en stripe fra tip og ut jevnt fordelt før du har marengsen opp i. Bruker fargepasta fra Cacas.

 

 

 

 

Gudene skal vite at eg har slitt med å fine rosetter/tupper, men eg har øvet og øvet, seneste i dag satt eg å så på You Tube filmer….mens eg sprøytet sa eg høyt for hver rosett: “Press press press, uuut, press hele tiden,
stopp og dra”
Jadda, da ble de sånn ⇑ Godt fornøyd 🙂

Sett ovnen på 75 gr og la brettene stå i ca 2 t, skru ned til 50 gr og la de stå en times tid ca med døren på gløtt. Smaktest inni mellom, de skal være sprø med en seig kjerne. NYT!

Nå skal eg surre videre her på Hobbyrommet før eg kan lage noen brett til

 

 

HA EN FIN KWELL

 

 

 

Go`klem fra Vibbedille 🙂
Vibbedille på Instagram

10 kommentarer

Siste innlegg