I tilfelle Krig…Matlager…

 

I flere år har Ali sagt at det er smart å ha et matlager hjemme, eg har der i mot fnyst av det og sagt at det er nok med det me allerede har i matskapene til vanlig. Ja for det er jo ganske vanlig å ha noe tørrvarer å “Gå på” i tilfellet man vil bake eller ikkje gidder å handle. Dessuten er det jo alltid noe å spise i fryseren. Vel, Ali sitt argument har vært at hvis bombene faller og alt av butikker er stengt eller er fysisk borte er det umulig å få tak i mat….Veel….HALLO?? Me bor da i Norge, men uansett har me egentlig aldri hatt plass til et matlager, før i fjor sommer...Det var det eg brukte som argument da eg sa det var til det beste at eg fikk det store soverommet til Hobbyrom fordi da ville begge de 2 små bodene bli frigjort. Det var der eg hadde alt garnet og hobbystashet mitt. Da var det Ali som fnyste fordi han ville ha stort soverom, dessuten trengte ikkje mel og sukker sååå stor plass…

Som du nå vet så trosset eg gjennom og laget meg Hobbyrom, eg ryddet ut av begge bodene og eg la til rette for et Matlager. Begynte så smått å stashe mel, sukker, tørrvarer etc.
Da fikk pipa en annen lyd, og mer og mer havnet i hyllene…

 

 

 

 

Og sååå skjedde Ukraina og “Behovet” for trygghet økte. Ali er trossalt vokst opp med krig og da ble det hamstret med en gang det var en mulighet for det. Ingen som visste når neste gang det var mulighet for å få mat i hus. Me opplevde jo dette selv i 2006, muligheten for å gå ut å kjøpe mat forsvant på et sekund! BOM og man kunne bare forholde seg til det man hadde i skapene…Me hadde ikkje matlager i vår leilighet og det lille me hadde ble kjapt pakket i en bag, og me måtte jo bare bort og vekk…

 

Pga Ukraina var det mel og matolje som var det viktigste, dette fikk han i hus tidlig.
Jammen har prisen på matolje økt da siden det…

 

 

 

 

I følge Ali skal me nå kunne klare oss ei stund før behovet evn blir prikært – Håper jo at me aldri får testet ut det. Alt i alt trenger det ikkje koste en formue for denne tryggheten, det eneste me ikkje har på lager er vann…me har brus, juice og saft da – Hjelper jo lite i lengde, men er me virkelig kommet dit hen at man BØR, eller MÅ ha matlager?? Sånn i hverdagen syns eg det er herlig å ha dette rommet, trenger slettes ikkje svippe ned på butikken flere ganger i uka for å lage middag lengre. Me handler kun 1 gang i uka, da er det ferskvarer og evn litt tørrvarer som har blitt brukt den siste uka. På den måten får me jo hele tiden
fornyet datoen på varene som ligger på lageret.

At det har vært krig i midt-østen siden var liten er jo noe me har vært vant med, men eg må si eg har kjent litt mer på nå de siste månedene. Med en villmann i øst er det jaggu ikkje godt å si hva som vil skje, eller KAN skje! Spørs jo om me egentlig får nytten av et privat matlager om alt går over styr…da er det vel over da? Hmm

Har du blitt påvirket den siste tiden, eller de siste 2 årene
(pga Covid) til å lage deg et lager??

 

Ok, i dag er det fredag og Nachos er bestilt av yngstemann og i morgen blir det Lasagne med salat og baguetter —> Da kommer Amira og Eirik på middag, det blir kos det!

 

 

HA EN FIN
FREDAGS KWELL

 

 

 

Go`klem fra Vibbedille 🙂 
Vibbedille på Instagram

6 kommentarer
    1. Ja matlager tenkte jeg aldri på før covid kom. Da ble jeg bedre på å ha ting i hus. Fortsetter med det..

    2. Eg har også laga meg bod med matlager no. Frysetørka mat, suppeposar, olje, mjøl, havregryn, hermetikk. Og sjokolade 😉

    3. Har matlager, men det er nok aller mest fordi jeg snapper med meg tilbud på ting jeg likevel spiser, er glad i å høste av naturens gaver og har en andel i et andelslandbruk. Det er artig med ulike former for konservering, og litt nytt å lære. Basis av tørrvarer og hermetikk har man jo som oftest.

      Det jeg er blitt mer bevisst på, er å ha noe hermetikkpålegg. Og jeg må bli bedre på å ha omløpshastighet, siden jeg er bare en 🙂.

    4. Joda, et lite matlager har vi, litt tørrmat, hermetikk, suppeposer, vann mm
      Og div. andre ting som anbefales å ha, bl. a
      batterier, dab-radio, gass til grill/matlaging , jodtabl. osv.
      Fikk ei brosjyre i postkassen for noen år siden og prøver å ha i alle fall det som anbefales.

    5. Slettes ikkje dumt! Har alltid ein del ekstra mat på lur e og, kunne ønsket meg eit slikt fint oversiktlig rom ja. Tenker av og til at eg er heldig som bur på gard, med mjølk,egg, aggregat om strømmen går, egen brønn osv.

    6. Har alltid hatt ekstra av det som trengs. Skal ikke så mye til før de varene som en er avhengig av ikke er i butikkhyllene. Ikke bare krig som utløser mangel. Produksjonsfeil og streik kan også påvirke det vi får tilgang til. Med utfordringer til det man tåler er det ekstra viktig. Blir en vane, og rullerer man på det man har trenger man ikke kaste p.g.a datoer
      Ønsker deg en flott helg.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg