Vibbedille sin “Rocky Road” + Gratis Gottevott

 

Ooookeiii! Den Bakefrie dagen uteble! *ler* Eg kjørte jo til banken og fikk fikset det som skulle fikses og etterpå kjørte eg bare hjem til mor mi. Hadde tatt med meg Julekakene hennes og tenkte tanken hvis ikkje banken tok for lang tid skulle eg kjøre dit. Kakene ble godt mottatt, eg ble en stund og fikk hjulpet henne med litt sånn diverse som kan være greit å få gjort før jul 🙂 Måtte le vettu! Hun har sånn rampe i steden for trapp ved inngangen, den er dekket med sånn grønt “teppe” greier slik at det ikkje blir glatt om vinteren. Hele driten sto til himmels etter kun et par spiker, DA blåser det kraftig kan du si *ler meg ihjel*. Eg fikk mor mi til å stå på den ene enden mens eg sprikret i vei fra den andre siden, var nok litt av et syn, men nå må det garantert orkan til for at det skal løsne igjen

Anyway, etter et par timer kjørte eg hjem, men fikk akutt lyst å lage noe gøy så eg svingte innom Rema 🙂 Dette er virkelig noe ALLE kan lage uten noe problem, dessuten blir det aldri mislykket fordi du bruker KUN det du liker 🙂 Rocky Road er virkelig godt! Og helt ærlig?? Den kan jo også lages ganske sunn for de som ønsker det –
Husk: DU velger 🙂

 

 

 

Tenkte eg skulle vise deg hva eg liker å ha i min Rocky Road,
og det som er gøy er jo den faktisk ikkje er sååå usunn MoHaaa Bare se her:

100 gr Cashenøtter: “En av egenskapene Cashewnøtter har et høyt innhold av enumettet fett som bidrar til å opprettholde normale kolesterolnivåer i blodet”. (Dette er jo supert for meg som faktisk har problem med enten medfødt høyt kolesterol, eller så er det styrt av det lave stoffskiftet mitt/medisiner)

100 gr Mandler: “Mandler har et høyt innhold av umettet fett, kostfiber, vitamin E, riboflavin, kalsium, kalium, magnesium, sink, kopper og fosfor. Mandler er også en kilde til protein, tiamin, niacin, folat og jern. Å erstatte mettet fett med umettet fett i kosten bidrar til å opprettholde normale kolesterolnivåer i blodet”

80 gr Parranøtter: “Paranøttene har et høyt innhold av umettet fett, vitamin E, tiamin, kalium, magnesium, sink, selen, kopper, fosfor og kostfiber. Paranøtter er også en kilde til kalsium og jern. Å erstatte mettet fett med umettet fett i kosten bidrar til å opprettholde normale kolesterolnivåer i blodet.”

100 tørka aprikos: “Aprikos har et lavt innhold av både energi og fett, samt et høyt innhold av vitamin E og kostfiber. Vitamin E bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen.”

80 gr Tranebær (1 pose): “Tranebær er en kilde til vitamin C som styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Tranebær har også et høyt kostfiberinnhold som er gunstig for fordøyelsen.”

400 gr Mørk Sjokolade: “Mørk sjokolade hjelper til å bevare arterienes fleksibilitet og elastisitet, og det bidrar også til å forhindre at hvite blodceller fester seg til veggen i blodårene. Både arteriell stivhet og det at hvite blodceller fester seg til blodåreveggene er kjente faktorer som spiller en viktig rolle i utviklingen av åreforkalkning, aterosklerose.”

All infor over her er hentet fra Frukt.no

100 gr Dumle: 474 kcal
100 gr Marshmallows: 379 kcal og 0 gr fett
50 gr Delfiafett: Kokosfett, er vel et av de beste alternativene å bruke
Ca 50 gr Fruktflesk: Egentlig bare sukker hehe

Bortsett fra de 4 siste ingrediensene her som er med å bidra til den “Lovlige” kosen pr uke må eg jo si at denne Rocky Road absolutt er innafor 🙂 Dessuten er alt dette fordelt på ei ganske stor form
og du skal jo bare spise en liten bit…om gangen 🙂

 

 

 

Da har du altså oppskriften over her og slik gjør du: Smelt sjokolade og Delfiafett i vannbad. Bare sette det på først av alt og la det står mens du rigger til alt det andre. Klipp Marshmallowsene i 4, del Dumlene i 2, det samme med Paranøttene, grovhakk mandlene og cashenøttene litt, klipp også aprikosene i 4. Tranebærene bare strødde eg over til slutt. Ha alle ingrediensene i ei skål, tøm den smelta sjokoladen over, bland godt. Legg bakepapir i en form (min form er 25 cm X 36 cm) og hell alt over, spre det godt utover, sett formen i kjøleskapet og la den stå til den er stiv og god eller til du gidde skjære den opp. Du skjærer den i biter uansett, ha de på tett boks, eller du kan ta en rødbeteglass og gjøre som me gjorde som barn. Sløyfe på lokket og røde hjerter på glasset!
Dette er en FANTASTISK god og ikkje mins FIN vertinnegave eller Julegave ♥
Det er en gave som vil bli satt pris på maaaange ganger!

 

 

 

Nå er det bare opp til deg å tenke ut hva du liker aller best! Kanskje du liker å ha salt sammen med sjokoladen? Da kan du f.eks klikke opp Salt Sild i steden for fruktflesk, i tillegg kan du strø over litt sånn flaksalt når du har hatt alt i formen 🙂 Eller, bare masse tørka frukt? Mmm dadler, fiksen, rosiner, korrinter(??), aprikoser, tranebær, tørka jordbær mm Det kan jo være supert om du ikkje tåler nøtter ♥ Ser at mange putter opp i kjeks, det pleier eg alltid unngår fordi holdbarheten på hele greia blir redusert pga kjeksen, Bare et tips! Det viktigste er at ingenting blir feil, prøv deg frem til dette blir din helt egen favoritt 🙂 Eg EEELSKER min! ♥

 

Designet av Kate Fredriksen

 

Lager du snop, ja da bør du jo strikke deg en Gottevott! Dette er jo aldeles perfekt om du f.eks har planer om å gi bort hjemmelaga snop til Jul ♥ Det er bare å legge snopet i små plasposer, knyte på en rød sløyfe og legge de i Gottevotten 🙂 Her kan du strikke i det garnet du vil, men ullgarn som ligger på ca 100 m pr 50 gr blir ganske så bra 🙂 SÅ ja, da fikk du gjerne noen gaver til i boks? Koseligere gave kan nesten ikkje gis 🙂

 

EN GOTTEVOTT TIL JUL
Bildet over
Gratis Norsk Strikkeoppskrift

 

 

 


Eg har startet å nisse litt før jul igjen! Var jo som eg nevnte innom mor mi og i går hadde eg pakket klart litt pakker. Kalenderen hennes var tom da eg kom, men det er den ikkje nå lenger. Har pakket inn litt go`saker som eg VET hun liker eg planlagt et koselig strikkeprosjekt til henne! Er en stund siden eg bestilte garnet eg har pakket inn, eg skulle nemligen strikke nok fint og kjekt som bare kom lenger bak i køen. Nå fordelte eg nøstene i diverse pakker og hang de på til henne og i den siste gaver vil hun finne oppskriften 🙂 Eg er ganske sikker på at også hun syns det er gøy å strikke det som eg hadde planlagt 🙂 Har også sett meg ut et par ting på Nille som eg skal kjøpe og henge på senere. Jadda, hun ble som forventet til en unge igjen. Gaver på kalenderen pleier ha den virkningen ♥ SÅÅÅ koselig!

 

 

 

Selv om dagen startet litt sånn halvkjip ble den etter hvert ganske fin og det toppet seg med denne! Det er så godt å se at Kommunen setter pris på flinke idrettsutøvere her me bor! Så ja, da blir det litt pomp og prakt 1.Nyttårsdag i år også! STAS! Å ja, eg er fortsatt veldig stolt! 2.helga i januar reiser Dib til Trondheim på Landslaguttak og hadde eg hatt muligheten så hadde eg blitt med! Eg er utrolig flink til å leke flua på veggen, men akkurat når det gjelder dette tror eg det er best at han reiser alene uten å måtte bruke tankene på andre enn seg selv. De er kun 2 stk fra Sola som er valgt ut + 3 stk fra Stavanger så dette er veldig spennende! De er totalt 48 stk fra hele landet som deltar + de som representerte Norge i 2019 og de er vel ca 30 stk +- som skal representere i 2020. De som blir valgt ut nå i januar skal stille i EM i Slovakia allerede i april! Så ja, dette er veldig VELDIG spennende! 🙂

Okiii, nå er eg ganske klar for å bare ta kwellen! Det blir ikkje mer baking i dag, får heller satse på å strikke litt! Sitter akkurat nå å hører på podcasten til Harm&Hegseth så eg får starte med det! Men JA, vettu ka? Det er ganske så mange som har spurt meg og ja eg har lurt litt selv også hehe Du husker gjerne DISSE som eg strikket til Vergard Harm? Nå skrev eg aldri her på bloggen hvem sokkene var til, men eg lovet å komme med en tilbakemdling når eg visste de var mottatt. Eg sendte ikkje gaven før i slutten av juli, men eg har ikkje fått med meg noen tilbakemelding. Har mange ganger tenkt at “Tenk om de forsvant i posten?” Vel, i dag sendte eg en mail til VG bare for å sjekke og fikk verdens fineste mail tilbake! Mailen kom fra produsenten for Harm&Hegseth og hun kunne bekrefte at Vegard fikk sokkene! Han ble så pass glad for de at han hadde hatt de på seg i en episode av VGTV Rampelys hvor de laget et Story hvor han takker meg for de flotte sokkene. SELVFØLGELIG har eg jo ikkje fått dette med meg haha Etter noen timer fikk en enda en mail! Da hadde produsentet leita etter denne Storyen, men den var ikkje å finne. Jaja eg var i grunnen bare letta over å ha fått bekreftet at de var kommet vel frem 🙂 Hvem vet? Kanskje sokkene dukker opp på en vinterstory fra Stokke, eller fra ei hyttetur på hytta med snurredass 🙂 NÅ ER DET KWELL!!

 

 

KOS DEG OG NYT
EI STILLE STUND!

 

 

 

 

Go`klem fra ei Takknemlig Vibbedille 🙂

2 kommentarer
    1. Så fint av deg å lage til pakker til din mor.Men….enn hvis ho starter å strikke på ett eller annet før hun kommer til pakken med mønsteret?????? Hahahahaha! Ser det bare for meg……oj,her var det et mønster,men nå har jeg jo strikka opp garnet.Hehe!

Siste innlegg