Nå har eg hatt 2 runder med den vanlige Dubai Sjokoladen, og eg skal ærlig innrømme at den ble for mektig for meg, selv om eg syns den er knallgod! Ikke en sjokolade eg kjenner eg kan kose meg med når det ender med å bli kvalm, tipper sukkeret spiller en rolle her…For nå reagerer eg litt mer enn vanlig om eg spiser en vanlige sjokolade også (2 år uten sukker gjør tydeligvis noe med kroppen) Det i seg selv er ikke et problem for meg, for eg KAN jo teste ut noe mer sunne varianter – Akkurat dette har svirret i hodet et par dager nå…
Det blir feil å kalle dette for Dubai, det er bare en sjokoladeplate med selvkomponert fyll En dessertsjokolade, eller is om du vil – Den trenger en forbedring, men du og du så friskt og godt det ble,
selv om den eg var mest spent på gikk til…
…helvete, rett og slett...Den står nå bare i en skål i kjøleskapet og kan spises med skje for den som ønsker…Denne burde bare blitt gjennomfrossen og spist som en sorbéis, tenker eg. Men smaken? Ingenting å utsette der. Kcal innhold på disse variantene er betydelig mindre enn på den Orginale med pistasj.
Eg brukte denne smoothieblandingen på mango varianten.
192 gr frukt, 84 gr gresk yoghurt og 10 gr honning som eg blendet. Vet jo nå at eg bør lage den tykkere….Prøving og læring her altså. Det er bare å støpe seg en plate og teste ut med ting man liker!
Ser mange bruker frisk frukt og bær. Nå har eg “bare” masse friske blåbær og de liker eg beste naturelle,
men frisk jordbær og bringebær er sikkert veldig godt. Nøtter kan du også fylle på med. Eg kunne hatt nøtter i, men nå var eg ute etter noen å kose seg med som er lavt på kcal…
Hadde litt lite frosne jordbær så eg spedde på med litt frosne bringebær (Totalt 125 gr) + 204 gr jordbær biola og 7 gr honning. Denne fikk en fastere konsistens, men kan til fordel bli tykkere. Tanken var jo at sjokoladeplatene skulle bli mer som denne konfekten eg laget til jul for noen år siden….MEN, så var det den der sukkermengden da som eg vil unngå…
Nå kom eg jo på at eg kan fylle en plate med DETTE som jo har laget før!!
Det var jo veldig godt, men da blir det som is
Men altså: Syns jo likevel at denne ser veldig frisk og god ut! Har smakt, men om eg prøver meg igjen vil eg kun bruke mørk kokesjokolade…Blir ganske søtt med melkesjokolade selv om det er nesten ingen søtning
i jordbærene. Eg smeltet sjokoladen på samme måten som med Dubai sjokoladen. Sluttresultatet i kcal ble: Mangoplate 196 kcal pr 100 gram (Hele platen veier 291 gram) Jordbærplata havnet på 223 kcal pr 100 gram og veier totalt 282 gram. Dvs ca halvparten av kcal mengden av en Dubai Sjokolade – Det er da noe!
Gøy å eksprimentere og greit å rydde vekk sjokoladeplatene fra kjøleskapet!
Nå tenker eg å trimme strikkepinnene, har hatt meg en dusj og fått på meg deilige koseklær! I morgen blir det tur i sola og da skal eg “Plukke” høydemeter er planen!
HA EN FORTSATT FIN LØRDAG
Go`klem fra Vibbedille
Vibbedille på Instagram
Vibbedille på TikTok
Samme hva snopen heter bare den er god. Så den MÅ jo ikke hete Dubai..
Eg smakte en bita da fyllet var frossent! Ååå du hildrande du så godt det var!