Alvehuset mitt ble helt eventyrlig!

 

Woop Woop! Der var huset ferdig gitt! Det har tatt litt tid, mye dilling, men eg har ikkje jobbet på det hver dag da! Litt nå og da, men i dag bestemte eg meg for å få det ferdig så eg kokte kaffi og rigget meg til ved…

 

 

 

…spisebordet og her ble eg sittende!! Ting TAAAR tid gitt! På et punkt måtte eg bare si stopp! Du vet når du blir sittende å flikke, når det er litt grønt på det brune, du fikser og så blir det brunt på det grønne, skjønner?

Iikkjee sant! Vel vel!

Hele denne prosessen starte med en BALLONG! Det spede starten kan du se (og lære av) HER INNE 🙂
Eg har brukt hvit lufttørket leire og den kjøpte eg HER! Du kan se mer av den spede starten HER INNE 🙂

Når det kommer til å male på leira så må du nesten bruke det du syns er best, eg var ute etter et litt slitt uttrykk på en måte og ikkje “kompakt” maling, derfor ble det av alle ting Akvarell maling! Det du må huske på om du gjør det samme er at akvarellmaling krever en del vann og da blir leira myk – Igjen! Derfor, mal små områder av gangen,
la det tørke før du fortsetter. Eg ble veldig fornøyd med hvordan malinga oppførte seg og kommer til å gjøre det samme med Alvehus Nr 2 🙂 Eneste eg måtte var å bruke hvit og svart fra Acrylmalinga mi, det hadde eg
i akvarellmalinga var ikkje god nok. Har også brukt litt av malingstusjene mine til bitte små detaljer. Vettu hva? Brukt det du måtte ha i stæsjet ditt, for her kan du i grunnen bruke det meste, ingenting blir liksom feil 🙂
Fordelen med akvarell er at malingen legger seg veldig tynt og det er en fordel om du f.eks ombestemmer deg over noe du har malt, eller at du vil skifte farge. Da blir det ikkje noe tjukke lag med maling.

 

 

 

 

Eg har sett de som lager slike hus fix ferdig på en kveld, det anbefaler eg ikkje! Kan ikkje si eg syns de “Kjappe” husene er særlig pene heller…Synd og si, men det er ikkje gjort i ei håndvenning, eg er veldig godt fornøyd med mitt. TID er det viktigste når du skal lage ting som dette, det er IKKJE vanskelig og absolutt alle kan få det til. Eg vet at ikkje alle er like kreative så litt brainstorm på ideèr til hva du kan lage det kan du hente på nett 🙂 For det å lage det er ikkje vanskelig, det er som når du var liten og holdt på med trolldeig eller playdo. Vettu hva det beste er? INGENTING av det du lager til hus som dette blir feil! Det er eventyr og alt er tillatt! Rare figurere eller “feil” dimensjoner har ingenting å si. Du skal kose deg og gjør du det, ja så skjer magiske ting!

 

 

 

 

Mitt hus er ganske lite så det å bruke små frø som tilbehør passet helt supert! Er sikker på at du også ha mye
i skapene som du kan bruke helt på slutten til å pynte litt rundt med.

 

 

 

Her har eg stæsjet med litt lyng og vintergrønt, det kan du f.eks også gjøre om du velger
å sette huset på et lysbrett! JAAA! Det var faktisk en god idé!

 

 

 

I vinduskarmen her står det en “lysestake” (ei lita perle) med et “lys” opp og lyset er et HALVT riskorn!
Jepp, her måtte eg frem med pinsetten!! Men, du vet, det er dette eg elsker: Å DILLE!

 

 

 

Selvfølgelig har eg laget taket slik at eg kan ta det av! Snapchat`n eg filmet når eg laget dette er jo nå borte, men det eg gjorde er som følger: Når selve huset (ballongen) var passe stiv og har la eg sånn tynn matplastikk over selve huset. Formet til taket ved å kjevle en liten pizzadeig, snurpet den til i midten og dro opp et tupp. Satt så å jobbet med denne en stund slik at alt ble glatt og fint. La “pizza”deigen over taket og formet den til slik at de passet i forhold til formen på huset. Brukt en god saks og klippet kanten slik eg ville ha den. Brukte mye plastikk og aluminiumsfolie for å støtte opp taket slik eg ville ha det. Der etter fikk det stå i fred til det var tørt, etter på kunne eg bar eløfte av taket og fjerne plastikken 🙂 Gikk så fint atte!

Når huset hadde stått og blitt godt og herdet sprakk eg ballongen inn i med ei nål. Ikkje gjør det for tidlig, det gjør ingenting om ballongen bare er der til du er ferdig.

 

 

 

 

Selve huset er som et litt tjukt eggeskall, kan tenkte meg det er ca 3 mm. Inni selve huset skal eg selvfølgelig ha lys! Eg har ei bitte liten lyslenke som eg kan bruke, men det lyset er hvitt og eg syns ikkje det ble riktig lys så eg har bestilt DISSE på eBay! Så enkelt og sååå greit! De har poppet opp i PostApp`n så de er nok ikkje langt borte. Hvis du skulle ønske å ha telys i, ja da må du åpne opp taket på et hvis.
Eg syns det er sååå mye tryggere med det eg har bestilt 🙂

 

 

 

 

SÅ ja, eg må jo si at eg ble veldig fornøyd! Helt til slutt så sprayet eg hele huset og taket med halvblank lakk +
eg drysset litt brunoransj glitter på taket. Er det eventyr, ja så er det eventyr!

 

 

 

Du kan skimte toppen av huset bakom ugla over døra og selve huset er KUN nesten 10 cm høyt!
Selve ugla er neeesten 1 cm høy, så ja alt er ganske smått! *ler*

Nå håper eg at eg fikk med meg det som er viktig her, er det noe du lurer på så bare spør!

 

 

 

 

Alvehus nr 2 er klart for å komme under penselen! Dette har laget rundt et glass som er 0,5 liter. Så ja, det er nok flere måter å lage de på, surfer du litt rundt finner du nok masse forskjellig. Ja, du kan lage de over brusflasker også, flere t.o.m på en gang! Kast deg rundt, lek og kos deg!

Eg? Vel, eg skal plukke opp strikketøyet og nyte resten av kwellen 🙂

 

 

KOS DEG MASSE!

 

 

 

Go`klem fra ei meget fornøyd Vibbedille 🙂

16 kommentarer

Siste innlegg