Se hun….leirer! (Del 1)

 

Etter å ha leita høyt, lavt, i alle skuffer, skap, bokser etc gikk eg til bilen og durte ned til Nille å kjøpte en pose med ballonger! Daaa var det bare å sette i gang, fikk en idé i går da eg la meg ser du, og nå er eg i gang 🙂 Det er ikkje bare bare å pakke en ballong inn i leire, eller, det er heller ikkje vanskelig – Det tar bare litt tid = Tålmodighet!

 

 

 

Eg startet med å kjevle ut ei leirebolle ganske tynt, men ikkje FOR tynt! La ballongen opp på og målte sånn ca at alle kanter ville komme seg til tops på ballongen.

 

 

 

 

Før eg pakket inn ballongen skar eg kantene rene slik at det blir litt penere…

 

 

Lett som en plett…

 

 


Klipp/skjær i leiren slik at ikkje for store områder med leire blir liggende dobbelt på ballongen,
blir penere på den måten ser du…

 

 

 

Klipp av hjørnene, ikkje brett de slik me normalt ville gjort om dette var en gave…

 

 

 

Sitt å gneg og gni litt på ballongen med litt vann på fingrene, prøv etter beste evne å jevne ut ujevnhetene. Har du noe hull som er litt for store til å draaa sammen, vel, da lapper du. Klipp lappen slik at den passer best mulig
i åpningen, ja uten at for mye leire blir liggende dobbelt.

 

 

 

 

Når alt var tette tok eg en skarp kniv og begynte å “skrape” forsiktig. Ja det er nesten som når du skal pynte ei kake og du skal ha melisglassure over det hele. Er det noe leire som ligger litt dobbel bare skraper du med kniven (husk å dypp i vann), gneg av leiren du får på kniven der det ikkje er leire på ballongen. Ut dagen i dag ligger det filmsnutter på Snapchat (vibbedille) om hvordan eg gjør det. Om eg skal si det selv så ble eg overrasket av at resultatet ble så pass bra! (Bilde nr 1)

Eg har ikkje heelt bestemt meg for om eg skal la ballongen tørke før eg fortsetter? Hmm enn så lenge står denne “ballongen” nå i plastikk, ja bare mens eg tenker. Tror kanskje eg skal ta å pakke inn enda en ballong eg, ja mens eg tenker ut videre fremdrift 🙂 Eg vet sånn ca hva dette skal bli, men det gjenstår å se om eg klarer å gjenskape ideène eg har i hodet! Jaja og hvis ikkje så hadde eg det gøy mens det sto på.

Om du ikkje har leire, eller får tak i leire vil eg tro at Trolldeig kan være en fin løsning.
Ingredienser til Trolldeig vil eg tro de fleste har i kjøkkenskapene 🙂

 

 

 

 

Ellers, ja sånn i leirepausene strikker eg, må jo prøve ut Det nye garnet som kom tidligere i uke. Har noen ideèr/planer her også så får eg sjå om det blir bra. Jaja spisebordet kaller!! Jepp, eg er litt annige for å se hvordan dette blir – Spennende!! Gleder meg til dagens middag forresten!

 

 

KOS DEG!

 

 

 

Go`klem fra ei Ivrig Vibbedille 🙂

4 kommentarer

Siste innlegg