BEATLES OG RISKAKER – HIMMELSKE SMAKER



For flere år siden da eg gikk i forening med damene i familien pleide me å ha bakedag sammen til Jul, det er det slutt på nå FORDI ingen av de spiser kaker lengre!?!? Det der være en smittsom sykdom som har utviklet seg trooor eg…..eller hur?? Anyway, da ble det iallefall laget noe som de kalte for “Beatles Stenger” ute på Jæren. Da syns eg de kakene var noe herk for de var så tynne og gikk i tusen knas bare du tok på de, derfor skled de rett ut av mi bakebok 🙂

Nå har eg sett de kakene over alt og de går under navnet “Brune Pinner” og “Cola Stenger?” Iallefall, eg spurte Henriette om hun delte oppskriften for eg syns hennes så GODE ut, og gjett om de var!!
Så her kommer altså Henriette sin NYDELIGE oppskrift på…. 

BRUNE PINNER:

200 gr sukker
200 gr smør
1 eggeplomme
1 ss Sirup
1/2 ts kanel
1 ts vanilje sukker
1 ts Natron
300 gr mel

Smør og sukker = Hvitt, tilsette resten litt og litt, elt litt på benken, eg brukte litt mel på hendene til dette. Del i 6 emner, trill til stenger som er like brede som stekebrettet og kladd de ut
(Du kan ta en titt på SnapChat/vibbedille og se hvordan eg gjorde) Pensle med egg og strø på med
hakka mandler og perlesukker 🙂

Stekes på 175 gr i 12-15 min


 

En porsjon av disse, altså 6 stenger som eg skar opp ble hele 74 kaker hos meg!! HVIS du ikkje har tenkt å bake de èn gang til før Jul, ja da bør du jammen meg gjemme unna noen til Julaften for både
Jr og Ali formelig siklet da de testet de ut! *Fare på ferde*

Det gikk veldig radig å bake de “Brune Pinnene” så mens de sto til avkjøling i stua bare svingte eg Kenwood`en gang til og fikk smelt sammen en av Guttas favoritt:

RISBOLLER:

Ca 300 gr Delfiafett
250 gr Freia Kokesjoklade (Bruk den du liker best)
6 ss kokt kaffi (gjerne litt sterk)
500 gr melis
3 ss kakao (Ikkje toppet)
nesten 4 liter puffet ris (Ikkje fult en hel pose)
5 egg

Ok, begynn med å sette Delfiafett og sjokolade i ei gryte på LAV varme på komfyren. La dette smelte mens du lager en luftig eggedosis av egg og melis. Tilsett etter hvert kakao. Kaffien tilsetter eg oppi fettet og sjokoladen når den er smeltet. Ta så alt i gryta oppi eggedosisen og la det røre seg godt sammen. Deretter begynner du å tilsette litt om gangen av Risen, men da røre du dette forsiktig for hånd. Eg klarer aldri å få HELE posen på 4 liter oppi uten at det blir tørt,
det varierer litt så prøv deg frem. Bruk så 2 skjeer og fyll i former.

Eg bruke de hvite formene fra Rema siden de ikkje er så store, blir fort mektig 🙂 
La de stå en stund i kjøleskapet før du fyller kakebommene

Gikk et par skjeer rett i “håle” og Mmmm det var en sann nytelse!!
Av denne porsjonen fikk eg akkurat 70 stykker 🙂

Sånn, da har me 4 kakersorter i boks + at Snadderkake og Sarah Bernard er halvferdige,
dvs at bunnene er ferdig og resten kommer etter hvert 🙂

* * * *

Sitter i grunnen og er GIRET på å bake mer, men HÆLENE mine verker sånn! Typisk min flaks hehe Sitter også å lurer på eg skal ringe mor mi og høre om hun har lyst å komme her, hadde vært kjempegreit å fått i hus det Krumkakejernet ser du. I morgen skal Jr kjøres til “Reggis” tannlegen kl 14 og da er det sånn styr med kakebaking og steking, men om eg lager røra til Krumkakene i kveld, ja da kan eg jo STEKE i morgen, ikkje sant? Ja for jernet kan eg bare koble fra når me kjører og så fortsette uten for mye søl når me kommer hjem.

En annen liten baktanke med å få mor mi opp er at eg trenger ei lyspære MoHaaaa Ja tror du ikkje STRIKKELYSET mitt si pære tok kwell?!?!? Blir jo nesten blind hehe
Kan jo søren ikkje strikke nå eg når det er mørkt!??
Eg bruker jo BRILLER av en grunn!

ÆÆÆNYWAY! Nå skal eg sjekke litt oppskrifter så får eg se HVA som skjer! 🙂 

Hvor langt har du kommet i bakinga?

KOS DEG OG HA EN
HERLIGE KWELL!

Go`klem fra ei Godt fornøyd Vibbedille 🙂

#julebakst #julekaker #beatelsstenger #brunepinner #riskaker #risboller #sjokolade #sukker #margarin #kcal

0 kommentarer

Siste innlegg