Solid og Sunn middag

 

Crawer du noe snadder!?? Mmm sleng ei søtpotet i ovnen og fyll den med go`saker! Det gjorde eg i går og det er sååå godt! Eg har jo det siste året kuttet ut ting som sukker og mel, i det dragsuget forsvant også ris,
pasta og vanlige poteter (Spiser noe vanlig potet, men mest den søte) – Sistnevnte ble byttet ut med
søtpotet og jordskokk f.eks, pga stivelsen.

Ok, lyst på en bakt søtpotet til middag? Da vasker du den godt, prikk den med en gaffel slik at den blir full av hull. Gni den inn med olje, eg bruker kun denne, strø over litt salt og pepper. Legg poteten i en ildfastform, inn i ovnen på 200 gr i ca 1 t. Stikk litt i den etter en time, når den er myyyk er den klar 🙂

 

 

 

 

Når du så har den på tallerken snitter du den på langs og åpner den, eg har opp i litt Go`hjerta smør, stekt karbonadedeig, godt med løk, et par ss med mais, småhakket paprika. I steden for rømme bruker eg den magre varianten av Creme Fraishe (Smakmessig er det ikkje forskjell på den og rømme, i allefall ikkje når du har de
i potetet. Personlig syns eg det er friskere med CF). Eg er veldig glad i spirer og da en ganske stor “dott” over poteten og sååå er det bare å nyte!! Eg spiser også skallet underveis i måltidet, det er litt sånn salt og godt.

Enten du koker, steker eller ovnsbaker søtpotetene, får du mest næring når du beholder skallet på, siden det er her en stor del av potetens fiber, mineraler og antioksidanter befinner seg. Dessuten blir søtpotetene ekstra sunne når du steker eller ovnsbaker dem i godt med olivenolje.

Dette er virkelig god kosemat som overhodet ikkje trenger gi deg dårlig samvittighet om du får det når du spiser noe extra godt 🙂 Sunn mat er da slettes ikkje smakløs og kjedelig, på ingen måte 🙂 Prøv deg frem om du ønsker å endre på noe, ikkje gå all in fra første måltid/dag, gjør det gradvis om du ønsker endringer for da er nemligen muligheten større for at det blir en varig endring som på alle måter er det beste 🙂
Neste måned har eg levd med mine endringer i 1 år.

I dag blir det et havremåltid til frokost, har ikkje helt bestemt meg for om det blir havregrøt eller bare
“rå” gryn i kesam sammen med blåbær –

 

 

 

 

 

Skal ut på tur i dag og da starter eg alltid med et havremåltid. Det sitter godt og eg blir sjeldent sulten på tur 🙂 Himmelen er rosa og det er meldt flott vær. Turen går fra Byhaugen som alltid på en torsdag
og i dag skal også Ine bli med, det blir extra koselig 🙂

 

 

 

LAG DEN EN FLOTT DAG

 

 

 

 

Go`klem fra Vibbedille 🙂
Vibbedille på Instagram
Vibbedille på TikTok

3 kommentarer
    1. Denne oppskriften var helt perfekt for meg. Har en søtpotet i kjøleskapet som ikke er mannens favoritt. Jeg skal prøve din oppskrift og håper det faller i smak. Takk 🤗

    2. Denne oppskriften var helt perfekt for meg. Har en søtpotet i kjøleskapet som ikke er mannens favoritt. Jeg skal prøve din oppskrift og håper det faller i smak. Takk 🤗

Siste innlegg