Alle har 5 minutter…

 

“Har du tid til en kopp kaffi?” – Et spørsmål stilles, fult av håp, et håp og et ønske om at du setter deg ned et øyeblikk, gir litt av din tid, prater litt, det koster ingenting og du har muligheten til å gi mer enn hva den dyreste gaven koster. Du kan gi bort litt av din dyrbare tid! Det er kun du selv som har satt pris på tiden din og det er kun du selv som forteller at du har ikkje tid, du har det så travelt. ALLE har tid, alt KAN vente for ingenting forsvinner, bortsett fra muligheten til å gi noen et par øyeblikk av din tid.

Egentlig er det helt unødvendig å ha det travelt selv om det er jul! Det er nok av alt til alle som vil ha, også av tid. Du kan selv føle at du har liten tid, du må skynte deg fordi du MÅ ditt og du må datt, hvem har bestemt det? Mest sannsynlig har du bestemt det! De aller fleste setter høye krav til seg selv og egen julefeiring for så å springe hele desember og være utslitt, eg som var så dum å trodde at jula handler om å være sammen, ha tid til hverandre…mulig eg tok feil…? Det kan virke mer som at det er viktigere at alt skal være perfekt? Hva er en perfekt jul? Ja ikkje sant, Å ha tid! Du bruker for mye tid på å tenke at du har dårlig tid, det kan være et problem. Hver ting du skal gjøres er gjort på et øyeblikk, det har eg innsett etter hvert. Me må bare ikkje krisemaksimere og male fanden på veggen i forkant, legg en røfflig plan over hva du ønsker i boks og hold deg til det, men pass på å ha TID for det som dukker opp inni mellom. Tiden er der, du må bare bruke den. Stryk ut det minst nødvendige for å frigjør tid og husk på hva som er viktigst? Til syvende og sist så er det ikkje det som er inni gavene ungene husker om 20 år….Enten så husker de foreldrene som hadde tid til alt eller de som styrte og stresset hele desember. De eldste
i flokken har kanskje ikkje så mange julefeiring igjen?
Da er jo de noen som bør få litt av vår tid? Noe me veldig ofte høre de eldre si er: “Ååå de unge i dag har det alltid så travelt”. Mange springer bare innom for å lever/hente noe som de har ordnet uten å ha tid til den ene kaffikoppen som i bunn og grunn betyr ganske mye…

Da koster ikkje 5 minutter mye. Dessuten er det godt å sette seg ned inni mellom og vite at bare vår tilstedeværelse betyr så mye for en annen person.

Selv har eg og me mistet mange opp gjennom årene, andre har bare forsvunnet ut av bildet uten at eg viste at DEN jula ble den siste… og er det noe eg virkelig skulle ønske så var det mer TID, tenk om man kunne dra tilbake i tid for å få mer tid sammen? Derfor; Bruk tiden godt og gi bort din tid i julen og ikkje hele tiden bare slenge ut “Ha`kke tid, har det for mye å gjøre”

Kan jo gjerne legge til at det nå er unødvendig å poengtere at dette er noe eg som ikkje jobber kan si, vel, eg HAR jobbet, eg har jobbet mye, lange dager, lange uker, jobbet under press mot deadline, nå er eg syk og det er MIN jobb. Eg bytter med glede bort timene og tiden eg bruker på å være syk om noen er interessert?
Me har alle den samme tiden til å gjøre det me vil. Så derfor:

 

 

 

HA EN FIN FØRJULSTID OG
BRUK TIDEN FORNUFTIG

 

 

 

 

Go`klem fra Vibbedille 🙂

2 kommentarer
    1. Et flott innlegg,Vibbedille. Håper mange leser det og tar det til seg.Folk har det så travelt for tiden,ja,de sliter seg gjerne helt ut.På hva? At alt nå til jul skal være perfekt? Å hvorfor i alle dager må alt være perfekt?Jeg får si som nissen i reklamen:Dere må slutte å stresse sånn,alt trenger ikke å være perfekt.(bare julegrøten min,hehe!)Nei,spøk til side,folkens,ta livet litt med ro,kos dere med familien å skap heller gode minner med de dere er mest glad i. Det er sånne ting som vil bli husket.
      Ha ei fin adventstid alle sammen.

Siste innlegg