Noen er fortsatt trangsynt…!

Designet av Rachel Illsley

 

For noen år siden var det fra tid til annen en del fortvilelse i strikkemiljøet….Størrelsene hang ikkje ofte på greip og størrelsene var som regel veldig små. Små i den forstand at hvis man var større enn “Normalt” ble det fort et styr å strikke genser til seg selv. Når da personer rådspurte seg i strikkegruppene om hva de skulle gjøre var som regel svaret enstemming: “Bare strikk med tjukkere garn og pinner”…og POFF var drømmen om en lett og luftet sommergenser (f.eks) borte…Ja for det strikker man jo ikkje med tjukt garn og pinner.!??

Eg tok ganske mange ganger til ordet for å gjøre et forsøk på å forsvare de som var fortvilte over denne problemtikken…fordi om man var større enn “normalen” skulle ikkje det bety at det var kun tjukke genseren som var løsningen….Trist egentlig

I løpet av den siste….i allefall 5 årene har eg sendt en del mail. Rett å slett sendt forespørsler til diverse designere både her hjemme og i utlandet om hvorfor det er sånn. Ikkje bare er det mye arbeid i seg selv å designe et plagg, men desto mer arbeid å tegne et mønster i f.eks 10-15 str for å tilredsstille flest mulig. Dessuten følte mange designere at de satt igjen med småpenger i forhold til jobben de gjorde…forståelig nok. Men altså, nå i dag vil eg si at mye av dette problemet er løst! Eg syns neste alle oppskriftene eg liker og faller for har ganske bra utvalgt når det kommer til størrelser, enig i det? Ja noen har også veeeldig mange størrelser og veldig store størrelser!

B R A V O !!

 

 

Designet av Rachel Illsley

 

Plukket med meg denne i dag, den har også romslige størrelser – Kunne tenkt meg denne som jakke. Har noen tenkt at ei stor dame også like oversize f.eks? Ikkje sant! Selvfølgelig bør jo det også være mulig, uten å måtte ty til tjukt garn 🙂 Eg vil si at strikkedesigneren all over de siste 5 årene og mer enn det har kommet seg utmerket på dette området. Da er det forunderlig når eg nylig leste et kommentarfelt hvor flere rådet ei til å bare bruke tjukkere garn? Det skulle vel nesten være helt unødvendig? Nå er det et hav av design med store størrelser,
ja det er bare å velge og vrake 🙂

Bare en siste lille ting…ei strikke oppskrit på en genser, jakke etc er ikkje dyr om den koster 100 kr….Det er nå det minste syns eg, for det ER en skikkelig jobb en designer gjør spesielt om de i tillegg serverer 10-15 størrelser.

 

KISMET
Bildene over
Str fra 83 cm til 157 cm i overvidde

 

 

 

* * * *

 

 

 

Nå skal eg snart farte avgårde i bursdag, satser på at sola skinner hele veien og kanskje eg kan
svi leggene min litt?? Tar me strikketøyet og satser på litt hagestrikk!

 

 

 

NYT SØNDAGEN

 

 

 

 

Go`klem fra Vibbedille 🙂
Vibbedille på Instagram
Vibbedille på TikTok

1 kommentar

Siste innlegg