Lyst å lage perfekte Pikekyss?

 

Dette er vel noe av det enkleste du kan lage, men som med mye annet så er det litt tålmodighet som skal til. Det er faktisk ikkje sååå mange år siden eg lærte den gode snerten på en slike “roseklatt”, før det var alle ulike for eg fikk det ikkje til…Trikset er å holdet sprøytetippen nesten helt nede i bakepapiret….Press ut marengsen men du tar eg rolig sirkel, slutt å press på posen før du dra posen til deg – Det var oppskriften eg fikk over telefon av Amira,
og når eg skjønte det ble det bra *ler* Skynter meg å legge til at eg bruker kun en tipp, og det er 1M –
Den er eg fortrolig med 🙂 Eg har prøvd mange poser og system opp over, aldri fornøyd før eg fikk disse posene med tilhørende system og tipper fra Amira julen 2020.

Ok, oppskrift?
Eg pleier smøre formen inn med et par dråper essens før eg starter, da får du et hint av smak. Pisk 4 eggehviter stive, eller egentlig blir det jo bare fluffy skum, men først da begynner du å ta opp i sukkeret mens du lar maskinen suse i vei (150 gr sukker) Når alt sukkeret er opp i lar du maskinen suse i vei til dette er tilnærmet stiv, nå skal du tilføre 150 gr melis, litt om gangen og la den jobbe en stund for nå skal det blir tjukt og stivt.

Hvis du vil ha farge på marengsen tar du opp i sluttfasen. Vil du har stripete pikekyss som meg finner du en pensel og pastafarge. Mal så striper på innsiden av posen. Ikkje ta for mange striper,
2, max 3 er nok hvis ikkje flyter alt sammen.

Etter annet problem eg alltid hadde var at marengsen kom ut oppe i posen, bruker nå bare en sånn poseklips 🙂 Bretter posen slik at eg får festet den skikkelig og da er det bare å sprøyte i vei.

Brettene setter du i stekeovnen på ca 70 gr i 2 timer, etter det er det 50 gr med ovnsdøra på gløtt. Smak på de underveis for de skal være sprø utenpå med en liten seig kjerne 🙂 Når de er ferdig slår du av ovnen og lar pikekyssen stå til ovnen er kald. Pakk pikekyssen i tett boks, glass e.l. Nyt de og kos deg 🙂 De egner seg godt som kakepynt om du lager store kaker i julen.

 

 


Har hatt en koselig dag sammen med Amira i dag, var en runde på shopping før me kjørte hjem til henne.
Vel hjemme fikk eg fart på den gule kremen til de der bombene, den ligger nå i kjøleskapet så i morgen skal de bli ferdig og da er det emulig eg sier stopp på bakefronten 🙂

Tenker eg tar eg rolig kwell, kanskje tidlig i seng og sååå blir det en lang søndag med litt baking og rydding –
En sånn siste finish 🙂 Du får følge med i morgen for da kommer Julekos Nr 3!
Kanskje du får den til frokost? Bare å glede seg 🙂

 

 

KOS DEG

 

 

 

Juleklem fra Vibbedille 🙂
Vibbedille på Instagram
Vibbedille på TikTok

4 kommentarer
    1. De ser veldig lekre ut, men nei -altfor mye dill for meg😏
      Men igår stekte jeg USA spesial og julekrydderkake, de skal serveres til gjester idag, sammen med annen julebakst😁

      1. Mindre dill enn du tror – Fort gjort 🙂 Men du? Den der USA spesial, Ahaa er vel noe av det beste syns eg. Svigersønnen min fikk en halv sånn julekrydderkake av meg, dagen etter var tilbake meldingen: “Det er den beste eg har smakt, har du mer?? Vil gjerne at mor mi og skal få smake” – Så da fikk han andre halvparten også, ingenting er bedre enn når julekakene blir spist og satt pris på 🙂 Kos dere med kaker i dag 🙂

Siste innlegg