Strikkegrupper trenger mangfold!

 

I alle spekter av livet trenger me et mangfold. Om det dreier seg om det store samfunnet eller rett og slett “bare” ei strikkegruppe så er me faktisk avhengig av det for at det skal bli ei god gruppe – For alle! Slik det fungerer nå så er det ikkje plass til alle i mange av de flotte(??) strikkegruppene som finnes, det er ikkje bare synd, men det er en SKAM! Rett og slett! At eg ikkje får innpass i mange av strikkegruppene som finnes er greit nok, det er det nok flere årsaker til det, men at de som kanskje ikkje strikker som alle andre skal føler seg dyttet ut på sidelinja er da ikkje greit? Det er mange måter å få noen vekk og bort på, det er ikkje alltid nødvendig å stenge porten, men med riktig taktikk så forsvinner vedkomne sakte men sikkert av seg selv. Bort med det som er anderledes (eller ikkje god nok?) det er så mye enklere når alle gjør, sier og ikkje minst MENER det samme. Eller er det det? Hvem skal du lære noe av da? Ja hvis alle som sitter tilbake gjør akkurat de samme tingene på nøyaktig samme måte?
Eg skal love deg at det blir ganske kjeeedelig i lengden.

-Mange strikkergrupper er slettes ikkje FOR ALLE….

 

 

 

 

Det er mange som ikkje kan strikke, de søker medlemskap i diverse strikkegrupper, men de bakker formelig baklengs ut igjen – Eg VET for eg får mange spørsmål fra veldig mange som trenger hjelp til det elementære innen strikking, ja også til noe så grunnleggende som å legge opp. Eg peker de ofte i retning ei strikkegruppe, men får til svar at det har de prøvd uten særlig hell. Det er mange som sitter på sine alt for høye hester
i flere av gruppene og de fnyser av helt nybegynnespørsmål som en fersk strikker måtte ha. Du kan si det finnes kun en riktig måte og en gal måte – ingenting der i mellom. Selv om det stort sett finnes en fasit er det alltid rom for å prøve ting på en ny måte, det bør nå i allefall være rom for det. Det er på den måten man lærer nye ting og gjerne tenker litt utenfor boksen 🙂 Det kalles også for KREATIVITET! For å ha god kreativitet trengs det også Input fra andre, utveksling av tanker og ideèr som du fint kan spinne videre på i ditt eget selskap.

Noe som eg veldig ofte har havnet i diskusjoner på er ang ett eller flere prosjekt på én gang. Å du og du som eg får høre det når eg lemper ut alle mine pågående prosjekt. Det er kanskje ikkje akkurat der og da, tror vel de fleste kritikerene (mine) blir litt målløse, men hvis eg publiserer at eg har et nytt prosjekt på pinnene –
Ja DA får eg hører det! Men sorry, får eg en idé så må den prøves ut umiddelbart,
fordi en gode idé kan lett fade bort om den ikkje blir satt ut i live.

 

 

 

 

En annen ting du bør notere deg er at mange har en mening om prosjekter som er strikket av restegarn…
Du må ikkje prøve deg på fullpris for et par sokker strikket i rester!! HALLO!?? Det er jo bare noen billige smårester…Rester er da et produkt av et fullpris nøste og de 2 siste meterene koster AKKURAT like mye som
de 2 første. Har ikkje tall på hvor mange ganger eg har observert at restegarnsprosjekter
blir nedgradert til noge intjevettande! Slutt med det!

Husk at er noe one of a kind pleier det å gå til høystbydende!

 

 

 

 

Hvis alle var like, gjorde det samme, mente det samme, sa det samme, strikket det samme, ja i det hele tatt – DU skjønner tegninga! Hekkan så kjeeedelig alt hadde vært! Hva med å starte dagen med et smil og heller spre litt glede? Er du i dårlig humør og føler for å kvele noen? Ja hold deg unna Facebook! Gå deg evn en tur først 🙂 Ikkje la din frustrasjon gå ut over andre som ikkje har noe med ditt humør å gjøre. Det er ikkje alltid sånn at måten me liker å løse ting på er den beste, kanskje noen andre har en bedre løsning? Lytt! Hør etter, eller: LES med litt større raushet enn det veldig mange gjør. Alle er ikkje like gode på å ordlegge seg skriftlig og PLUTSELIGE er misforståelsene et faktum og me ender opp med en milelang diskusjon hvor det ender opp med at trådstarter melder seg ut….BARE fordi hun lurte på noe som var vanskelig å forklare og fordi andre bare“Klippet” henne tvert av. Vær litt tålmodig og ikkje bare konkluder.

Me har alle vært ferske en gang, me har også alle vært nye i ei gruppe og me har alle samme stilte dumme spørsmål – Selv om det faktisk ikkje finnes dumme spørsmål – nettopp derfor syns eg det er rart at så mange glefser tilbake som et svar? Me kan ikkje alle være verdensmestre, ei heller blir me noen ganger utlært derfor trenger me hverandre enten man er flink eller ei 🙂 Mangfold….Det er løsningen, et FARGERIKT MANGFOLD!

 

 

VÆR MOT ANDRE SLIK DU ØNSKER
ANDRE SKAL VÆRE MOT DEG ♥

 

 

 

 

Go`klem fra ei stadig like optimistisk Vibbedille 🙂
Vibbedille på Instagram

2 kommentarer
  1. Vel med tanke på hvordan mange norske grupper er så er det vel ikke rart at jeg har søkt meg utover i periferien og funnet flere engelsk talende grupper som er mer inkluderende ♥️♥️ jeg føler meg inkludert og ingen spørsmål er feil. Noen ganger får jeg hjelp andre ganger kan jeg hjelpe andre..
   Takk for at du er inkluderende og holder på videre ♥️

  2. Ååå, nå ble jeg faktisk lei meg over å lese at folk blir ekskludert fra strikkegrupper bare fordi de er nybegynnere. Det er jo en STOR skam for gruppen hvis det faktisk er sånn. Har aldri hørt på makan. Er vi faktisk så egoistiske og uhøflige? Det var leit altså.
   Min drøm har i mange år vært å starte egen garnbutikk med en caféavdeling, hvor folk kunne ta seg en kopp kaffe e.l. og sitte og strikke litt sammen med likesinnede, enten man kjenner dem eller ei. Og hvor man kan få tips og råd, og inspirasjon. Jeg hadde steilet veldig hvis noen hadde forsøkt å ekskludere noen da ja.
   Men det er jo bare en drøm. Helsa og økonomien setter en soleklar stopper for det prosjektet, som jeg tror kunne blitt godt mottatt.
   Restegarn er kjekt. Nå for tiden har jeg omtrent masseproduksjon av puter strikket i restegarn. Og enda synes jeg ikke det viser på restegarnsbeholdningen at jeg har strikket hele 3 store puter 😉
   Og jeg har alltid flere prosjekter på gang. Det er liksom noe for enhver anledning. Et prosjekt passer å holde på med om man er sammen med andre i sosialt kaffelag, så er det et prosjekt for stunden foran TV’en, og så er det et prosjekt hvor man MÅ holde tunga bent i munnen for at det skal bli et vellykket resultat. Og da nytter det ikke med andre folk eller TV rundt seg 🙂
   Så til alle dømmere rundt om….gå dere selv etter i sømmene (eller maskene) aller først 🙂
   Takk for at du opplyser om all uretten. Det er bra å sette søkelyset på sånne ting ♥
   Ha en knallfin dag ♥

Siste innlegg