Det har over tid blitt GANSKE mange spørsmål om ikkje Ali kan lage en matblogg, men nå har han
og eg kommet frem til at det er enklere å ha en egen kategori her på min blogg som heter
“Ali`s Delikatesser”, ja for det hadde jo ikkje blitt matblogging i hver dag og på denne måten ligger innleggene hans i en veldig aktiv blogg. Dvs at hvis du vil sjekke ut noen av hans oppskrifter går du nederst på bloggen her, der ligger det en liste som heter KATEGORIER, under der er det en liste med mange kategorier, der i blant Ali sin, klikk på den og du får opp de innleggene som er publisert – ENKELT!
Da starter me det nye året med ei kraftig gryte med FASOLIE! Det er min favoritt og eg elsker den!!
Dagens middag ligger også ute på SnapChat/vibbedille hvis du vil SE hvordan det lages 🙂
Dette trenger du:
2 Bokser Store Hvite Bønner (Kjøpes på Kiwi)
300 gr lammekjøtt (la det være litt fett på kjøttet)
3 løk som du hakker
8 fedd hvitløk som du hakker
1 god ss hakket(eller tørket) koriander
1,5 ts salt
0.5 ts pepper
Chilipulver etter smak
1 liten boks tomatpurè (Sånn liten hermetikkboks)
2 “kartonger” med vann (kartongene som Bønnene ligger i)
1 kopp med vann
Når du har hakket det som skal hakkes begynner du å steke kjøttet i ei gryte sammen med litt olje. Stek kjøtt litt godt, det skal være i SMÅ SMÅ terninger. Når kjøttet er brunt har du opp i 8 fedd med hvitløk, rør godt mens det freser. Ha så opp i koriander, vær litt kjapp og rør så det ikkje brenner seg. Tilsett så 1 kopp med vann og la det boble mens du rører i ca 1 min. Ha så opp i tomatpurèen deretter løken. Rør godt. Kjør på med begge boksene med Hvite Bønner, fyll så begge boksene med vann
og tøm i gryta. Tilsett det du skal med krydder og la det koke på litt lav varme i ca 20 min. Kok ris.
Her snakker me ei skikkelig VARM og god gryte! Perfekt på en kald høstdag eller ISKALD vinterdag som i dag! Ikkje bare er det laget fra bunnen av, men det er også kjempesunt og du får i deg masse gode proteiner uten å spise en haug med rødt kjøtt! Eg sliter litt når eg spiser en del kjøtt, men med denne gryta går det bra, eneste problemet er at eg spiser alltid for mye hehe
Sånn On the side bruker me å ha agurk i strimler, løkbåter, oliven og små hele sylteagurker.
Alt etter hva du liker 🙂
Hadde vært UTROLIG kjekt hvis du laget dette og du ga en liten tilbakemelding om hva du syns!
Nå har du virkelig muligheten til å lage skikkelig GOD Libanesisk mat og lurer du på noe,
ja så er det bare å spørre, ok?
All libanesisk mat som Ali lager har han lært av sin mor og med noen av rettene har han laget sin egen vri. Han er selv utdannet kokk og fikk seg også en Gourmè utdannelse i Zurich/ Sveits.
Tro hva som ikkje var godt nok for lille Norge?? Ja han fikk aldri en fullverdig kokkejobb….
MEN MAT kan han lage til gangs 🙂 Noe me her hjemme nyter til gangs og nå også du 🙂
* * * *
JuHuuuu Passet til Ali lå allerede i postkassa i dag! Under et døgn etter at det ble laget! WOW!
Dette vil da si at flybilletter kan kjøpes i kwell og eg håper han finner noen gode/trygge billetter!
Dvs trygge mellomlandingsLAND! Er søren ikkje bare bare å reise i disse dager!
Tyrkia får han iallefall IKKJE lov å reise via! NEVER!
Anyway, eg er så mett av god middag derfor er det stort sett bare kaffi og strikking på programmet her
i Go`stolen 🙂 Tro om det er noe på Tv i dag?? Tja visst ikkje blir det nok et par timer med serie 🙂
KOS DEG OG HA EN
FLOTT KWELL!
Lykke til med Middagen <3
Go`klem fra ei Fornøyd Vibbedille 🙂
#mat #matblogg #sunnmat #proteinrikmiddag #arabiskmat #arabiskmiddag #libanesiskmiddag #libanesiskmat #fasolie #storehvitebønner #tomatsaus #koriander #hvitløk #lammekjøtt #hotmiddag #perfekttilenvinterdag #allekan #enkelmiddag #middagfrabunnen
du er flink 😀 håper du har fått en fin start på det nye året 😀
Kan man bruke lammedeig i stedet for lammekjøtt? I og med at det skal finhakkes alikevel?
Kristin Slettum: Ali mener nei, det bør være kjøtt. Det blir en annen smak om du bruke “deig” sier han og den kan han ikkje garantere. Men du kan bruke f.eks oksekjøtt, men da blir det også en annen smak, men det er smak og behag og du vil ha lamme eller oksesmak 🙂
Kristin Slettum: Ikkje FINhakkes, men i veldig små biter, altså litt mindre enn en terning. I norske retter bruke me gjerne mye større biter, men ikkje i dette
nam det så godt ut 😀
Ser jo kjempe godt ut! 🙂
Da blir det lammekjøtt i små terninger. Vil gjerne ha den mest mulig autentisk, så da følger vi Ali`s råd. 😀