Fastelaven + Boller = Mine Boller!

 

Veldig lite klarer å slå ei skikkelig god hjemmebakt bolle ♥ Min favoritt er ei lunka bolle med ei leive ost og et glass med iskald melk ♥ Det er bare såååå digg! MEN! Når det er Fastelaven, ja da er det frem med kremfløten! Det skal piskes, og nei det funker ikkje like bra med krem på boks…Å ja, eg tok the easy way et år…Gjør det aldri igjen! Det ser veldig flott ut med en gang, 2 min senere er kremen bare bløtere enn bløtest…Nop! Skikkelig stivpiska krem med en dæsj vaniljesukker i må til serru! Da blir det pøøørfekt ♥

Eg skrøt på meg at eg pleide å kna deigen for hånd? Vel eg pleier normalt det, men da eg innså at skulle eg ha litt luftige boller må deigen være en tanke mer klissete enn det eg pleier å lage – Så ja, det var bare å finne frem Kenwood`n da, nei….Intet nederlag det…Phøø…Bollene ble jo ganske enkelt perfekte 🙂 Love IT!

 

 

 

Er det Fastelaven så ER det Fastelaven!
I mangel av Bjørkeris ble det noen fjær på bollene i steden for *humrer*

 

 

 

I følge oppskriften skulle det bli 30 boller, vanligvis får eg alltid mange flere, ergo små boller. I dag tok eg frem vekta og veide en håndfull med deig: 105 gram, ok, da delte eg opp deigen i like tunge biter og det ble 23 store
og flotte boller! Ja, eg ble ganske så stolt av denne gjengen. Dib og kameraten fikk hver si bolle med masse krem og den skled ned på høykant! Det er jo god respons 🙂 De første bollene eg stekte ble litt mørke så resten av bollene penslet eg ikkje med egg! Mange har spurt etter oppskrifta på Snapchat så her kommer den:

 

30 boller:
1 kilo mel
200 gram sukker
1 ts salt
1 ts bakepulver
Kardemomme hvis ønsket ( ca 1/2 ts)
7 dl lettmelk (Eller hel om du vil)
200 gr smør
(Eg hadde ca 150 gr Meierismør og ca 50 gr Bremykt)

80 gr Fersk Gjær

 

Varm opp melken sammen med smøret, smuldre gjæren i melka. Ha alt det tørre i en bolle, bland dette før du har melk/smørblandingen opp i. La dette kna seg veldig godt enten i Kenwood`n eller om du gjør det for hånd.
Sett deigen til heving en halv time på et lunt sted. Eg satte bollen foran ovnen i stua. Kna så deigen og del den
i bollestore emner (mine veide altså ca 105 gr pr bolle). Legg bollene på stekebrett og la de heve under et håndklede i nok en halvtime. Eg lot brettene stå på toppen av stekeovnen mens den var varm.

Bollene stekes på ca 220 gr, mine var ferdig etter max 8 min. Brukte varmluft.

 

 

 

Pynt bolla med et par fjører og servèr den til noen du er glad i ♥ Her var det som sagt Dib og kameraten som fikk hver sin (på senga)! Jepp, de vet fortsatt å virkelig kose seg og ha en lang morningen når sjansen bryr seg 🙂

Sjøl sitter eg her å vurdere å ta meg en kwil! Dynene er fortsatt freshe og crispy etter at eg skiftet sengetøy i går så ja, det frister! Sto jo opp i 7 tiden i dag noe som eeegentlig er ganske tidlig! Det er jo trossalt søndag OG ferie! Tviler på at eg får særlig utbytte av kwellen om eg ikkje sklir under dyna ei stund. Vil også tro at ei bolle smaker helt fortreffelig om eg tar meg en kwil først 🙂

 

 

 

KOS DEG OG HA EN
MAGISK FIN SØNDAG!

 

 

 

Go`klem fra ei noe søvnig Vibbedille 🙂

3 kommentarer
    1. Kjempefine boller, så godt ut! Fikk et tips av en baker, ikke bruk varmluft på gjærbakst, kan få tørt resultat. Også kanskje derfor de ble mørke med egg på, kunne nok satt ned varmen til 210C med varmluft. Ikke ment som kritikk, vi har alle ulike måter vi foretrekker å gjøre ting på!

      1. Det er første gang eg bruker varmluft fordi undervarmen er borte vekk 🙂 Var i utgangspunktet skeptisk og etter det første brett skrudde eg ned temperaturen og droppet å pensle bollene – Da ble det fine 🙂 Tar det overhodet ikkje som kritikk 🙂

    2. Hei
      Jeg holder på å steiker vannbakkels til fastelavens boller her i huset. Er så lenge siden jeg laget dem så jeg er spent.
      Ellers så sitter jeg og strikker på ei lita barne/baby jakke, Må gjøre mest mulig pag neste uke blir jeg litt handikappet pga operasjon i min høyere hånd en re operasjon.
      Ha en forsatt god søndag.
      Klem fra meg.

Siste innlegg