Det heter så fint at det enkle er ofte det beste, i dette tilfellet er det helt riktig! Dette er vel den eneste oppskriften opp gjennom årene som har gitt meg den fineste og beste konsistensen på karameller. De er faste, lette å pakke, sklir ikke ut og de er gode å ha i munnen. Smelter på tunga, men er også gode å tygge 🙂
1 dl Lys Sirup
2 dl Sukker
3 dl Kremfløte
Rør alt sammen i ei gryte, la det koke opp, skru den helt ned (eg hadde den på nr 1). Sett gryta ca halvveis over plata, lokket på snei. Rør av og til. Hver gang eg hadde rørt satt eg alarmen på 30 min, dette gjentok eg helt til karamellmassen besto dråpetesten. Det tok 3,5 t – De kunne fint kokt en halvtime til, men du får smake underveis og så gir du deg når du er fornøyd med konsistensen 🙂 Her kan du ikkje gjøre feil, bare la den putre mens du gjør noe annet. Til slutt heller du massen i en form som du har kledd med bakepapir. La den stå til nesten dag (den må være kald helt gjennom). Før du skjærer den opp kan den godt stå i kjøleskapet et par timer fordi det er enklere å skjære når den er iskald. Av 1 porsjon fikk eg ca 100 stk 🙂 Eg liker å pakke de inn i rødt cellofanpapir så eg får se om eg får tak i det. Hvis ikkje kan du oppbevare de på boks, men ha litt matpapir mellom. De kan nemligen klistre seg hvis de vil hihi
Du kan fint bruke silikonformen også, eg laget noen i hjerter og de tar seg jo godt ut på kakefatet 🙂
Hvis du er glad i karameller av denne type kan det muligens friste med Salt Karamellsaus? Verden enkleste
å lage! Søte små gaver som du tømmer på små glass 🙂 Oppskriften finner her.
La meg si det sånn; Liker du Salt Lakris med et hint av salmiakk (Valgfritt), du vet sånn som er inni de salte harde paddene? Vel, da koker du deg en porsjon av disse! O`la la! Ikkje vanskelig å lage, de trenger bare litt tid, tja…et par timer ca kanskje 🙂 Det står me i når det gjelder visse go`saker! Oppskriften har eg fått av MocinaDesign og eg har fått lov å dele den JuHuuu
6 dl kremfløte
300 gr margarin
300 gr sukker
(Kan sløyfes! Eg tok kun 100 gr – litt sånn for sikkerhetsskyld hehe)
1 boks mørk sirup
3 ss Hockey Pulver
(De selger store bokser på Kiwi)
2 ss Lakrispulver
Flaksalt
(Eg brukte Maldon,smak deg frem – Eg endte på 2 ss)
Svart Farge
(Eg brukte ca en halv ts for å få den helt svart)
Smelt smør, ha i sukker, fløte og sirup—> Kok opp.
Tilsett lakris og Hockey pulver, farge og salt.
Kok dette til det blir 126 grader, så ja, du trenger absolutt det som heter sukkertermometer. Eg kjøpte
Dette på Clas Olhson og det funker helt flott. Når du har oppnådd gradene så har det en sånn deilig, litt halvtjukk masse 🙂 Tøm dette i en form slik at det er ca 1-2 cm tykk, alt etter hvor store karameller du vil ha. Min form er ca 25 X 30 cm. La den stå til den stivner, til dagen etter f.eks. Skjær opp og pakk i plast/cellofan.
Eller du kan bare starte å maule med en gang 🙂
Disse var høydepunktet da eg var liten, ååå de er bare helt magisk! De skal ikkje bli like harde som fløtekaramellene, men de skal likevel stivne i kjøleskapet. Har brukt miniformer, litt hasselnøtter i bunnen
og karamell opp på. Du vrenger formen samtidig som du putter alt i munnen når de skal spises.
Oppbevares i kjøleskapet. Oppskrift? Oh YESSS! Denne oppskriften hadde mor mi fra min mormors kokebok, så denne oppskrifta er ganske gammel!
2,5 dl Kremfløte
2,5 dl Sukker
3/4 dl Kakao
1 dl lys sirup
2 ss vaniljesukker
Ha alt i ei lita gryte, la det koke opp, skru ned plata og så skal den bare stå slik på varmen uten at den egentlig trenger å koke. Rør i den hver gang du går forbi. Eg lot min kose seg i ca 4 t – Så ja!
GODE karameller trenger tid 🙂 De små formene kjøpte eg på Kitch`n HER INNE 🙂
Sånn! Da er det bare å svinge grytene og starte å koke 🙂
Min plan er i dag er å sette røra til Krumkakene og lage “deigen” til Havreflarn 🙂 Videre er planen å hente Amira på jobb og sååå har me litt me skal fixe, blir nok kos! Å ja, det er torsdag og det betyr turdag fra Byhaugen, men i dag kapitulerer eg faktisk! Det er første gang, men ute er det liten kuling (24m/s) og regn – Tenker det er greit å stå an av i dag!
HA EN FIN DAG
Juleklem fra Vibbedille ♥
Vibbedille på Instagram
Vibbedille på TikTok
Hadde bakelista klar, men nå tror jeg det blir endringer🙈
Vokst opp med en mor som var rene tryllekunstneren når det kom til konfekt og smågodt. Har ikke helt sansen for å dille med dette. Her får de servert det jeg kjøper av knask, og ingen tør klage for da vet de at de må gjøre det selv. Men småkaker slenger jeg sammen. Har begrenset mengde og utvalg med årene, men nok til alle
Det så VELDIG fristende ut:) Hat du noen gang prøvd karamellene med sitronsmak?
Nei, men eg liker veldig godt Fox!
Det bør eg jo sjekke ut om det finnes en oppskrift 🙂