Sånn, da har eg “låst” kjøkkenet og gjort rent etter 8t på beina der ute! Planen min nå var i grunnen å lime Havre Flarnen med sjokolade helt til eg så at eg har jo glemt å kjøpe Delfiafett! Har alltid litt i sjokolade eg smelter for å få bedre kvalitet, sjokoladen smelter i allefall ikke på fatet. Men men, det er fort gjort en annen dag. Uansett så blir eg ikke arbeidsledig nå i kveld for det er alltid noe som må gjøres, derfor har eg funnet frem det eg har av passende tau, lapper og sist, men ikke minst cellofanpose -samlingen min! Har jobbet meg opp et solid lager på den fronten! Mesteparten av det eg har er kjøpt hos Congratulation og hos Slikkepott. Det er nok mye av dette hos Temu også, men min samling er opparbeidet før eg havnet på Temu så enn så lenge trenger eg ikke mer!! HAAA! Er det mulig…? Nå må jo også eg sjekke utvalget hos Temu…! *ler*
Helt siden studietiden min har eg elsket å designe emballasje, innpakking, presentasjon etc Men eg blir overlykkelig når eg finner slike fiiiine ting uten at eg må lage det selv Ho Ho Ho Det er som å ha en superfin klistremerke- eller viskelærsamling..noe eg også forøvrig har…
Vel, dette blir min jobb i kveld....Ca 3 kg nøtter skal veies og pakkes! Eg har laget mange porsjoner med Salte mandler og enda flere porsjoner med Spicy Nuts! O`la la…Dib maulet den ene neven etter den andre da han sto med meg på kjøkkenet å skravlet….Bedre kvalitetskontroll enn DET trengs ikkje ♥
Kjempelett å lage, noe mer arbeid med det Spicy Nuts enn de salte, og grunnen til det er honningen!
Skal være litt kjapp med de Spicy, få de av papiret over i en skål og så må man “knuse” de inni mellom for alt klistrer seg sammen til de er helt kalde, men det er verdt det!
Klart du skal få oppskrifter, de kommer under her:
Til de Spicy Nuts bruker du de nøttene du liker, eg har brukt: Mandler, Valnøtter, Cashew og Hassel. Har pleid å ha Pekan nøtter (MIN favoritt!), men det var tomt, så da ble det valnøtt (Nå er de på tilbud!!). Du starter med å tømme en flaske med Akasia honning i en skål (350 gr). Rør så inn 3 ts Mandolsalt og 1 pose med Cayennepepper (De små vanlige krydderposene). Rør dette godt før du tilsetter en og en nøttepose
(Totalt 1,5 kg) Det blir ganske tungt å røre etter hvert, men hold på en stund slik at du ser at alle nøttene får honning på seg. Sett ovnen på 190 gr, bruk varmluft om du lager like mye som meg for da bør du fordele nøttene på 2 brett (m/bakepapir). Min stekte nærmere 20 min, halvveis byttet eg om på brettene
og rørte litt i nøttene. Det blir som en grøt fordi honningen koker, men når de er blitt passe mørke tar du de ut. Fortsett å rør med ei sleiv på brettene slik at det ikke stivner for tidlig, etter hvert når det blir kaldt ligger honningen rundt nøttene. Før de blir for kaldt bør du få nøttene over i en skål.
Pakk i tette poser eller glass.
Salte mandler:
Kok opp 4 dl vann, tilsett 100 gr salt, rør til saltet er helt oppløst. Skru av platen og tilsett 200 gr mandler. Legg på lokk og la det stå. Eg har gjort dette mange ganger så for meg er 23 min perfekt, lenger enn det så begynner mandlene å bli veldig salte! Sil av vannet, spre mandlene på et stekebrett og stek på 190 gr
i ca 12 min. De blir sprø når de blir kalde.
Når eg var ferdig med mitt og hadde ryddet kom Dib å overtok, da ble det herlige burgere til en sen middag. Etter fadesen min ved forrige burgermiddag ristet eg glutefrieskiver å brukte det i steden for. Har prøvd glutenfri hamburgerbrød, men de blir så kompakte og fort harde. Dette smakte fortreffelig og nå er eg klar for
å pakke nøtter mens eg klekker ut en nøtt eller flere til Julekosen for 2.søndag i advent!
I morgen er det meldt sol og 7 grader, har planlagt strandtur med Ine – Det blir herlig!
Etter på det er det nok hjem å fortsette på kjøkkenet!
KOS DEG
Juleklem fra Vibbedille ♥
Vibbedille på Instagram
Vibbedille på TikTok