Vask ulla di – Ikke drep den!

 

Sånn! Da har eg fått skylt ut av de 2 par sokkene som nylig var ferdig. Nei, eg tror ikkje de er skitne, men de er heller ikkje rene i forhold til at det skal være NYE sokker for noen andre, derfor skyller eg ut av de 🙂 Tenk på alt man bruker hendene til i løpet av en dag? Me tar på ganske mye og noe av dette vil jo selvfølgelig bli knuget inn i strikketøyet enten det dreier seg om lukt, rester av såpe, håndkrem, andre urenheter o.l. Mye kan SE rent ut, men strikketøy tar også lukter veldig godt til seg, enten det dreier seg om matlukt, røyk eller parfyme.

Når garnet ikkje kan vaskes i vaskemaskinen skyller eg lett ut av det i vasken med noen dråper Milo og lunkent vann. Sokkene over  er strikket i Sterk og KAN vaskes på Ullvugge i maskinen, men det har ikkje vår maskin. Du skal heller aldri vri et strikkeplagg under vasking, kun klemme det forsiktig. Skyll plagget godt og bare klem ut vannet, om du skulle vri for hardt f.eks kan det være vanskelig å gjenvinne opprinnelig fasong fordi du maxer elastiteten i maskene som ble vridd. Ikkje driv å løft plagget opp og ned i vannet heller.

 

 


Eg bruker blokkematter til å tørke strikkeplagg på. Legger sokkene ned uten å dra i de. Eg kan fint klare å dra disse sokkene så lange at de blir strømpebukser, men siden eg ikkje ønsker det er eg forsiktig. Sokkene blir bare “løftet” i fasong uten at eg drar i dem. Plagg eller sokker strikket i Alpakka som disse blir veldig “bløte”
i kvaliteten når de er våte – så “Hold” på størrelsen haha

 

Men for å bruke det negative litt positivt: Ble genseren litt for liten? Utnytt da muligheten innen rimelighetens grenser når plagget er vått. Bruk målbånd og trekk i plagget til ønsket lengde/bredde – Det går helt fint!

 


Setter litt nåler i noen av ytterpunktene slik at de holder seg, hvis f.eks noe skulle vippe opp. Nå skal de bare ligger her i fred og ro. Kommer til å dekke de til med håndklede før eg legger meg i natt for Milo (Katten) elsker jo å legge seg på våte ullplagg! Aldri skjønt hvorfor hehe

Noen annet eg aldri har skjønt er de som stryker eller damper nystrikka plagg? Ja t.o.m SOKKER!?? Det du har strikket blir jo paddeflatt og du klemmer jo ut hele spendsen, så nei, det har eg aldri skjønt! Noe annet som gir meg frysninger er strikkeplagg som henger på klehenger!?!? No No Ullplagg skal nå vel ligge fint bretta på ei hylle!?! Sist eg var på en strikkebutikk hadde også de et stativ med masse gensere hengende i alle størrelser og det så bare ikkje bra ut! De største gensrene hadde fått noe krappe brekninger i skuldrene etter klehengeren! No No!

Vil du henge ullklær ut i friluft? Sleng de opp i et tre (ikkje tull) eller over et gjerde, en stol f.eks Eller det beste? Rull de rundt i snøen når det er mulighet til det. Ikkje ta det som gjerne ser ut som en enkelt utvei å hiv det i vaskemaskinen! Tenk på alle timene du har brukt på strikke plagget! Ikkje la latskapen over å spare litt tid ødelegge det, følg også angitt vaskeanvisning. Håndvask ER håndvask og ikkje 30 gr i vaskemaskinen.

Ser ut for at det KAN bli fotballkamp her i kwell! Så ut som at Ali fikk en glød når han så det er storkamp på Tv! Han hadde tydeligvis noen favorittspillere på Liverpool!

Jaja eg er med på fotballkamp eg så lenge eg kan strikke samtidig!

 

 

 

KOS DEG!

 

 

 

 

Go`klem fra Vibbedille 🙂

0 kommentarer

Siste innlegg