SOKKER – Ikkje som før i tiden!

Designet av Yuto Hayamizu

 

Fra eg var liten av har eg alltid brukt ullsokker, hjemmestrikkede så dan. Det var farmor og mormor som sto for produksjonen slik at hele familien på begge sider holdt beina varme. Garnet var som som regel Treskogarn o.l – Kjøpt på Økonomen (<—Gml Coop kjeden på 70/80 tallet) fra mathyllene. Garnet var rødt eller grått, det kunne også fås i tweed utgaven; Altså begge fargene i samme nøstet. Ok, uavhengig av hverandre strikket farmor og mormor like sokker (Det var nemligen ikkje sånn at farmor og mormor “hang” sammen ser du) den type sokker som alle husmødre strikket: 2 rett, 2 vrang på bråtet, “firkantet” hæl med stor hællapp, selve foten hadde ribb opp på og glatt under, avsluttes med en helt standar tå; En bred en. Herlige sokker som eg absolutt syns stakk litt der nede i skiskoa. En sokk var liksom bare en sokk, en absolutt nødvendighet for ikkje å fryse beina av seg! Ja for når eg var liten var me vant med minst 1 m snø og beinkaldt heeele vinteren! Lenge siden me har hatt vinter nå gitt,
ja en skikkelig en som varer mer enn ei uka – Da snakker eg om her i vest…

Anyway, det er sokker eg snakker om! I dag er nemligen ikkje en sokk BARE en sokk! Det finnes sokker i alle formater og utgaver, beina er fortsatt like som før, men sokker har blitt design og et kunststykke! Elsker sokker, sokker ER gøy! For å nå toppen av “Hitlistene” på sokkedesign må man jo stadig komme opp med noe nytt, mulig litt vanskelig fordi en sokk bør jo være i en viss form, ja for føttene våre er jo de samme….*ler* Garantert at du har hørt uttrykket: “Ååå hun har sånn fin timeglass figur” – Du vet: Inn og ut kun på de “riktige” plassene….Hørt om en Timeglassfot? Ja eg skal innrømmet at eg flirte når eg leste det, men nå er altså Timeglass Sokkene lanserte! Selvfølgelig la eg merke til disse sokkene! Det er for det første et debydesign, noe eg alltid sjekker ut på Ravelry, og eg plukket ikkje med meg oppskriften for å henge ut designeren for sokkene er jo virkelig lekre! Et smart bruk av fel og økmetoden, det var navnet eg smilte av. Så ja, det er ikkje lett å finne opp kruttet hver gang en sokk skal designes, en ting er å strikke en vanlig sokk og bare tillegge farger, mønster etc, en annen ting er å deisgne en helt ny type sokkeform. Eg? Ja eg elsker det stort sett alltid, så la meg derfor presentere “Timeglass” sokkene ⇓

 

HOURGLASS SOCKS
Bildet over

 

 

 

 

Designet av Birgit Grunwald

 

En annen type sokk eg digger er jo denne til Birgit Grunwald, slettes ingen vanlig sokk dette heller! Konstruksjonen er jo det man kan kalle “rar”, men hun har i tillegg lagt til designet slik at sokkene blir helt perfekt basert for dens form. Dessuten ser jo sokkene helt digge ut å ha på seg.

Så ja, en sokk er slettes ikkje “bare” en ribbesokk lenger, og eg er ganske imponert over hva designeren klarer
å komme opp med på et slik lite “Plagg” som alle uansett trenger noen av.
Man må være kreativ for å holde seg attraktiv.

 

NORDWAND SOCKS
Str 34 -45

 

 

 

* * * *

 

 

 

Ok, da var det jaggu meg torsdag igjen – Mor mi sin dag! Dagen hvor eg kjører land og strand etter “noe” hun kunne tenkt seg. Gjør det med glede, bedre å ta alt på en gang enn ut å farte litt hver dag 🙂 Må huske på å fylle litt bensin i dag, satser på en billig pris haha Dvs nå om dagen ca max 20 kr! Her om dagen var eg svinheldig; Kun 19,98!! Jøss, ja det er som å regne som et varp i dag gitt! Er så gale vettu *ler* Uansett, bensin må man ha og helt egentlig? Eg har ikkje merke sååå mye på den utgiftsposten her hos meg? Hmm Eg kjører ikkje sykt mye + at mesteparten av min kjøring er liksom rundt omkring her. Joda, eg merker at det er dyrere så klart, før betalte eg ca 300 for en halv tank ca, men tanken blir jo aldri halv nå når eg fyller for 300….
Uansett, bensin er dyrt, fredig snakka!

Resten av dagen skal selvfølgelig tilbringes på Hobbyrommet, men eg skal inni mellom putte klær i vaskemaskien, og henge opp en maskin. Har en ny Badeand på brettet og planer om enda flere.
Blir nok sikkert en fin dag, etter hvert!

 

 

HUSK Å KOS DEG LITT

 

 

 

 

Go`klem fra Vibbedille 🙂
Vibbedille på Instagram

0 kommentarer

Siste innlegg