Trenger du litt hjelp med denne musa?

 

Nå er eg i gang med kroppen til musa og eg må si meg ganske fornøyd med hodet, det er jo første gang 🙂 Det var slettes ikkje vanskelig – Kanskje litt dill, ja det må man nesten regne med på noe som er så pass lite. Etter at eg postet oppskrifta på lørdag har eg fått mange fortvilte meldinger/kommentarer på “Er oppskrifta på norsk”,
“Kan du oversette denne oppskrifta” osv. Ja og ikkje minst standar spørsmålet:
“Hvorfor poster du alltid engelske oppskrifter?”

Vel, eg regner jo med at siden designeren er russisk så faller det seg neppe naturlig å oversette oppskrifta til norsk, de velger jo selvfølgelig et såkalt “verdensspråk”, nemligen engelsk. Vil bare minne om at det er ikkje lov å oversette andre sine oppskrifter uten tillatelse fra designeren.

Eg kan love deg at denne oppskrifta ER enkel, overhodet ikkje noe avansert språk, konstruksjonen av musa likeså. Dette fikser du uten problem. Det eg kan hjelpe deg med er de få forkortelsene som finnes i oppskrifta,
for eg vet at det er ofte der det stopper for flere:

M1L – Øk 1 m ved å løfte opp tverrtråden mellom pinnene (spissene) med venstre pinne.
Løft opp tråden forfra og bakover – strikk rett i bakre tråd.

Decreases – SSK – Løft 1 m fra høyre til venstre pinne 2 ganger, strikke maskene sammen vridd rett
(Å nei, det er ikkje det samme som vanlig vridd rett)

K – Knit – Strikk rett

Magic Ring (Heklevarianten) – Norsk You Tube Video

Stitches – Masker

CO – Cast On – Legg opp

DPN – Strømpepinner

Row – En pinne/omgang

 

Dette er i grunnen de forkortelsene som er i oppskrifta og eg er ganske sikker på at du kan dem alle sammen? Engelsk? Eg er ganske sikker på at me alle kan lese engelsk, i allefall noe. Oppskrifta har som sagt et enkelt språk + at ca HVER bevegelse med strikkepinnene er dokumentert med bilder, og du vet hva de sier?
Et bilde sier MER enn 1000 ord 🙂

 

Oppskriften på musa kjøpes HER INNE 🙂

 

 

 

 

 

Eneste litt spesielle eg måtte finne frem var skrinet mitt med Pastell Kritt for å lage de sota øynene musa har 🙂 Men, har du mørk (svart/grå) øyenskygge vil nok det funke like godt.

I følge oppskriften skal jo musa strikkes på pinne 1,5 med Babyull, eg strikker den på pinne 2 siden eg ikkje har 1,5. Eg tror ikkje musa ender opp stort større enn målet som er oppgitt i oppskriften: 8-9 cm. Hodet som eg har ferdig nå er kun 3,5 cm høyt inkl ørene. Et godt råd: Strikk fast og stapp den godt slik at hodet blir fast og godt, det hjelper godt på når du bla skal sy øynene i. Det er slike små ting som er viktig for at den skal få ca det uttrykket me alle har falt for via bildene. Er den strikket med løse masker vil disse små uttrykkene bli vanskeligere å få til.
Så være nøye og ikkje minst hold deg til maskeantallet og øk/fell akkurat der det skal så går det så fint atte,
eg VET at du fint fikser dette 🙂

 

 

 

 

Du husker gjerne fra innlegget på lørdag at eg leita som GAL etter grått Babyull? Eg endte jo opp med Silja Garn
i grått (og det funker fint), men hva hadde eg i kurven rett ved siden av meg her i go`stolen?? Ikkje sant!! Hele 10 nøster med grått Fabel som eg bruker til jakken eg holder på med….IKKJE SANT!! Det hadde jo overhodet ikkje skadet om eg hadde tatt litt til musa liksom….*Klasker meg selv midt i pannen*.

Vel vel, nå håper du har fått den hjelpa du trenger til å tørre å bare kaste deg ut på med ei mus. Kjøp oppskrifta om du virkelig har lyst å strikke den, ikkje bry deg om at den er på engelsk for det går så flott atte. Skulle det likevel være noe du ikkje skjønner så kan eg hjelpe deg så lenge du har oppskrifta 🙂 Det er ikkje noe problem 🙂 Nå du så har kommet deg gjennom oppskrifta, vel da kan du strikke en hel museflokk om du vil. Eg har kjøpt meg 2 andre oppskrifter som eg er bestemt på å strikke, da blir det en søt liten trio på hylla mi. Neste gang Milo (<—Katta!) koser på fanget mitt må eg klippe noen værhår fra han….Jepp, musa trenger det også 🙂 Neida, eg tuller så klart, men eg lurer veldig på HVA eg skal bruke til de værhåra? Det ser ut som ekte værhår så eg får jakte litt rundt her hjemme, riste teppet til Milo så kanskje det dukker opp et par *fniser*

Men ok, da stikker eg å legger meg og gjett om eg skal strikke videre i morgen!! Woop Woop!

 

 

NATTINATTI OG SOVE GODT!
Eller, God Morgen mandag!

 

 

 

 

Go`klem fra Vibbedille 🙂

3 kommentarer
    1. Den musa er noe bare skjønn. Nei, jeg skal ikke strikke noe så smått. Har gikt i fingrene så det ville bare blitt knoting. Kan jo nyte synet av noe så flott.

    2. Du som har streng, kan du evt spraylakke den? Hvis du har tynn nok streng da… Vil det funke å spraye en tråd svart garn, at den blir stiv? Kanskje Jr har noe i jobb-bagen sin? Som du skjønner er ikke jeg like kreativ som deg 🤣 Ser ikke de mest åpenlyse og enkle løsningene som blir fine, der er du flink!

      1. Der sa du noe ja, må ta en runde her, har den ståltråd en eg brukte på humlene i fjor og den kan sprayes 🙂 Takk skal du ha 🙂

Siste innlegg