SALT LAKRIS – Hjemmelaget, selvfølgelig!

 

 

La meg si det sånn; Liker du Salt Lakris med et hint av salmiakk (Valgfritt), du vet sånn som er inni de salte harde paddene? Vel, da koker du deg en porsjon av disse! O`la la! Ikkje vanskelig å lage, de trenger bare litt tid, tja…
et par timer ca kanskje 🙂 Det står me i når det gjelder visse go`saker! Oppskriften har eg fått av MocinaDesign
og eg har fått lov å dele den JuHuuu

 

6 dl kremfløte
300 gr margarin
300 gr sukker
(Kan sløyfes! Eg tok kun 100 gr – litt sånn for sikkerhetsskyld hehe)
1 boks mørk sirup
3 ss Hockey Pulver
(De selger store bokser på Kiwi)
2 ss Lakrispulver
Flaksalt
(Eg brukte Maldon,smak deg frem – Eg endte på 2 ss)
Svart Farge
(Eg brukte ca en halv ts for å få den helt svart)

Smelt smør, ha i sukker, fløte og sirup—> Kok opp.
Tilsett lakris og Hockey pulver, farge og salt.

 

Kok dette til det blir 126 grader, så ja, du trenger absolutt det som heter sukkertermometer. Eg kjøpte
Dette på Clas Olhson og det funker helt flott. Når du har oppnådd gradene så har det en sånn deilig, litt halvtjukk masse 🙂 Tøm dette i en form slik at det er ca 1-2 cm tykk, alt etter hvor store karameller du vil ha. Min form er ca 25 X 30 cm. La den stå til den stivner, til dagen etter f.eks. Skjær opp og pakk i plast/cellofan.
Eller du kan bare starte å maule med en gang 🙂

 

 

 

 

Det er bare å notere disse inn på Årets Bakeliste sånn at du ikkje glemmer de 😀

 

 

 

HAPPY CANDY
CHRISTMAS

 

 

 

Go`klem fra Vibbedille 🙂
Vibbedille på Instagram

2 kommentarer

Siste innlegg