En skikkelig dyr tabbe…

Designet av Mari Muinonen/ Tikru

 

Det begynner å bli en del år siden, men eg får aldri denne helt ut av hodet!! Eg ga den et realt forsøk da den ble publisert og det var MANGE som strikket den, ja den ble en skikkelig farsott i StrikkeNorge. Ja du kan vel si me “Gikk litt av hengslene” alle mann *humrer*. Me diskuterte i strikkeforum omtrent døgnet rundt ang strikkefasthet og garntyper, det ble prøvd og feilet i øst og vest, ja det var en ganske så alt oppslukende periode som eg nå faktisk både ler meg ihjel av og rister kraftig oppgitt på hodet av!

Til mitt egen forsvar kan eg vel si at på den tiden hadde eg ikkje noe særlig god kjennskap til verken hvor viktig strikkefastheten var eller hvilke garntyper som fantes. Etter mye prøving og feiling kom eg nå frem til at Merino Ex.Fine var et “Godkjent” garn å bruke. Nei, ikkje kun i enkel tråd, men med hele 3 TRÅDER skulle eg strikke den med *OMG*. Fikk bestilt inn 3 pakker, altså 3 kilo, fra den lille garnbutikken på Sola…..i en usjebrun farge
(Har egentlig 0 forståelse for mitt fargevalg). Neida, eg var slettes ikkje alene om akkurat dette, eg hadde jo også overbevist andre om at dette var et smart valg!! *Er det mulig??* Jepp, det ble en formue i garn!

Starten på prosjektet så jo bra ut, strukturstrikk blir flott i dette garnet, men det var et mareritt å strikke med
3 tråder husker eg. Husker eg satt her og hadde nå kommet meg opp til under ermene, ryggen var bred som et gulvteppe og det veide…ALT FOR MYE! Med tanke på at ryggen kun var halvveis + eg fortsatt manglet både fronten, ermene og hetta skjønte eg jo etter hvert at dette blir en gigantisk fiasko! Eg så det nok ganske tidlig at det ville bli en fiasko, men eg innrømmet det jo ikkje for meg selv om håpet vel på en at det “skulle ordne seg” haha Heldigvis var det ei av de andre som satt med samme garn som meg som først sa at “HALLO! Dette blir jo helt forjævlig feil og galt”. Da måtte eg jo bare gi opp eg også! Det var ikkje snakk om å rekke opp, pinnen ble trekt ut og det eg hadde strikket ble kastet(!!!) og resten av garnet pakket bort på rommet mitt…Dette er absolutt det prosjektet som har gitt meg mest mareritt! Da eg pusset opp og fikset Garnrommet for 2 år siden fant eg noen av nøstene etter dette prosjektet og eg fikk sånn “søkk” i magen *ler meg ihjel*

 

 

Designet av Mari Muinonen/ Tikru

 

Heldigvis, nå er det nesten 12 år siden denne fadesen fant sted og eg besitter så mye mer kunnskap om både garn og ikkje minst strikkefasthet. Derfor skjer det ganske ofte at denne jakken/kåpa popper opp i minnet. Eg syns fortsatt den er like flott og den ser så kjekk ut å strikke! (Det vet eg jo forresten at den er selv om min variant var slitsom) Har sett flere som i ettertid har strikket den i PT3, et garn som definitivt ville gitt meg en sååå mye lettere kåpe 🙂 Nå vet eg også at det å få til en strikkefasthet på 12 m med pinne 6 er slettes ikkje noe vanskelig og det lar seg gjøre uten å måtte tredoble et garn *humrer*. Ikkje bare det, men prisen ville også garantert blitt en brøkdel av det eg betalt i garn den gang for snart 12 år siden.

 

 

SYLVI
Bildene over
Fra 86 cm til 120 cm i overvidde

 

Har du et prosjekt som dette? Ja altså, et prosjekt hvor du gikk all in med hud og håret for så å gå skikkelig på trynet? FORTELL!! Eg har garantert flere enn bare dette, men dette er nok definitivt
den dyreste tabben eg har gjort *humrer*

 

 

 

* * * *

Starter med et lite hjertesukk eg; Siste mandagen i ferien i dag! Neste mandag er det full rulle med skole og trening for Dib! SWOSJ så var 2 mnd med ferie en saga blott! Han reiste i dag og skal tilbringe siste ferieuke sammen med gode treningskamerater i Bergen. Akkurat nå sitter han nok ennå på Fjordline 🙂 Det regner og er 15 gr, så ja, været er “på plass” kan du si og eg kan vel snart røske litt rent på terrassen!

I går rasket eg ut av en del fra grønnsakkassen:

 

 

Med tanke på hvor mye regn det har vært de siste dagene og på været som er meldt tenkte eg det kunne vær greit å dra opp gulrøttene. Det er bedre at de er litt små enn at de blir sånn “tørre” og rare av å stå for lenge i våt jord. De var ikkje sååå små, men sånn ca rundt 20 cm og skikkelig gode ♥ Skal plante gulrøtter neste år også eg. Nepene har nok muligens blitt plantet litt for tett selv om eg følgte anvisningen for de blir ikkje større + de nå smaker veldig sterkt. Blir nok det neste er drar opp. Alt Bladpersillen kan eg også snart klippe og den kan eg pakke i plastposer og legge i fryseren 🙂 Hvordan er det i grunnen å fryse Basilikum? Går det greit eller bør eg kanskje tørke og knuse den? Har i grunnen alltid bare spist den fersk.

For å få gang på dagen tror eg at eg starter på kjøkkenet…Får ta å rydde og ordne litt siden ingen gadd gjøre noe i går. Etter det er det ikkje så mye annet enn strikking som frister. Har så lite lyst å ha kletørk i stua så eg bare lukker døra til vaskerommet i steden for, me lir ikkje noe nau noen av oss om eg ikkje vasker klær på noen dager *ler*. Tja, tror bare eg tar denne dagen som den faller seg eg, men tanke på den vonde tåa mi skal eg heller ikkje ut! Å ta på sko er det slettes ikkje snakk om, blir nok heller en fotbad med grønnsåpe i løpet av dagen.

 

 

 

 

LAG DEG EN FIN MANDAG

 

 

 

 

Go`klem fra ei Optimistisk Vibbedille 🙂
100% Røykfri i 8 mnd

2 kommentarer
    1. Hei

      Denne strikket jeg også, min ble strikket i «neon»grønt mohairgarn. Selv den alltid positive mannen min syntes fargevalget var noe voldsomt!

      Jakka ligger umontert i garnlageret, jeg kjøpte til og med grønt for for å fore den slik noen hadde gjordt. Pga fargevalget mangler det mye motivasjon for å få denne ferdig…..

      Nå som du har fått meg til å tenke på denne jakka igjen skal jeg gi den en ny sjanse, jeg skal starte med å strikke en prøvelapp av garnet og se om det lar seg gjøre å farge jakka mørke grå eller sort, hvis ikke garnet lar seg farge skal jeg gjøre som deg og kaste hele prosjektet. Siden det er mohairgarn lar det seg ikke rekke opp, og hva i allverden skulle jeg strikket i en slik grusom grønnfarge?

      Ha en fin siste uke før skolestart, her starter skolen til torsdag p.g.a Arendalsuka

      1. Men du? Neongrønt er jo ganske så stilig da?? Du kan “roe” ned jakken med ei tøff bukse og et sjal i en dempet farge 🙂 EG tro at det kunne gjort seg ut over høsten 🙂 HVis den er helt ferdig strikka, ja da hadde eg montert den og prøvd den før eg hadde kasta den 🙂

Siste innlegg