Til hvilken pris?

 

La oss ta en prat om pris…eg er absolutt åpent for innspill 🙂 Eg skal (forhåpentligvis) være med på Solamessen i år som i fjor, har ikke fått bekreftet plass ennå, men krysser fingrene! Det å sette pris på ting man lager er vanskelig. Eg investerte i en del støpeformen i fjor, ja noen har eg kjøpt i år også. Dette er ikke Temuformen, men orginaler fra DevonDotting. Eg ser en vesentlig forskjell på formene når det kommer til orginalitet…også her er det rettigheter…Ja og eg er en sånn “rytter”...Å jo da, eg har så visst kjøpt noen former fra Temu, men eg ser også at det er former støpt etter  eksisterende figurer og former…Men ok, det er meg! Formene fra DevonDotting blir laget i en 3D printer basert på tegnet skisser fra designeren om eg har skjønt det riktig. Anyway, eg syns det er lettere å selge figurer støpt i orginale former. Formene fra DevonDotting er rett og slett svindyre, det er ingen overdrivelse og eg har for lengst innsett at det vil ta meg flere for å tjene inn den utgiften – Nå er ikke det et mål i seg selv. Eg ser på det å støpe noe i former som easy fix, ja jo, det er litt arbeid, men ikke sååå mye jobb….Eg har kommet frem til en prisformel som eg
tror eg er fornøyd med og lufter den her.

Støpemassen eg bruker er en blanding av gips og stein, dette gjør at den kan stå ute hele året ubehandlet. Figurene kan da altså dekorerer hagen/terrassen din uten problem. Eg har jo et par hus stående på mor mi sin grav og de er like flotte som da de ble satt ned før jul i fjor. Støpemassen eg bruker koster 100 kr pr kg og det går MYE gips når man setter i gang, 10 kg forsvinner fort på en effektiv kwell….

Altså, eg veier en ferdig figur, la oss ta de store juletrærene bak der, de veier 640 gram – Altså 64 kr i ren utgift. Er figurene naturell uten dekor dobler eg dette beløpet og har priset de største trærne til 120 kr. Nå har eg støpt andre ting enn disse trærne hvor eg har dekorert og lakket de slik at de fortsatt kan stå ute. (Har faktisk brukt en liten formue bare på lakken!) Alt etter hvor mye dekor og lakk tenkte eg å x3 eller x4 (Altså 64X3 eller 64X4) – Høres ikke det rimelig ut? Andre ting som eg har dekorert og lakket ligger det en god del jobb bak, eg regner ikke tørketid som en del av dette.

Har fått en del henvendelser på Disse figurene, om det er mulig å kjøpe nå eller i allefall reservere….
Eg har sagt nei til dette, men at eg heller skal legge ut figurene som evn er igjen etter messen her på bloggen. Har ikke et svar å gi hva prisen blir på de figurene ennå da eg stadig diskuterer med meg selv…Det ligger mange timer bak de figurene, men så gjelder å ikke overprise heller...dilemma.

Hva tenker du?
Noen meninger?
Eg ser jo på deg som en evn kjøper og vil derfor høre hva du mener 😀 

 

 

 

 

 

Ok, over til noe heeelt annet og dette er for de spesielt interesserte…..FROKOST! Begynner å få tilbake både matlyst og sanser så i dag laget eg en deilig kjøleskapsgrøt! Eg laget en porsjon som gir meg grøt i 3 dager.

Oppskriften eg har komponert og kommet frem til som faller i smak hos meg er:
1 dl lettkokte havregryn (35 gr)
2 ss Chiafrø (20 gr)
50 gr Naturell Kesam
150 gr Havremelk

Hele denne grøten inneholder 213 kcal, og en porsjon på 100 gr inneholder 83,5 kcal.

 

Rør dette sammen og sett i kjøleskapet, den kan fint stå noen dager. Når eg forsyner meg tar eg ca 100 gr grøt, drysser over litt hjemmelaget granola, ca 5 gr honning (Det er mer enn du tror), litt bjørnebær og noen bringebær. Min skål inneholder totalt 219 kcal, noen som gir meg en god og mettende frokost – Du bør prøve 🙂 Jepp, eg teller stadig kcal og ved å leve med underskudd (minus ca 4-500 kcal pr dag) går det sakte nedover, akkurat slik det bør 🙂

I dag har eg fått rensket opp i mye av alt det eg har støpt i år, kastet en del som eg ikke var fornøyd med, det som blir med på messa er stelt og ordnet, alt har fått silikon på undersiden med riktige merkelapper og pris —> Pakket i store plastbokser og er klar! Deilig med hva som er gjort 🙂 Sendte avgårde en bestilling på en del dubbedingser i dag på noe litt sånn extra eg vil lage, ellers har eg faktisk strikket i dag!
Nå der i mot er det på tide å komme seg i seng 🙂

 

 

 

 

NATTINATTI

 

 

 

 

 

Go`klem fra Vibbedille 🙂
Vibbedille på Instagram
Vibbedille på TikTok

6 kommentarer

    1. Prissetting er alltid vanskelig. Høres ikke urimelig ut det du tenker om prissettingen. Men her snakker vi dyr investering i former. Burde kanskje ha det litt i tankene også. Selv tenker jeg også på hva jeg ville gitt for det jeg har laget og skal selge, ikke bare materialkostnader.
      Håper du får være med på messa.

      1. Eg legger materialkostnaden i bunn og så har eg da 3 varianter av arbeidspenger basert på hvor mye eg gjør med den enkelt figuren 🙂 Formene kan eg tjene inn på sikt er tanken 🙂

        1. Er enig i prissettingen din, men synes du kunne slenge på en tier til inntjening av formene

    2. Jeg synes ikke 120 kr. hørtes mye ut for de ubehandlete trærne. Kunne sikkert tatt 150 og uten at jeg hadde reagert.
      Når du tar materialkostnadene tar du med alt? Prislapper, merkelapper med produsentnavnet ditt, silikon på umdersiden og også materialkostnadene til de tingene du ikke blir fornøyd med og kasserer?
      De du dekorerer bør du tenke timespris på. Hvor lang tid du har brukt på å sitte og male, og lakke dem. En kjapp runde med spraymaling for å få et tre grønt går jo mye kjappere enn hvis du skal dekorere hele juletreet med påmalte julelys, kurver og kuler. (Bare for å ta et eksempel)

      1. De mest dekorerte (Som ikkje er vist på bloggen) X eg med 4. Hvis eg skal selge noe av dette via bloggen som må sendes kommer eg til å ta + noe av emballasjen for eg må kjøpe spesielle esker å pakke i siden alt kan knuses. Har ikkje inkl merkelapper og silikon, vet eg burde, men det er “småpenger” som eg kjøper i stort og bruker på alt. Til syvende og sist har eg fått igjen for dette da eg tjener mye på noe og mindre på annet 🙂

        MEN, om eg skulle FINregnet på det og lagt prisen på ALT av materiale i bunn (Inkl det som kasseres) og fordelt på hver enkel ting så hadde det blitt dyrere, ergo så taper eg også litt på veien uansett. Tenker litt sånn: Flere av innkjøpene går fra ett budsjett og det eg tjener komemr inn i en annen periode…Sluttstreken i løpet av et år vil alltid ende på + siden likevel…Men RIK blir man ikkje om man ikkje er en kunstner med stort navn 🙂

        1. Jeg skjønner at man ikke kan ta seg normal timespris.
          Det viktigste er jo at totalen går i pluss og ikke minus i løpet av en periode.
          Tror mange priser seg vel lavt når det gjelder eget arbeid.

Siste innlegg